AGÜ Rektörü Yılmaz ‘Tercih Rehberi Programı’na konuk oldu

Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Cengiz Yılmaz, KAY TV’de katıldığı ‘Tercih Rehberi Programı'nda adaylara üniversiteleri ile bölümler hakkında bilgiler aktardı. Detaylar Kayseri Haber Gazetesi'nin bülteninde...

Güncel 1.08.2024 10:26:00 412 0
AGÜ Rektörü Yılmaz ‘Tercih Rehberi Programı’na konuk oldu

Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Cengiz Yılmaz, KAY TV’de katıldığı ‘Tercih Rehberi Programı'nda adaylara üniversiteleri ile bölümler hakkında bilgiler aktardı.

Rektör Yılmaz, AGÜ olarak diğer devlet üniversitelerinden önemli farklılıkları olduklarını belirterek, şunları söyledi:

“Bir defa çok büyük bir üniversite değiliz, büyümemek üzere tasarlanmış bir üniversiteyiz. Bilim, teknoloji, tasarım, inovasyon ve sürdürülebilirlik kavramlarında odaklıyız. Mühendislik Fakültesi, Yönetim Birimleri Fakültesi, Yaşam ve Doğa bilimleri Fakültesi ve Mimarlık Fakültesiyle toplam 5 fakültesi olan bir üniversiteyiz. Bize göre yeni nesil üniversite diyince pek çok şekilde bu tanımlanabilir ama en önemli rekabet avantajlarından biri yüksek eğitimin geleceğinde daha odaklı, daha ne yaptığını bilerek ilerleyen bir üniversite sistemi. İngilizceye çok önem veriyoruz. Yüzde 100 ingilizce eğitim veren bir üniversiteyiz ve hazırlık sınıfında da öğrencilerimizin ingilizceyi bütün yetkinlikleriyle en iyi şekilde öğrenmesi için çok büyük çaba harcıyoruz. Öğrencilerimizi aktif öğrenme dediğimiz yöntemle yani proje temelli, deneyimleyerek, sınıf dışında sahada da görevler alarak öğrenme süreçlerinden geçirmeye çalışıyoruz. Bütün bunlar bir araya geldiğinde AGÜ mezunları da yüzde 90’ın üzerinde oranlarla, mezun olduktan birkaç ay içerisinde profesyonel hayatlarına başlayıp iş bulabiliyorlar. Yalnızca iş bulmuyorlar İstanbul’daki Ankara’daki ya da yurtdışındaki büyük uluslararası şirketlerde iş bulabiliyorlar.”

Yılmaz, üniversite kadrosunda bulunan akademisyenlerin çoğunun yurt dışı doktorası olduğunu, yurt dışı doktorası olmayanların tamamının da mutlaka yurt dışı deneyimleri olduğunu aktardı.

Rektör Yılmaz, bu yıl ilk defa öğrenci alacak yeni bir bölüm açtıklarını duyurarak, şunları kaydetti:

“Bu sene ilk defa nanoteknoloji ve malzeme mühendisliği bölümü öğrenci alacak. Çok önemli bir konudur nanoteknoloji ama Türkiye’de pek çok üniversitede gerek malzeme mühendisliğinin, gerek teknoloji mühendisliğinin, gerek benzer isimlerdeki bölümlerin kontenjanları pek dolmadı geçmişte. Aslına bakarsanız temelde bu çok ihtiyaç olan, çok da önemli bir alan. Biz düşük kontenjanla da olsa bu bölümü açtık. Çünkü çok önemli bir talep ortaya çıkacağını, Türkiye’nin teknolojik gelişmesiyle birlikte de oradan mezun arkadaşlarımızın çok kritik işler yapacağını şimdiden öngörüp gerekli çalışmaları yapmak istedik.”

Yılmaz, kampüsün eski Sümer bez fabrikasının bulunduğu yer olduğunu ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ekonomik gelişiminde önemli bir rol oynadığını vurguladı. O dönemin mimarisiyle inşa edilmiş binaların şimdi renovasyonla yeniden kullanıma açıldığını ve şu anda %30-40 oranında tamamlandığını belirten Rektör Yılmaz; projenin tamamlandığında buranın dünyanın en güzel kampüslerinden biri olacağını ve bütün dünyada adından söz ettireceğini söyledi. 

Rektör Yılmaz, barınma ve ulaşım hakkında da tercih yapacak öğrencilere bilgiler verdi. Yılmaz, şunları kaydetti:

“Üniversite kampüsümüzün yanında kendi yurtlarımız var. Tabi kapasitesi bütün öğrencilerimizin karşılamıyor ama genellikle bizim yurtlarımızda kalmak isteyen öğrencilerimizin hemen hemen hepsi o yurtlarda öyle ya da böyle, bir ya da iki ay içerisinde mutlaka yer buluyorlar. O anlamda çok sıkıntı yaşamadık şimdiye kadar. Bir de tabi Kayseri’de Kredi Yurtlar Kurumu’nun KYK yurtları var. Orada da bizim belli sayıda öğrencimiz kalabiliyor. Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin de çok büyük katkıları oluyor. Çok sık Talas’tan kalkıp, hemen kampüsümüzün yanından geçen otobüs seferleri koyuyorlar. Yani öğrencilerin toplu taşıma anlamında çok büyük sıkıntı çekmeden 20 dakikayı 25 dakika zaman dilimi içerisinde kampüsümüze ulaşma şansları var.”

Yılmaz, öğrencilerin sosyalleşmek için kampüs dışına çok fazla çıkmadıklarını belirterek, kampüs içinde binaların 24 saat açık olduğunu, öğrencilerin istediği zaman ders çalışıp, kampüste vakit geçirebileceklerini söyledi. Ayrıca sosyalleşme anlamında üniversite bünyesinde çok fazla kulübün faaliyet gösterdiğini ve öğrenciler kampüse gelir gelmez, hazırlık sınıfındayken kulüplerle tanıştırıp, hoş geldiniz aktivitesi yaptıklarını ifade etti. 

Rektör Yılmaz, aday öğrencilere seslenerek “Ben genelde üç temel mesaj veriyorum. Bir, tercih listenizde en yüksek kazanma ihtimali olan üniversiteleri mutlaka bir gidip görün. Ben burada olmak istiyor muyum, ben buranın bir parçası mıyım, bunu hissediyor muyum sorusu bazen önemli olabiliyor. İki, kısa vadeli karar vermeyin diyorum hep. Uzun vadeli karar verin yani bugünü değil, beş yıl sonrasını, on yıl sonrasını, 20 yıl sonrasını düşünün diyorum. Üçüncü, hep verdiğim öneri var, çok fazla etki altında kalmasınlar diyorum. Herkes kendine bir baksın. Ben neyi istiyorum, nasıl bir insanım, yetkinliklerim nerede,  yeteneklerim nerede, zayıf olduğu alanlar nedir, bunları tartarak gerek meslek seçimini, gerekse okul seçimini yaparlarsa daha doğru olacak” ifadelerini kullandı. 

 


Kayseri nöbetçi eczaneler (16 Eylül)
Yahyalı'da 'tarımda üretim planlaması ve yeni destekleme modelleri' anlatıldı
Büyükşehir Belediyesi’nden 'Akıllı Şehir' projeleri bilgilendirmesi
Böhürler, TAREM’i ziyaret etti
Niğde’de minibüs ve otomobil kazasında 5 yaralı
Cırgalan biberi, yurt dışında talep görüyor
Büyükkılıç, tenis turnuvasında sporcularla keyifli bir gün geçirdi
Büyükşehir Belediyesi'nden 11 bin 937 öğrenciye kırtasiye desteği!
"Şu anda kişisel verilerin çalınmasıyla ilgili gündem yok"
Yabancıya en çok fındık, fıstık sattık!
Burs başvuruları başladı
Piyadeler 'Komando Havanı' ile vuracak!
Kayseri dağcıları zirvede
Başkan Çamlı: "Bu takım çok daha iyi şeyler yapacak"
Kayseri güncel hal fiyatları (16 Eylül)