Akaryakıta zam üstüne zam gelmişti… Bu kez indirim konuşuluyor
Küresel petrol fiyatlarındaki dalgalanma Türkiye’de pompa fiyatlarını etkilemeye devam ediyor. Ancak bu kez gündemde indirim var.
EDİTÖR
admin admin
Kayseri’de akaryakıt fiyatlarında son dönemde yaşanan dalgalanmalar sürerken, sektör temsilcilerinden yeni bir indirim beklentisi açıklaması geldi. Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Kayseri Şube Başkanı İbrahim Polat, motorin ve benzin fiyatlarında indirimin gündemde olduğunu ifade etti.
Küresel petrol fiyatları ile döviz kurlarındaki hareketlilik, akaryakıt fiyatlarını doğrudan etkilemeye devam ediyor. Özellikle Orta Doğu’daki gelişmeler ve brent petrol fiyatındaki dalgalanmalar nedeniyle fiyatlarda sık sık değişiklik yaşanıyor. Son olarak 11 Mart Çarşamba günü itibarıyla benzine 80 kuruşluk artış uygulanmıştı.
Sektör kaynaklarından edinilen bilgilere göre 12 Mart Perşembe gününden itibaren geçerli olmak üzere motorin ve benzinde indirim beklentisi bulunuyor. Açıklamalara göre motorin grubunda 4,58 TL, benzin grubunda ise 3 TL seviyesinde bir indirimin gündeme gelebileceği belirtiliyor.
Polat’ın verdiği bilgilere göre söz konusu indirimin önemli bir kısmının vergi düzenlemesi kapsamında değerlendirileceği ifade edilirken, pompa fiyatlarına yansıyacak tutarın daha sınırlı olabileceği kaydedildi. Buna göre pompaya yansıması beklenen indirimin motorinde yaklaşık 1,15 TL, benzinde ise yaklaşık 75 kuruş civarında olabileceği belirtiliyor.
Kayseri’de bazı akaryakıt istasyonlarında güncel fiyatlar ise şu şekilde:
Aytemiz: 63,04 TL benzin – 67,35 TL motorin
Opet: 63,05 TL benzin – 67,36 TL motorin
Petrol Ofisi: 63,08 TL benzin – 67,37 TL motorin
Shell: 63,07 TL benzin – 67,37 TL motorin
GO Yakıt: 63,08 TL benzin – 67,38 TL motorin
Akaryakıt fiyatlarının önümüzdeki günlerde küresel piyasalardaki gelişmelere bağlı olarak yeniden değişebileceği belirtiliyor.
