AK PARTİ MİLLETVEKİLİ İSMAİL TAMER İLE

HAFTANIN RÖPORTAJI

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ İSMAİL TAMER İLE
Röportajlar 4.11.2016 17:35:56 0
Haberi Sesli Oku

TAMER ?KAYSERİ  ORTA  ANADOLU´NUN  SAĞLIK  ÜSSÜ  OLACAK?

Sevgili Okurlarım ?Hafta´nın Röportajı´nda ilimizin renkli simalarını sizlerle  buluşturup, kafanızdaki  soru işaretlerini  kaldırma anlamında  gayret göstermeye devam ediyoruz? Bu hafta da yine ilginizi çekip keyifle  okuyacağınız bir ismi  sayfamıza konuk ettik. Konuğumuz Ak Parti Kayseri Milletvekili Sn. Dr. İsmail Tamer. Kendisi  ile ilimizdeki sağlık yatırımları ve  FETÖ ile mücadele sürecini konuştuk?

C.ÜSTEN:  İlimizdeki sağlık yatırımları ne alemde en  önemlisi bölge hastanesi,çok ciddi bir ilerleme olmuş kaba haliyle bitmiş nerdeyse. Hangi tarihte  hizmete açılacak?

KAYSERİ  ORTA  ANADOLU´NUN  SAĞLIK  ÜSSÜ  OLACAK?.

İ.TAMER:  Bundan önceki Sağlık Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu ile bir program yapmıştık. Zaten  Sn. Müzezzinoğlu  geldiğinde fizik tedavi bölümü bitmişti. Dolayısıyla Kayseri´ ye yakışır, Kayseri insanına yakışır, vatandaşın  insan gibi tedavi alabileceği nezih bir ortam ortaya çıktı?  Tabi çok emek verildi. Başta Sayın Cumhurbaşkanımızın her şeyden önce böyle bir projeyi ortaya atması, hayalinde ki bu hastanelerin hayata geçmesi kolay bir  şey değildi? Nitekim  kolayda olmadı zaten. Çünkü sadece Kayseri  için söylüyorum yurt genelinde sayıları 25 varan bütün şehir hastaneleri ?  Eski parayla 1 katrilyon yatırım söz konusu idi?  Devlete  bununla ilgili tabi eleştiriler oldu?  Ama yersiz eleştirilerdi bunlar? Yap - işlet - devret modeli ile değil de, direk bakanlık kendisi ile  yapsaydı diye çok eleştirildi?  Fakat  bunlar hep yersiz eleştiriler çünkü ?At binenin kılıç kuşananın ? hesabı, eğer böyle bir şey yapmasaydık bugün Türkiye´de nitelikli yatak dediğimiz yatak kapasitelerini bu rakamlara çekemezdik?   Çünkü 2002  de biz hükümeti  devir aldığımız dönem içerisinde  yurt genelindeki hastanelerde 6 bin  adet  nitelikli  yatak söz konusuydu. Ve bu sayıya  üniversite hastaneleri de dahildi?   Fakat  şehir  hastanelerinin  hepsi  hizmet vermeye başladığında  75 bin  yatağa kavuşmuş olacağız?  Şuan itibariyle 35 bin yatak bitmiş vaziyette?   Ayrıca da yeni 3 tane daha hastane geçen haftalar itibariyle temeller atıldı.   Bunlarda İzmir var aralarında 21 şehir hastanesi vardı 22 olarak telafuz fuz etmiştim ama şimdi bunların sayıları giderek  artacak ve  bunlar tamamlandığında Türkiye´de 75 bin nitelikli yatak sayısı olmuş olacak?  60 bin den 75 bine çıkmış olacak?  2019 yılında büyük bir kısmının tamamlanacağına ama tamamının 75 bin  yatağın bittiği tarihte 2023 olarak zaten hedef koymuştuk?   İnşallah bu hedefi de şuan itibariyle tutturabilecek, gerçekleşebilecek olduğunu da rahatlıkla görebiliyoruz?  Sayın Cumhurbaşkanımızın da hayali olan nitelikli hastane projeleri de böylelikle tamamlanmış olacak. O açıdan Kayseri inşallah 2017´ nin 14 Martı´nda  hizmete girecek?  Böyle  planlıyoruz,yani büyük bir aksilik olmazsa Tıp Bayramı´nda geçmeyi planlamış olacağız?  Şuan itibariyle sizde görmüşünüz zaten fiziki gerçekleşme olan %90 itibariyle tamamlanmış  durumda?  O tarihlerde bitip içinde modern bir hastane görünümünde olmuş olacak.Tabi sağlık deyince sadece bölge hastanesi değil Kayseri Orta Anadolu´nun sağlık üssü konumunda?   Burada üniversite hastaneleriyle birlikte 5 bin yatağın üzerinde  kapasitesi söz konusu?   Özel hastanelerle birlikte,tabi hem özellerin kalitesi birbirleriyle olan rekabetin daha da artırdığı kalitenin;  hem de üniversite hastanelerinin genel yapısı bu eğitim araştırma hastanesinin  bölge hastanesinin devreye girmesiyle hakikaten çok daha farklı bir Kayseri olmuş olacak?  İnsanımıza çok daha modern ve konforlu bir sağlık hizmetini sunmuş olacağız.

 

C.ÜSTEN:   Peki  Sayı Tamer şu anki Eğitim - Araştırma Hastanesi´nin yeri ne olacak ? Oraya sizin başhekimliğiniz döneminizde son derece modern bir acil servis yapılmıştı. Sanki orası kalacak gibi konuşuluyor. Bu durumla  ilgili  bir netlik var mı?

ACİL  SERVİS  YERİNDE KALMALIDIR?

İ.TAMER:   Ceyhun Bey  doğrusu  o konuda net bir karar verilmemesine rağmen benimde kişisel  arzum oranın kalması yönünde?  Çünkü  ilk etapta oraya hem ulaşımla ilgili sıkıntıların ortadan kalkabilmesi adına,  hem de daha kısa bir bu acilin fonksiyonun bitmesi adına buranın devam etmesi gerektiğini düşünüyorum? Bunu da her fırsatta ve her  platformda dile getirdim?  Yine yapılan toplantılarda karar verilirken de eminim etkili olacaktır diye düşünüyorum?  Böyle olması daha iyi çünkü zaten burada bir Helikopter pisti var.  Orda da bir helikopter var,  çok aciller üniversite de bölge hastanesinde müdahele edilecek?  Hastaların transferinde çok daha hızlı bir şekilde hareket edilebileceği bir ortamda var zaten?   O açıdan ama bunun yanında şehirdeki hastalarında daha bir yakın yere müraacatları da önemli diye düşünüyoruz?  O açıdan kalması gerektiğini düşünüyoruz.Çünkü acil çok önemliydi o dönem içerisinde?  Fonksiyon olarak da,  yani merkezi olması hiperbarik oksijenin olması,  mesela son dönemde hiperbarik oksijen çok önem kazandı? Özellikle soba zehirlenmelerinde- karbonmonoksit zehirlenmelerinde önemli bir tedavi cihazıdır? Onun yanında şeker hastaların özellikle iyileşmeyen yaraların iyileşmesinde yine çeşitli nedenlerle iyileşmeyen yaralarda çok geniş fonksiyonu olan bir tedavi ünitesi ?   Orta Anadolu´da olmayan bir konumda?  Ayrıca acil bölümü  çok geniş?  100 e yakın yatağı var?   Bunlar öyle kolay kolay hazırlanacak şeyler değil?   Zaten o acil olmasa Kayseri´nin merkez nüfusu 1milyon 400 bin civarında ama 3 milyon insana hizmet veriyor?  Sağlık merkezi Kayseri,o açıdan Kayseri´ de ki sağlık sistemi şuanda Türkiye standartlarının üzerindedir?

C.ÜSTEN:  Şehir merkezi dışında ilçelerde diğer bir deyimle taşrada  hizmet bakımından ne gibi yenilikler  ve yeni sağlık projeleri  var?

YENİ ÇIKAN HER TÜRLÜ  TIBBİ CİHAZ  HEMEN İLİMİZE  GELİYOR?

İ.TAMER:   Her ilçemize  yeni bir hastane yapıldı?  Yapılmaya da devam ediyor. Yeşilhisar bitti onun açılışı var yakında?   Pınarbaşı Devlet Hastanesi´nin yapımı  devam ediyor bitmek üzere?  Develi´de ki hastanenin genişletilmesi söz konusu?.  Yahyalı´da  eski DSİ´ nin arsasını Sağlık Bakanlığı´na devrettirmiş durumdayız?  Oraya  yeni bir hastane yapımı söz konusu?  Bünyan´da arsa aranıyor! Bünyan´da özellikle 3 bin  kişilik cezaevi  kampüsünün hizmete girmesinden  sonra büyük bir hastane yapımı söz konusu?  Buranın arsa çalışmaları var?  Diğer yerler zaten hep yeni vaziyetteydi?Felahiye bitti orası faaliyete geçmiş durumda?   Özvatan´da ki hastanemiz çok geniş durumda orası duruyor. Sarıoğlan´da aynı şey  söz konusu?  Akkışla´da biraz sıkıntılar söz konusu çünkü hastane biraz şehir dışında kalıyor gibi?  Akkışla´nın hem nüfusunun az olması,  hem de ulaşımın biraz sıkıntılı olmasıyla,orada belediye başkanının büyük gayretleri var?   Benimde vermiş olduğum bir söz var yukardan hastaneyi aşağıya taşıyacağız?  Şehir merkezine onla ilgili bakanlıktaki çalışmalarımız devam ediyor?  İnşallah yakın zaman dada orayı taşımış olacağız?  Yani şöyle genel olarak baktığımızda Kayseri´de sağlık problemi ile ilgili büyük bir sıkıntımızın olmadığını söyleyebiliriz? Zaten benimde takibimde genel anlamda hem doktorları hem de imkanlar açısından? Üniversite´ye Tivibium cihazının kazandırılmasıyla ilgili bir çalışmalarımız olmuştu?  Bunlar hep son model yeni cihazlar?  Türkiye´de sayıları 10 u geçmeyen cihazların Kayseri´ye  kazandırılması ile  ilgili söylediğim şeyler...  Tıbbi cihaz anlamında ilk çıkan ne varsa bunların hepsi Kayseri´de mevcut. Diğer illerden de bu sağlıktan faydalanmaya geliyorlar?  Adana´dan, Malatya´dan,Sivas´ın tüm ilçelerinden gelir o açıdan geniş bir hinterlanda hizmet veriyoruz?  Kayseri´de ki sağlık hizmetinin kalitesinin yüksekliğinden, ayrıca yazında biliyorsunuz sağlık turizminde de önemli bir kent Kayseri? Onun içinde ciddi yatırımlar yapıldı?  Türkiye´de ki sağlık turizminde önde gelen şehirlerden bir tanesi yine Kayseri.

 

C.ÜSTEN:  15 Temmuzda çok ciddi bir badire atlattık.  Kötü başlayan ama Allah´ tan milletin sağduyusu ve birliği sayesinde büyük boyutlara ulaşmadan bertaraf ettiğimiz  bu süreç vatandaş  üzerinde  ne gibi etkiler bıraktı? Bu sürecin sosyo ? ekonomik  ve toplumsal  boyutlarını  değerlendirebilirmisiniz?

BU ÜLKENİN BEKASI İÇİN BİRLİK OLMAMIZ LAZIM.

İ.TAMER:   Ceyhun  Bey  kesinlikle birlik beraberlik açısından hak veriyorum size?  Bu hainlik insanların birbirine kenetlenmesini sağladı.  Ama tabi sosyal açıdan baktığımız zaman  büyük bir travma?  Bunların altından kalkmak kolay değil?  Yani bir doktor olarak şunu ifade etmem lazım,bu kadar adice, bu kadar kalleşçe savunmasız insanların üzerine tankla topla tüfekle  gidilmesinin ortaya çıkardığı   büyük bir stres var. Onu atmakta hiç kolay değil. Türk milleti büyük millet tarih boyunca ne zaman nereye bakarsanız bakın her zaman buna benzer kalleşlikler hainlikler olmuştur.  Ama her zaman karşısında Türk milletini bulmuştur.  O açıdan şunu ifade etmek istiyorum doğru birtakım sıkıntılarımız oldu ama yine Allahımıza şükretmemiz lazım.Ben bu olayı  bir insan vücudunda ki  habis bir tümör olarak değerlendiriyorum?  Biliyorsunuz  habis demek tıpta ki  anlamı kanser hücrelerinin yayılan kısmı demektir? Dolayısıyla yıllardan beri  devletin her kademesine sızan FETÖ´nün de  biranda yok edilmesini  zaten düşünemeyiz.  Bu hain  örgütün elebaşlarının  3 ay gibi kısa sürede ele geçirilmesi, OHAL´in çıkmasıyla büyük bir kısmının bertaraf edilmesi anlamlıydı? Bu başarıda Emniyet teşkilatımıza,  yine Askeri teşkilatımıza,  kamu personelimize şükranlarımızı sunuyorum?  Hepsinden Allah razı olsun diyorum. Yurtdışında pek çok ülke zaten bu terör örgütüyle hareket ettiği için uzun bir süre sessiz kaldılar.  Dikkat ederseniz,hainler batının maşalığını yaptı?  Onlar kullanılabilen adi insanlardı onu kullandılar? Yıllardan beri Başbaka´nın odasına böceklerin konup dinlenmesi, Genelkurmayın,Mit Müsteşarlığının dinlenmesi ve elde edilen bilgilerin başka ülkelere servis edilmesi hainlikten öte   zalimce,  şerefsizce yapılan bir kalkışma hareketiydi?  Allaha şükürler olsun Türk Milleti bununda üstesinden geldi.  Bundan sonra da milletin huzuru ve geleceği, bayrağımızın göklerden inmemesi,  ezanımızın dinmemesi adına hepimizin üstüne bir görev düşüyor.  Çok çalışmamız ve kenetlenmemiz lazım?  Yeni kapı ruhunu devam ettirmek çok önemli?  Ben şimdi muhalefet partilerine sesleniyorum.  İçlerinde her zaman devlet adamlığının vermiş olduğu o görevi her zaman üzerinde hisseden insanlarda var Devlet Bahçeli gibi?  Ama bu görevi bir siyasi uğurda almış olduğu birtakım vaatlerle yıkmak isteyen kişilerde Kılıçdaroğlu gibi?  Dolayısıyla bu insanların biran önce bu ülkenin geleceği ile ilgili her şeyini üzerinde tutması lazım?  Siyasi çekişmeler her zaman olabilir?   Bugün biri gelir yarın öbürü gider..  Ama bu ülkenin bekası için birlik olmamız lazım.


İNCESU BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA İLMEK İLE

HAFTANIN RÖPORTAJI

KTO BAŞKANI ÖMER GÜLSOY İLE

HAFTANIN RÖPORTAJI

MELİKGAZİ BELEDİYE BAŞKANI DR. MUSTAFA PALANCIOĞLU İLE

HAFTANIN RÖPORTAJI

KSMMMO BAŞKANI ALİ YEDİKAYA İLE

HAFTANIN RÖPORTAJI

MMO BAŞKANI AKİF AKSOY İLE

HAFTANIN RÖPORTAJI

KAYSERİ PANCAR ÜRETİCİLERİ KOOPERATİFİ BAŞKANI HÜSEYİN AKAY İLE

HAFTANIN RÖPORTAJI

DAMIZLIK SIĞIR YETİŞTİRCİLERİ BİRLİĞİ BAŞKANI GÜNAY ÇAKI İLE

HAFTANIN RÖPORTAJI

KAYSERİ PANCAR KOOPERATİFİ YÖNETİM KURULU BAŞKANI HÜSEYİN AKAY İLE

HAFTANIN RÖPORTAJI

BÜNYAN BELEDİYE BAŞKANI ŞİNASİ GÜLCÜOĞLU İLE

HAFTANIN RÖPORTAJI

İŞADAMI MİKAİL UÇAR İLE

HAFTANIN RÖPORTAJI

HACILAR BELEDİYE BAŞKANI DOĞAN EKİCİ İLE

HAFTANIN RÖPORTAJI

İNCESU BELEDİYE BAŞKANI ZEKERİYA KARAYOL İLE

HAFTANIN RÖPORTAJI ...

BÜNYAN BELEDİYE BAŞKANI ŞİNASİ GÜLCÜOĞLU İLE

HAFTANIN RÖPORTAJI ...

DEVELİ BELEDİYE BAŞKANI MEHMET CABBAR İLE

HAFTANIN RÖPORTAJI

HACILAR BELEDİYE BAŞKANI DOĞAN EKİCİ İLE

HAFTANIN RÖPORTAJI .

KAYSERİ TİCARET ODASI BAŞKANI MAHMUT HİÇYILMAZ İLE

HAFTANIN RÖPOTAJI ...