Tarih: 15.10.2024 16:02

AGÜ'lü akademisyenlerden yeni proje

Facebook Twitter Linked-in

AGÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, şirket, aldığı destekle geliştirdiği projeyle kullanıcının kulak içinden aldığı EEG (beyin) sinyallerini analiz ederek, kişisel duygu durumu ve odaklanma seviyelerini ölçen ve raporlayan bir mobil uygulamayı hayata geçiriyor.

Proje kapsamında geliştirilen yenilikçi kulaklık kılıfı ve mobil uygulama, EEG sinyallerini analiz ederek kullanıcılara günlük hayatta konsantrasyon ve ruh hali yönetimi konusunda kişisel geri bildirimler sunacak.

Elektrik ve bilgisayar mühendisliği alanında yüksek lisans yapan uzmanlardan oluşan MTM'de AGÜ'den Dr. Oğuzhan Ayyıldız, Kayseri Üniversitesi'nden Dr. Öğretim Üyesi Osman Gökhan Uyan projeye katkı sağlıyor.

Proje ekibinde ayrıca AGÜ Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliğinde yüksek lisans yapan Şaban Horoz yazılım mühendisi, Atıf Koçak donanım tasarım mühendisi, Ömer Bozkurt ise gömülü sistem mühendisi olarak görev yapıyor. AGÜ Psikoloji bölümü öğrencileri Elif Didar Dingil ve Pınar Eroğlu da ürün geliştirme ekibinde yer alarak projenin kullanıcı dostu yönünü güçlendiriyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —