AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR İL MÜDÜRÜ ÖZER:

?KORUYUCU AİLELİK KALBE DOKUNMA SANATIDIR? ...

Yaşam 25.03.2017 18:42:38 0
AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR İL MÜDÜRÜ ÖZER:
Haberi Sesli Oku

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Nevzat Özer haber ekibimiz vasıtası ile ilimiz kamuoyuna ?Koruyucu Ailelik´ uygulaması ile ilgili bilgiler verdi? Koruyucu Aileliğin her şeyden önce kalbe ve gönle dokunma sanatı olduğunu vurgulayan İl Müdürü Özer, ilimizde hali hazırda 160 koruyucu aile bulunduğunu belirtip, 180 çocuğun uygulamadan faydalandığını duyurdu?
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca hayata geçirilen ve uzun yıllardır başarı ile uygulanan ?Koruyucu Ailelik´ uygulaması hakkında haber ekibimiz aracılığı ile bilgilendirme yapan Kayseri Aile ve Sosyal Politikalar İl müdürü Nevzat Özer ?Biz öncelikle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak ?Koruyucu Ailelik´ i şöyle tanımlıyoruz. Koruyucu Aile olma kalbe ve gönle dokunma sanatıdır. Gerçekten kutsal bir görevdir koruyucu ailelik. Bakanlık olarak koruyucu aileye ayrı bir önem veriyoruz. Türkiye genelinde 5 bine yakın koruyucu aile yanında kalan çocuklarımız var. 4 bine yakın da koruyucu ailemiz var. Tabi bu sayı istediğimiz seviyede değil bunun artırılması için her yıl 81 ilde başta bakanımız Fatma Betül Sayan Kaya olmak üzere tüm bakanlık personeli talimatlar doğrultusunda çalışmalar yapılıyoruz?? değerlendirmesinde bulundu?
İl Müdürü Özer sözlerinin devamında Kayseri İl Müdürlüğü olarak ilimizde uygulamaya hız kazandırmak adına ilimiz sakinlerine bilgilendirme toplantıları düzenlemeye başladıklarını belirterek ? Kayseri Aile ve Sosyal İl Müdürlüğü olarak bizler de ekibimizle beraber bir ivme ve hız kazandırma adına koruyucu aile sayımızın niteliğini ve niceliğini artırma adına Kayseri ve tüm ilçelerde eğitimler düzenlemeye başladık. Bu eğitimlerin ilki dün Talas Belediye Başkanımız Mustafa Palancıoğlu´nun da işbirliği içersinde Talas´ta güzel bir eğitim verdik koruyucu ailelerimize? Amacımız burada hem sayıyı artırmak, hem de nitelikli koruyucu aile sayısını artırmak? Bugün Kayseri Aile ve Sosyal İl Müdürlüğü olarak koruyucu aile sayısı itibarı ile Türkiye´de 4.sıradayız. Bu oldukça iyi bir rakam amacımız Kayseri´yi birinci sıraya taşımak? Hem birinci sıraya taşırken aynı zamanda nitelikli koruyucu aile olmak? ifadesini kullandı?
?Koruyucu ailelerde beklediğimiz en önemli şey devletin bize emaneti olan çocuklarımızı, aile yapılarını, niteliklerini, dinamiklerini, artırmak; sevgilerini verebilmek için uygun gördüğümüz aileleri seçebilmektir ? diyen İl Müdürü Özer sözlerini şöyle sürdürdü ?Bunun için ekibimizle gece gündüz demeden çalışıyoruz. Çünkü Bakanlığımızın temel politikası kurum odaklı yaklaşımdan ziyade ,aile odaklı yaklaşımdır. Siz çok güzel yerler ayarlasınız da çocuğun anavatanı ailesidir.Eğer öz ailesi yok ise amacımız zaten çocuğu tekrar öz ailesine vermek bu yok ise akrabaları,onlarda yok ise ikinci üçüncü yakınları ve koruyucu aile devreye giriyor. Yani çocuk bir ailenin yanında ancak mutlu olabilir,o yüzden koruyucu aile çalışmalarımıza oldukça hız verdik ve devam ediyoruz?
İl Müdürü Özer şuanda Kayseri´de koruyucu aile hizmet modelinden yararlanan çocuk sayısının 180 olduğunu açıklayarak ?180 çocuğumuzu 160 koruyucu ailemize emanet ettik. Bazı ailelerimize aynı anda iki çocukta verebiliyoruz. Daha doğrusu en fazla 3 çocuk verebiliyoruz. Bu arada koruyucu aile hizmetinden yararlanan kız çocuğu sayımız 76,erkek çocuğu sayımız ise 103 dür. Tabi bu çocuklarımızın bazıları engelli ,koruyucu aileden yararlanan engelli çocuk sayısı da 23 dür.? Bilgisini paylaştı?
Aile ve Sosyal Politikalar İl müdürü Nevzat Özer sözlerinin sonunda resmi mevzuatta 0-18 yaş arası çocukların kouyucu aile yanına verilebildiğini belirterek koruyucu aile olabilmek için geekli şartlar konusunda bilgi verdi?.?Koruyucu aile olmak için her şeyden önce Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak ve Türkiye´ de ikamet etmesi gerekiyor. 25 yaş ile 65 yaş arasında olması gerekiyor. Evli yada bekar fark etmez biz çocuklarımızı bu kriterlerde olan ailelere emanet ediyoruz. Ve düzenli bir gelire sahip olması gerekiyor. Fakat öncelikle o aileye güvenebilmek çok önemli ve eğer o aile uygunsa sosyolojik ve psikolojik onun içinde araştırıyoruz ona göre veriyoruz ve takibini de gerçekleştiriyoruz?

HABER : C.ÜSTEN