Tarih: 08.04.2019 18:45

AKILLI BİR KAYSERİLİ

Facebook Twitter Linked-in

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Mimar Sinan´ın uluslararası boyutta çok daha iyi tanınmasını sağlayacaklarını belirtti. Bu anlamda yapılan çalışmalardan birisi olan Çekül Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen´in konferansında Sinan için ?Akıllı bir Kayserili? ifadesi kullanıldı. Prof. Dr. Sözen, Çekül Vakfı yöneticileriyle birlikte Başkan Memduh Büyükkılıç´ı da makamında ziyaret etti. 

Başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere pek çok kurumun destek verdiği ve Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç´ın büyük özen gösterdiği Mimar Sinan´ı Anma Etkinlikleri çerçevesinde bir konferans gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu´nda yapılan ?Dünya Durdukça Sinan? konulu konferansa büyük ilgi gösterildi. Çekül Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen´in verdiği konferansı Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da takip etti.

?MİMAR SİNAN, ULUSLARARASI ALANDA TANITILACAK?

Programda bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Mimar Sinan´ı daha geniş programlarla anlatacaklarını ve uluslararası boyuta taşıyacaklarını belirtti ve Metin Sözen tarafından verilecek konferansın, programların bir başlangıcı olduğunu ifade etti. Mimar Sinan gibi bir değerle Kayseri´nin de tanıtılacağını dile getiren Başkan Büyükkılıç, bu konuda tüm kurum ve kuruluşların katılım ve katkılarını beklediklerini kaydetti.  

?DÜNYA DURDUKÇA SİNAN?

Başkan Büyükkılıç´ın konuşmasının ardından ?Dünya Durdukça Sinan? konulu bir kısa film gösterildi. Filmde, Sinan´ın mimari anlayışı ve bu anlayışla yaptığı eserler ile bıraktığı mimarlık mirası anlatıldı. Filmde ayrıca Mimar Sinan´ın, 500´e yakın eseri ile Osmanlı mimarisini taçlandıran, çağları aşmış ve evrensel boyutlara ulaşmış bir mimar olduğu vurgulandı.

?BÜYÜK ZORLUKLAR YAŞADI?

Çekül Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen de konferansında Mimar Sinan´ın büyük zorlukları aşan akıllı bir Kayserili olduğunu söyledi. Sinan´ın hangi zorlukları yeneceğini düşünmeden yola çıkmadığını ifade eden Sözen, Sinan´ın kendi döneminde gösterdiği sabrı bugün kimsenin gösteremeyeceğini dile getirdi. Mimar Sinan´ın; Michelangelo, Leonardo Da Vinci gibi dünyanın her yerinde bilinen isimlerden olması gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Sözen, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ile  bunu sağlamak için çalıştıklarını kaydetti. 

SÖZEN´DEN BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ´A ZİYARET

Çekül Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç´ı makamında da ziyaret etti. Oldukça sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —