Açılış konuşmasını yapan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Alan, “Ahilik esnafların geçmişteki adı. Şu anda esnaflarımız ne iş yapıyorsa geçmişte ahilerimizde aynı işi yapıyordu. Şu anda Türkiye’de ilk Esnaf ve Sanatkarlar Müzesi Kayseri’de bulunuyor. Şu anda Ahi Evran’ı geri getiremeyeceğiz ama onun prensiplerini gelecek kuşaklara aktarmak durumundayız. Ahi Evran Kırşehir’de vefat etmiştir. Bu nedenle mezarı Kırşehir’de bulunmaktadır. Kayseri’de olduğu gibi Türkiye’nin bütün illerinde kutlamalar devam ediyor. Bu nedenle çok mutluyuz.” ifadelerini kullandı.
Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mehmet Asaf Mehmetbeyoğlu ise, “Kültürümüzün tarihte kazandığı birçok değer vardır. Ahilik geleneği de 800 yıldır var, olan bir gelenektir. Geçmişteki Ahilik teşkilatının yerini bugün esnaflık almıştır ve aynı şekilde de devam etmektedir. Atalarımız tarafından kurulan bu sistemi uygulamak ve anlatmak görevimiz olmalıdır.” diye konuştu.
Vali Şerif Yılmaz da, “13. yüzyılda başlayan özellikle Türklerin bulunduğu bölgelerde var olan değerleri felsefi duygularla hala yaşatmaktayız. Özellikle toplumun vakıf medeniyeti üzerinden bugünlere gelmiştir. Bugün Anadolu’nun değişik yerlerindeki vakıfları çok açık bir şekilde görebilirsiniz. Bu toplumun temel taşlarından olan ahilik adaleti, doğruluğu özellikle bizi biz yapan değerleri oluşturduğunu ifade etmek istiyorum.” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Ayşe Baldöktü Mesleki Eğitim Merkezi öğretmenleri şed kuşatma gösterisi sergiledi. Ayrıca bu yıl ahilik kaftanı sanayici Ali Hasköse’ye giydirildi. Törende mesleklerinde başarılı olan işadamları ve işkadınlarına plaket verildi.
MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Kayserispor maçındaki hakem kararlarına tepki göstererek taraftarlara çağrıda bulundu.
Kayserispor Teknik Direktörü Erling Moe, Trabzonspor mağlubiyeti sonrası, "Hakem kararları noktasında şanslı olan taraf değildik" dedi.
Kayserispor Başkanı Nurettin Açıkalın, 3-1 yenildikleri Trabzonspor maçı sonrası açıklama yaparak Merkez Hakem Kurulu Başkanını istifaya davet etti.
Kayserispor, Trabzonspor karşılaşmasının ardından hakem kararlarına sert sözlerle tepki gösterdi. Kulüp, VAR ve hakem yönetiminin takımın emeğini hiçe saydığını belirterek federasyonu göreve çağırdı.
Trendyol Süper Lig’in 25. haftasında Kayserispor’un sahasında Trabzonspor’a 3-1 mağlup olduğu karşılaşma sonrası MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy’dan hakemlere sert tepki geldi.
Trendyol Süper Lig'in 25. haftasında Kayserispor, evinde Trabzonspor ile karşı karşıya geliyor. Müsabakanın ilk yarısı Trabzonspor'un 2-0 üstünlüğü ile tamamlandı.
Gastro Kayseri Derneği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle etkinlik düzenledi.
Kayseri’de, terör örgütü FETÖ/PDY üyesi olduğu gerekçesiyle hakkında kesinleşmiş 6 yıl 3 ay hapis cezası bulunan K.S. (57), polis ekiplerince yakalandı.
Kayseri’nin Yahyalı ilçesindeki Hasan Hüseyin Arıkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde öğrenci A.B.A., tartıştığı M.R.A.'yı bıçakla yaraladı.
Kayseri'de cinsel istismar suçundan 24 yıl kesinleşmiş hapsi bulunan şahıs saklandığı yerden yakalandı.
AK Parti Kayseri Milletvekili Sayın Bayar Özsoy ve Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk vatandaşlarla iftar sofrasında buluştu. Açılan pankart dikkat çekti.
Develi’de jandarmanın düzenlediği operasyonda bir iş yerinde binlerce makaron ve yüzlerce kilo kaçak tütün ele geçirildi. Şüpheli gözaltına alındı. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda, 915 gram uyuşturucu madde ele geçirildi.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanı Memduh Büyükkılıç başkanlığındaki mecliste, Camikebir Suriçi’nde ortaya çıkan ve Selçuklu dönemine ait olduğu değerlendirilen tarihi medrese kalıntıları için önemli bir karar alındı.