Arıkan: ''Suriye yönetimiyle temasların hızlandırılması zorunluluk haline gelmiştir''

Arıkan:

Kayseri'nin Melikgazi ilçesi Danişmentgazi Mahallesi'nde, yabancı uyruklu kişinin, bir çocuğu taciz ettiği iddiası üzerine vatandaşlar, Suriyeliler'in dükkanlarını ve araçlarına zarar verdi.  

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Kayserimizde yaşanan üzücü olay, mültecilerin kriminalize olmuş unsurlarına karşı güvenlik birimlerimizin daha dikkatli olması ve proaktif bir yaklaşım izlemesi gerektiğini hepimize göstermiştir." dedi.

Arıkan, şunları kaydetti: “Ülkemizde sığınmacı-mülteci sorunu Ensar-Muhacir ilişkisinin çok ötesine geçmiş, artık bir yönetim zafiyeti haline gelmiştir. Aziz milletimizin bu konuda göstermiş olduğu fedakârlık her türlü takdirin üstündedir. Ancak milletimizin bu fedakârlığının, son kertede, yabancı düşmanlığı ile etiketlenip, uluslararası arenada yürütülen algı operasyonları marifetiyle çöpe atılmasına müsaade edilmemelidir. Günümüz şartlarında, mültecilerin kendi vatanlarına dönüş sürecinde gözle görülür bir ilerleme kaydedilmesi için Suriye yönetimiyle temasların hızlandırılması artık bir zorunluluk haline gelmiştir. 

Dikkatlerin başka yönlere çekilmesi için bu tür olayların akışına yön verilmesi çabalarına karşı da dikkatli olunmalıdır.  Türkiye’nin çözümü aciliyet gerektiren sorunları, biri diğerini karanlıkta bırakan bir hâle evrilmemelidir. İstismar ve şiddet vakalarına milliyet, ırk, din eksenli bakılmasını doğru bulmuyoruz. Konunun bir an önce aydınlatılması ve daha kapsamlı bir şekilde ele alınıp sonuçların kamuoyu ile paylaşılası en büyük dileğimizdir. Konunun takipçisi olacağımızdan kimsenin bir endişesi olmasın.”       



Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi profesyonellerin yeni adresi oldu

Kayseri'de 'Doğa Seni Çağırıyor' kampları başlıyor

Akaryakıta ÖTV zammı geldi!

Parasını alamayan müteahhit dairenin kapısına duvar ördü

Provokatörleri kamyonla taşıyan şüpheli yakalandı

Koruyucu aileler Millet Bahçesi'nde buluştu

CHP'den Kayseri'deki olaylara ilişkin açıklama

Vali Çiçek yaralı sayısını açıkladı

Hacılar Belediyesi'nde temmuz ayı toplantısı yapıldı

Özhaseki, görevini Murat Kurum'a devretti

Yaz sıcağında araç içinde unutulan çakmaklara dikkat

Türkiye'nin sabit arenalı tek İnovasyon merkezi Kayseri'de

Provokatif eylemlere karışan 474 kişi gözaltında

RTÜK Başkanı Şahin'den Kayseri açıklaması

Kayseri'deki ilk ve tek araç, Kocasinan'da aralıksız çalışıyor

“Öğrenci Yetenekli Öğretmen Farkında” Projesi tamamlandı