Anadoludakiler programı Kayseri'ye değer katacak

Anadoludakiler programı Kayseri

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü ve Kalkınma Ajansları iş birliğiyle hayata geçirilen ‘Anadoludakiler’ programının tanıtımı yapıldı.

Türkiye'nin dört bir yanından gelen katılımcılar, programın detaylarını ve sunduğu fırsatları öğrenmek için etkinlikte buluştu. Orta Anadolu Kalkınma Ajansı ise bölgeden zanaatkar, üretici ve yöresel mutfağın temsilcileri ile birlikte programa katıldı. 

Program, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın katılımıyla İstanbul Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleşti. Kayseri’den gilaburu, Yozgat’tan salep ve el emeği bastonlar, Sivas’tan bıçak ve kemik tarak gibi yöresel ürünlerin sergilendiği organizasyonda ünlü gastronomi uzmanları, tasarım sanatçıları ve akademisyenlerin de bulundu.

Anadoludakiler Programı Nedir?

'Anadoludakiler' programı, Türkiye'nin farklı bölgelerinde yer alan kültürel, tarihi ve doğal zenginliklerin tanıtımını amaçlayan kapsamlı bir girişim olarak karşımıza çıkıyor. Programın amaçları arasında bu değerleri daha geniş kitlelere ulaştırmak ve yerel ekonomilerin gelişimine katkıda bulunmak hedefleniyor. Anadoludakiler, Türk topraklarının zenginliğini paylaşmayı, yerel üreticilerin desteklenmesini, geleneksel kültürün yaşatılmasını ve yerel potansiyellerin keşfedilmesini amaçlıyor.

Tanıtım etkinliğinde, Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Ahmet Şimşek, bölgesel kalkınma ve yerel ekonomilerin desteklenmesi konusundaki vizyonlarını paylaşırken, programın nasıl uygulanacağına dair detaylı bilgiler verdi ve başarı hikayeleri anlatıldı. Katılımcılar, Anadolu'nun dört bir yanındaki kalkınma ajansları tarafından yürütülen proje çıktılarının sergilendiği stantları gezme fırsatı buldu. Ayrıca ORAN tarafından ‘Anadoludakiler - SOGEP’ destek programı düzenlendi.

Anadoludakiler programının önümüzdeki dönemde daha da genişletilmesi ve farklı bölgelerde yeni projelerle desteklenmesi planlanıyor. Bu kapsamda Kayseri, Sivas ve Yozgat’ta Anadoludakiler temasına uygun proje teklifleri 29 Temmuz tarihine kadar Orta Anadolu Kalkınma (ORAN) Ajansı’na başvuru yapabilecekler. Destek çağrısı için detaylı bilgiye ise oran.org.tr adresinden ulaşılabilecek.



Büyükşehir'den vizyon proje "İl Halk Kütüphanesi"

Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi profesyonellerin yeni adresi oldu

Kayseri'de 'Doğa Seni Çağırıyor' kampları başlıyor

Akaryakıta ÖTV zammı geldi!

Parasını alamayan müteahhit dairenin kapısına duvar ördü

Provokatörleri kamyonla taşıyan şüpheli yakalandı

Koruyucu aileler Millet Bahçesi'nde buluştu

CHP'den Kayseri'deki olaylara ilişkin açıklama

Vali Çiçek yaralı sayısını açıkladı

Hacılar Belediyesi'nde temmuz ayı toplantısı yapıldı

Özhaseki, görevini Murat Kurum'a devretti

Yaz sıcağında araç içinde unutulan çakmaklara dikkat

Türkiye'nin sabit arenalı tek İnovasyon merkezi Kayseri'de

Provokatif eylemlere karışan 474 kişi gözaltında

RTÜK Başkanı Şahin'den Kayseri açıklaması

Kayseri'deki ilk ve tek araç, Kocasinan'da aralıksız çalışıyor