Tarih: 14.06.2017 15:40

Agü´nün İnternetteki Yerini

Facebook Twitter Linked-in

Abdullah Gül Üniversitesi´nin (AGÜ) internetten yer olarak arandığında yerini Pensilvanya, ?Abdullah Gül Üniversitesi? olarak arandığında ise ?3. Nesil FETÖ Üniversitesi? olarak değiştiren çift gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre, Abdullah Gül Üniversitesi´ne ait www.agu.edu.tr URL adresli web sitesine 4 Haziran 2017 ve 10 Haziran 2017 tarihlerinde izinsiz erişim yapılarak, üniversitenin iletişim bilgisi kısmında bulunan Google haritasında üniversitenin yerinin ?Pensilvanya´ olarak değiştirildiği, aynı zamanda arama motoru Google´ da ?Abdullah Gül Üniversitesi? olarak arama yapıldığında üniversitenin sayfa başlığı olarak belirtilen ?Abdullah Gül Üniversitesi - 3. Nesil Devlet Üniversitesi? bölümün değiştirilerek ?Abdullah Gül Üniversitesi - 3. Nesil FETÖ Üniversitesi? şeklinde değiştirildiği öğrenildi. Konuyla ilgili olarak Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında olayın şüphelilerinin Ü.E.Ö isimli şahıs ile KHK kapsamında Abdullah Gül Üniversitesi´nden ihraç edilen eşi R.Ö. oldukları tespit edildiği bildirildi.
Yapılan operasyonla şüphelilerin ikametinde yapılan aramada çok sayıda dijital materyallere el konulduğu, şüpheli Ü.E.Ö.´nün ifadesi sonrası Cumhuriyet Başsavcılığı´nın talimatı ile serbest bırakıldığı, şüpheli R.Ö.´nün ise Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığına Mevcutlu gönderilmek üzere gözaltına alındığı kaydedildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —