Güncel
16 Nisan 2012 - 14:15
Güncelleme: 16 Nisan 2012 - 14:15

ANKARA TEMSİLCİLERİNE ERCİYES BRİFİNGİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, çeşitli yayın gruplarının Ankara Temsilcileri'ne Erciyes Kış Sporları ve Turizm Merkezi Projesi'ni anlattı.

ANKARA TEMSİLCİLERİNE ERCİYES BRİFİNGİ

EDİTÖR

admin

Haberi Sesli Oku

Ulusal yayın yapan televizyon ve gazetelerin Ankara Temsilcileri'nden oluşan gruba Erciyes'i gezdiren ve burada yapılan çalışmaları yerinde gösteren Başkan Özhaseki, Erciyes'in birkaç yıl içinde dünyanın sayılı kış turizm merkezlerinden birisi haline geleceğini ifade ederek, "2005 yılından itibaren Erciyes Dağı, bizim sınırlarımıza dahil oldu. Yıllarca güzelliğine baktığımız ve suyundan istifade ettiğimiz bu dağı, artık seçkin kış sporları ve turizm merkezi olarak yapılandırmak istedik. Bu amaçla dünyada 50'den fazla ülkede kış turizm merkezi planlamış bir Avusturya firması ile çalıştık ve uzun uzun etütler yaptık. Nereye otel, nereye pist, nereye teleferik hattı veya karlama ünitesi yapılacak tek tek ortaya çıkardık. Sonra da temel atarak yapım çalışmalarına başladık. İki yıl içinde şu ana kadar 100 milyon doların üzerinde yatırım yaptık ve birinci etap çalışmalarını tamamlayarak hizmete sunduk. Şu anda 40 km'ye yakın kayak pisti ile mekanik tesis dediğimiz teleferik ve gondol hatları hizmette. Ayrıca sosyal tesisler, kafeteryalar ve alışveriş mekanları da buraya gelenlere hizmet veriyor." dedi.
Çalışmaların hızla sürdüğünü belirten Başkan Özhaseki, projeyi iki yıl içinde tamamlamayı hedeflediklerini belirterek, "Şimdi önümüzde yeni teleferik hatlarıyla birlikte konaklama tesislerinin yapımı var. Konaklama tesislerini özel sektöre yap işlet mantığı ile yaptırmak istiyoruz. Önümüzdeki birkaç ay içinde otel yerlerinin tahsisi ve satışı için ihaleye çıkacağız. Türkiye'nin önde gelen turizmcilerine İstanbul, Ankara ve Kapadokya'da sunumlar yaparak projeyi anlattık. Bir kısmını burada ağırladık ve Erciyes'te yaptıklarımızı yerinde gösterdik. Çok başarılı bir proje olduğunu ve yatırım yapmak istediklerini söylediler. İnşallah biz bir yandan yeni teleferik hatlarını ve diğer tesisleri yaparken turizm yatırımcıları da otelleri yapacaklar. Ardından da uluslararası alanda pazarlama ve tanıtıma ağırlık vereceğiz. Öyle ümit ediyorum ki önümüzdeki birkaç yıl içinde Erciyes, dünyanın en önemli kayak merkezlerinden birisi haline gelecek. Çünkü 170 km'ye ulaşan ve dağın dört bir yanında kayılabilen pistleri ile daha şimdiden dikkat çekiyor. Toplam 275 milyon avroya mal olmasını planladığımız proje tamamlandığında saatte 35 bin kişi kayak yapabilecek." diye konuştu.
Brifingin ardından görüşlerini açıklayan Bugün Gazetesi Ankara Temsilcisi Adem Yavuz Arslan projenin çok etkileyici olduğuna vurgu yaparak, "Devletin yapması gereken işleri burada belediye yapıyor. Bir stadyum, bir kongre merkezi, bir kayak merkezi gibi büyük yatırımlar devletin yapması gereken işler. Ama burada Başkan Özhaseki bütün bu işleri üstüne almış ve hakkıyla yerine getiriyor. Hatta devlet gölge etmesin yeter diye düşünmüş ve bir sorunla karşılaşmamak için dağı bile satın almış. Kendisini bu büyük projeden dolayı tebrik ediyorum." ifadelerinde bulundu.

 

Anahtar Kelimeler: 0

Kayseri’de büyük operasyon: YouTube üzerinden yatırım dolandırıcılığı

Kayseri’de Siber Suçlarla Mücadele ekipleri, YouTube üzerinden yatırım vaadiyle dolandırıcılık yaptığı tespit edilen 28 şüpheliyi yakaladı. Elde edilen haksız kazanç 14 milyon TL’yi aşıyor, operasyonlar kararlılıkla sürüyor.

Kayseri’de MASAK ve Yapay Zeka Denetimleri paneli

Kayseri Sanayi Odası’nda 23 Ocak’ta düzenlenecek panelde, MASAK sorguları, denetim süreçleri ve uygulamadaki sorunlara çözüm önerileri ele alınacak. İş dünyası ve mali müşavirler için rehber niteliğinde olacak.

Baki Ersoy’dan yerel basına destek çağrısı

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, TBMM’de yaptığı konuşmada yerel basının önemine dikkat çekti. Basın İlan Kurumu’nun oranlarının makul seviyelere çekilmesinin yerel basın için hayati olduğunu vurguladı. Detaylar haberimizde...

Kayseri’de 50 kişilik iş imkanı: Toplu görüşme başlıyor

Kayseri Şehir Hastanesi’nde ISS firmaları için yapılacak toplu iş görüşmesinde temizlik, taşıma ve garson kadroları için 50 kişilik alım yapılacak. Görüşmenin detayları ve başvuru koşulları merak konusu oldu. Detaylar Haberimizde

Yeşilhisar’da yeni ilçe müftüsü göreve başladı

Kayseri’nin Yeşilhisar ilçesinde İlçe Müftüsü Mustafa Nafi Çiftçi, resmi görevine başladı. İlçe Müftülüğü, Çiftçi’nin ilçeye gelişini memnuniyetle karşıladı ve yeni görevinde başarılar diledi.

Kayseri’de uyuşturucu tacirine ağır ceza

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi, uyuşturucu ticareti suçundan yargılanan A.U.’ya daha önce de aynı suçu işlemesi nedeniyle cezasını artırarak 22 yıl 15 ay hapis ve 192 bin 500 lira adli para cezası verdi.

Acil servis personeline oryantasyon eğitimi

Kayseri Devlet Hastanesi’nde acil serviste görev yapan sağlık personeline yönelik oryantasyon ve motivasyon eğitimi düzenlendi. Eğitimde hizmet kalitesinin artırılması ve personel uyumu ele alındı.

Ersoy’dan meclis kürsüsünde dikkat çeken sözler

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada emeklilerin yaşam koşullarına dikkat çekti. En düşük emekli maaşıyla geçinen vatandaşların sosyal adalet çerçevesinde korunması gerektiğini vurguladı.

Kayseri meydanında anlamlı tepki: Bin adet dağıtıldı!

Kayseri İyilik Abisi Derneği, Nusaybin’de Türk bayrağına yönelik gerçekleştirilen saldırıya tepki göstermek amacıyla Kayseri kent meydanında bin adet Türk bayrağı dağıtarak toplumsal farkındalık oluşturdu.

Kahramanmaraş’ta kar ulaşımı felç etti: Kayseri yolu büyük araçlara kapatıldı

Kahramanmaraş’ta etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde 61 yol ulaşıma kapandı. Kayseri-Kahramanmaraş karayolu ise büyük araçlar ve kış lastiği olmayan araçlara geçici olarak kapatıldı. Detaylar Haberimizde...

MHP’li Özdemir’den Sarız’a müjde: Tarım, istihdam ve 5G projeleri hayata geçiyor

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Sarız’ın tarımsal kalkınması, istihdamın artırılması ve iletişim altyapısının güçlendirilmesine yönelik projelerin tamamlandığını açıkladı. Detaylar Haberimizde..

Kayserispor’a Gurur Veren Davet: Milli Takım Listesinde İki İsim

U16 Milli Takımın, 26-30 Ocak tarihleri arasında Antalya'da düzenlenecek Dostluk Turnuvası aday kadrosu açıklandı. Aday kadroya Kayserispor'dan 2 futbolcu davet edildi.

Aşkın Genç’ten İncesu Tepkisi: “Tarım Millî Güvenlik Meselesidir”

Aşkın Genç, TBMM Genel Kurulu’nda İncesu’da meraların ve tarım arazilerinin imara açılmasına tepki göstererek, tarım alanlarının korunması çağrısında bulundu.

Erciyes’te rekor sezon sinyali: İlgi artıyor, misafir sayısı zirveye koşuyor

İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun, Erciyes Kayak Merkezi’nde bu sezon yerli ve yabancı turist yoğunluğunun sürdüğünü belirterek, misafir sayısında geçen yılın rekorunun aşılmasının beklendiğini söyledi.

Kayseri'de nöbetçi eczaneler listesi (22 Ocak Perşembe)

Kayseri'de hizmet verecek nöbetçi eczane listesini sizler için derledik. Şehirde 22 Ocak 2026 tarihinde 14 eczane akşam hizmet verecek. Detaylar haberimizde....

Afet Anında Hayat Kurtaran Eğitim: Kayseri’de Binlerce Telsizci Yetişti

Kayseri Amatör Telsizciler Derneği Başkanı Yavuz Altıntop, 2025 yılı içinde 3 bin 280 amatör telsizci yetiştirdiklerini belirterek, olağanüstü durumlarda telsiz haberleşmesinin hayati önem taşıdığını vurguladı.

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 18 13 1 4 27 43
2.FENERBAHÇE A.Ş. 18 12 0 6 26 42
3.TRABZONSPOR A.Ş. 18 11 2 5 14 38
4.GÖZTEPE A.Ş. 18 10 3 5 14 35
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 18 9 4 5 9 32
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 18 7 6 5 10 26
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 18 6 4 8 2 26
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 18 6 6 6 -6 24
9.KOCAELİSPOR 18 6 7 5 -3 23
10.CORENDON ALANYASPOR 18 4 5 9 0 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 18 5 9 4 -3 19
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 18 4 8 6 -6 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 18 4 8 6 -8 18
14.KASIMPAŞA A.Ş. 18 3 8 7 -10 16
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 18 4 10 4 -15 16
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 18 2 7 9 -18 15
17.İKAS EYÜPSPOR 18 3 10 5 -14 14
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 18 2 13 3 -19 9