Tarih: 20.12.2015 21:13

´ANADOLU´DA TARİH´ SERGİSİ AÇILDI

Facebook Twitter Linked-in

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen "Anadolu´da Tarih" temalı fotoğraf yarışmasının ödül töreni yapıldı. Törende ayrıca dereceye giren fotoğraflar ile seçilen 50 fotoğraftan oluşan bir sergi açıldı. Büyükşehir Belediyesi, binlerce yıllık tarihe sahip Anadolu´daki tarihsel değerleri fotoğraflarla ortaya çıkardı. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından ulusal çapta düzenlenen Anadolu´da Tarih temalı fotoğraf yarışmasında 4 bin 308 fotoğraf arasından seçim yapıldı. Yarışmadan dereceye giren ve sergiye layık görülen eserlerden oluşan sergi Büyükşehir Belediyesi´nde Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Özgöncü tarafından açıldı.
Serginin açılışının ardından dereceye giren fotoğraflara ödülleri verildi. Büyükşehir Belediyesi Ulusal Fotoğraf Yarışmasında birincilik ödülünü Trabzon´dan Mehmet Özdemir "Sümela Manastırı" adlı fotoğrafı ile elde etti. Yarışmada Kocaeli´nden Ecrin Güzin Gülfidan ikinci, yine Kocaeli´nden Mustafa Gezer üçüncü olurken; Bursa´dan Ali Osman Sak, Van´dan Ali İhsan Öztürk ve İstanbul´dan Sabahattin Özveren mansiyon ödülleri kazandı. Yarışmada Kayseri´de çekilmiş bir fotoğrafa verilen Büyükşehir Belediyesi Özel Ödülü´ne ise İstanbul´dan Selnur Okudan´ın fotoğrafı layık görüldü. Yarışmanın birincisi 4 bin TL, ikincisi 3 bin TL, üçüncüsü 2 bin TL, mansiyon sahipleri bin TL, Büyükşehir Belediyesi özel ödülünün sahibi ise 2 bin TL kazandı.
Dereceye giren fotoğraflar ile sergilenmeye layık görülen 50 fotoğrafın yer aldığı sergi katılımcılar tarafından ilgiyle gezildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —