Tarih: 24.04.2017 15:18

AMATÖR AVCILIĞA

Facebook Twitter Linked-in

Pınarbaşı İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü su ürünleri kontrol ekipleri, Bahçelik Baraj Gölğü ve Zamantı Irmağı´nda amatör avcılığa aykırı balık avlayan 8 kişiye para cezası yazdı.
Pınarbaşı İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü su ürünleri kontrol ekipleri, İlçe Jandarma Komutanlığı ile birlikte Bahçelik Baraj Gölü ve Zamantı Irmağı´nın kollarında yaptığı kontrollerde 2016 yılı Aralık ayı ve 2017 yılı ilk 3 aylık dönemde, uygun olmayan istihsal vasıtaları ile avcılık yapan, amatör avcılığa aykırı balık avlayan, yasak su ürünleri satışı yapan şahıslara 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu gereği 8 ayrı idari para cezası uygularken, yasak avcılık sonucunda canlı yakalanan balıklar doğal ortamına geri salındı.
Pınarbaşı İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Ürker, "İlimizde 1 Nisan-30 Haziran tarihlerinde sazangiller ve yayın balığı, 15 Aralık- 31 Mart tarihleri arasında Turna Balığı, 1 Ekim-28 Şubat tarihleri arasında tüm doğal alabalıkların, 15 Mayıs-15Temmuz arasında kurbağa avcılığı yasaktır. Doğal stoklarımızı korumak için balıklara üreme şansı vermemiz önemlidir. İlçe Müdürlüğü olarak denetimlerimizin aralıksız devam edecektir" dedi.



23 NİSAN 2017 KAYTV HABER paylaşan: kaytv

Orjinal Habere Git
— HABER SONU —