64.Hükümeti´in kurulması yönelik kulis çalışmaları yoğunlaştı?AK Parti içerisinde bakanlık ve Meclis´deki görevlere yönelik kıyasıya bir yarış var. Listeler Köşk´ve Saray arasında gidip gidip geliyor?
Özhaseki´nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı´nın kuvvetle muhtemel olduğu , söylenirken,Taner Yıldız´ın adı ise zayıf ihtimalde olsa Enerji Bakanlığı için geçiyor.Mustafa Elitaş´ın büyük ihtimal TBMM Başkanvekili,küçük ihtimal ise grup başkanvekili olacağı konuşuluyor?
Muhalefette olağan ve olağanüstü kongre süreçlerinin tartışıldığı Ankara´da iktidar cenahında ise ?kırmızı plaka? kulisleri ayyuka çıktı?
TBMM´nin yeni üyeleri ile önceki gün yemin etmek üzere toplandığı dakikalarda Cumhurbaşkanı Erdoğan´ndan 64. Hükümeti kurma görevi alan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu partisinin MYK´sını toplayarak yeni bakanlar kurulu ve Meclis yönetiminde görev alacak isimlerle ilgili uzun bir değerlendirme yaptı?
Başbakan Davutoğlu ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında bazı isimlerin bakanlığı noktasında itilafların olduğu ileri sürülürken,bir ismin bakanlığının yer değiştirmesi parti içi dengeleri tamamen alt-üst ettiği için yeni hükümetin atama işi de uzuyor.
Siyasi kulislerde 64. Hükümetin atamasının bugün geç saatlerde yapılacağı belirtilirken, Köşk ve Saray arasındaki itilafların giderilememesi halinde hükümetin atamasının pazartesi gününe de kalabileceği belirtiliyor? Özellikle ekonomi yönetimine dair Başbakan ve Cumhurbaşkanına yakın çevrelerin farklı düşünce içinde olduğu,kararnamenin onayının da bundan dolayı geciktiği konuşuluyor.
Bu arada AK Parti Kayseri Milletvekillerinden Mehmet Özhaseki, Taner Yıldız ve Mustafa Elitaş´ın adı da kulislerde ?bakan adayları? arasında geçiyor.
AK Parti´nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olan Mehmet Özhaseki´nin yeniden aday gösterilmeyen İdris Güllüce´nin yerine Çevre ve Şehircilik Bakanı olmasının yüksek ihtimal olduğu konuşuluyor?
Bu arada 6.5 yıl süreyle başarılı bir bakanlık görevi yapan Taner Yıldız´ın adı da Enerji Bakanlığı için yeniden geçiyor. Ancak AK Parti ve Başbakanın üç il hariç ?her ilden bir bakan? yaklaşımı çerçevesinde Özhaseki´nin bakanlığı halinde yıldız7ın eski görevine dönmesinin zor olduğu da kulislerde konuşuluyor.
Öte yandan, son 8 yılda AK Parti grup başkanvekilliği görevini yürüten Mustafa Elitaş´ın da bakanlık beklentisi içerisinde olduğu biliniyor?Elitaş´la birlikte görev yapan grup başkanvekillerinin hemen hemen tamamının bakanlık görevi yaptığı hatırlatılarak ?böyle bir beklentinin? garipsenmemesi gerektiği ifade ediliyor?
Mehmet Özhaseki ve Taner Yıldız dolayısıyla Elitaş7ın bakanlık ihtimalinin çok zayıf olduğu iddia edilirken,Elitaş´ın TBMM başkanvekili veya AK Parti Grup Başkanvekilliği görevini üstlenmesine kesin gözle bakılıyor.
Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, vatandaşlarla bir araya gelerek sorun, talep ve önerilerini dinledi. Detaylar Kayseri Haber'de...
Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST için başvuru süreci devam ederken, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun'dan öğrencilere çağrı geldi. Detaylar Kayseri Haber'de…
Saadet Partisi (SP) İl Başkanı Erdal Altun ve İl Başkan Yardımcıları, çarşı esnafını ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi. Gerçekleştirilen saha programında esnafın talep ve sorunları yerinde dinlendi.
Ankara’dan peş peşe açıklamalar geldi… Kayseri’de uzun süredir beklenen yeni öğretmenevi için tarih netleşti, kapasitesi de belli oldu.
Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Başkanı Mehmet Büyüksimitci’nin hayatını kaybeden annesi Ayşe Büyüksimitci son yolculuğuna uğurlandı.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Ankara'da Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’yı ziyaret etti.
Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube polisleri, Yahyalı’da okul personeli, veliler ve öğrencilerle bir araya gelerek narkotik suçlara karşı bilinçlendirdi.
Kayseri’nin Yahyalı ilçesindeki Soğulcak Yaylası’nda karların erimesiyle birlikte kaçak kazılar gün yüzüne çıktı.
Kayserispor’un prensip anlaşmasına vardığı Rus santrfor Fedor Chalov, Kayseri’ye geldi.
CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, üniversite hastanelerinin içinde bulunduğu zor koşulları Meclis gündemine taşıdı. Detaylar Kayseri Haber'de...
Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, 6 Şubat depremleri sonrası kaybolduğu iddia edilen çocuklara ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
Daha önce de tribünleri ayağa kaldıran hamlelere imza atmıştı… MHP’li Baki Ersoy bu kez Kocaelispor maçı öncesi yine sahneye çıktı.
Kayseri futbolunun yakından tanıdığı isim, Ankara’da sürpriz bir ziyarete imza attı. Görüşmenin adresi TBMM oldu…
ALF Araştırma’nın 12–16 Ocak 2026 tarihleri arasında 2 bin kişiyle yüz yüze gerçekleştirdiği çalışmada, kamuoyunun yardımseverlik algısında öne çıkan isimler sıralandı. Sonuçlar dikkat çekici.