Abdullah Gül Üniversitesi rektörlüğünce tertiplenen `Girişimciliğin ustaları AGÜ`de buluşuyor` konulu söyleşinin konuşmacıları arasında yer alan Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı işadamı Ali Sabancı üniversiteli genç yüreklere tavsiyelerde bulunarak "Çalıştığınız işyeri için ne yapacağım, ne katacağım diyen, bilgiyi ve paylaşmayı bilen bireyler olun" tavsiyesinde bulundu.
Abdullah Gül Üniversitesi Rektörlüğünce tertiplenen söyleşiye Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı işadamı Ali Sabancı, Düşyeri Çizgi Film kurucusu Ayşe Şule Bilgiç, Pozitron kurucusu ve Monitise MEA CEO`su Fatih İşbecer konuşmacı olarak iştiraketti
Gençlik Fabrikası öğrenci kulubünün girişimleri ile hayata geçirilen kültür, sanat, spor, eğitim ve iş dünyasının önde gelen isimlerini öğrencilerle buluşturmayı hedefleyen söyleşiyi rektör Prof.Dr. İhsan Sabancuoğlu ile çok sayıda öğrenci izledi.
Salonu tıka basa dolduran öğrencilerin bir bölümü de protokol ile sahne arasındaki boşlukta bağdaş kurup, oturdu.
AGÜ Sümer Kampüsü rektörlük binası Konferans salonundaki söyleşide Ali Sabancı, konuşmacılar `girişimcilik` üzerine tecrübelerini öğrencilerle paylaştı., `Girişimcilik` konusuyla ilgili farklı düşünceleri ve eğilimleri ortaya çıkarmaya çalışarak, konunun farklı yönlerini, değişik boyutlarını anlatan Sabancı, "Şu anda sizin yerinizde olmak için nelerimi vermezdim. Hatta, üniversite öğrencisi olmak için servetimi bile verirdim diyerek üniversiteli yıllara olan özlemini dile getirip, o günlerin önemine vurgu yaptı
Sabancı sözlerinin devamında Son yıla gelince, üniversite yılları çok çabuk geçti. Üniversite yıllarında özellikle kendinize benzemeyen farklı insanlarla haşır neşir olun. Yoksa aynaya bakmış gibi olursunuz. Çok şanslısınız zira, siz mezun olduğunuzda sanırım işsizlik olmaz. Eski ve yeni işletmelerde farklılıklar var. Şirketlerin en iyi kaldıracı insan kaynağıdır. Yeni şirketlerde patronla, çalışan arasında çok az fark var. Gençler çok fazla beklenti içinde. Çalışacağı yere ne katacağını, ne yapacağını bilmelidir. Paylaşmayı da kültürümüz haline getirmeliyiz. Paylaşmayı bilen, bilgiyi paylaşan işyerlerini bulun, orada çalışın" diye konuştu.
Söyleşi diğer konuşmacıların öğrenciler iş dünyasına ve girişimcilik ruhunu canlandırmaya yönelik sunum ve önerilerle noktalandı .