KAYÜ Rektörü Karamustafa ‘Tercih Rehberi Programı’na konuk oldu

Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Kurtuluş Karamustafa , KAY TV’de katıldığı ‘Tercih Rehberi Programı'nda adaylara üniversiteleri ile bölümler hakkında bilgiler aktardı. Detaylar Kayseri Haber Gazetesi'nin bülteninde...

Güncel 27.07.2024 10:54:00 955 0
KAYÜ Rektörü Karamustafa ‘Tercih Rehberi Programı’na konuk oldu

Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, KAY TV’de katıldığı ‘Tercih Rehberi Program’ında adaylara üniversiteleri ile bölümler hakkında bilgiler aktardı.

Rektör Karamustafa, Kayseri Üniversitesi'nin sahip olduğu dinamikler dolayısıyla  kendine has bir üniversite olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Bizim programlarımızın büyük çoğunluğu ön lisans ve öğrencimizin de büyük çoğunluğu ön lisans öğrencisi. Bu bağlamda mesleki ve teknik yükseköğretime odaklanmış bir üniversiteyiz. Bir mesleği uygulamalı olarak öğrenip meslek sahibi olmak isteyenler için Kayseri Üniversitesi bünyesinde bulunan ön lisans programlarının her biri birbirinden nitelikli. Okulumuzun doğrudan bir mesleğe yönelik uygulamalı eğitim veren bir üniversite olması münasebetiyle tercih edilebilir olduğunu ifade edebilirim. Diğer taraftan Kayseri şehri, dışarıdan gelecek öğrenciler için yaşam niteliği, kalitesi açısından da önem arz etmekte.”

Karamustafa, bu sene ilk defa öğrenci alacakları Bilişim Teknolojileri Meslek Yüksekokulu hakkında da bilgiler verdi. Rektör Karamustafa, şunları kaydetti:

"Bu sene ilk kez öğrenci alacağımız Bilişim Teknolojileri Meslek Yüksekokulumuz var. Burada otonom sistemler, günümüzün mesleği olan insansız araç teknikerliği, SİHA’lar, İHA’lar, denizde, havada ve karada kullanılan insansız araçlar ve dijital dönüşüm elektroniği programlarımız bulunmakta. Bu programlar, istihdam edilebilirliği yüksek ve ülkemizin ihtiyaç duyduğu meslek alanlarıdır."

Karamustafa, üniversitenin ciddi akademik çalışmalar üreten kadroya sahip olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

“Genel olarak söyleyebilirim ki sahasında uzman, işin uygulamasını bilen, teorisine hakim, her geçen gün ciddi akademik çalışmalar üreten akademik kadroya sahibiz. Nicelik açısından da sayısal açıdan da akademik kadromuzu zenginleştirmek ve çeşitlendirmek için çalışmalar yapıyoruz. Yine bununla ilgili, mecliste kadrolarımızla ilgili görüşmeler de devam etmektedir. Kısa vadede, devletimizin imkanlarıyla inşallah yeni kadro tahsisleri yapılacaktır. Diğer taraftan ise mevcut akademik kadromuzun zenginleştirilmesi açısından da gerek hizmet içi eğitim programları, idari ve akademik personelimize olsun, bunları yapıyoruz yürütüyoruz, teşviklerde bulunuyoruz. Kadromuzun bu şekilde çeşitlenmesi, zenginleştirilmesi, niteliğin daha da üst düzeylere çıkarılması için, devletimizin imkanlarıyla, şehrimizin imkanlarıyla üniversitemizin imkanlarıyla bunu sağlamaya çalışıyoruz.”

Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Kayseri’deki barınma olanaklarına da değinerek, “Öğrenci dışarıda kaldı, açıkta kaldığı diye bir sorunla karşılaşmadık. Bizim üniversitemizin yurdu yok ama üniversitemizin içerisinde Kredi ve Yurtlar Kurumu’na  bağlı yurtlarımız var. Orada aşağı yukarı 1200 civarı öğrenci kalıyor. 400’e yakını Kayseri Üniversitesi öğrencisi. Kayseri’de hemen üniversitemizin civarında, başta TOKİ konutları olmak üzere, birçok metropol kente göre makul ölçülerde, birkaç öğrencinin giderleri birlikte karşılayabileceği kiralık evler de bulunmakta. Dolayısıyla öğrenciler ciddi bir konaklama sorunu yaşamıyorlar. Devlet yurdu, özel imkanlar ve şehirdeki konut imkanlarıyla bu süreci yönetiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Karamustafa, aday öğrencilere seslenerek, “Sizler üniversite sınavı sonucunda bir skor elde ettiniz, biz de tercihleriniz sonrasında sizleri kazanarak üniversitemizde öğrenim hayatınıza devam etmenizi arzu ediyoruz. Allah hakkınızda en güzeli ve hayır olanı nasip eylesin diyorum." diye konuştu.

 


Kayseri nöbetçi eczaneler (16 Eylül)
Yahyalı'da 'tarımda üretim planlaması ve yeni destekleme modelleri' anlatıldı
Büyükşehir Belediyesi’nden 'Akıllı Şehir' projeleri bilgilendirmesi
Böhürler, TAREM’i ziyaret etti
Niğde’de minibüs ve otomobil kazasında 5 yaralı
Cırgalan biberi, yurt dışında talep görüyor
Büyükkılıç, tenis turnuvasında sporcularla keyifli bir gün geçirdi
Büyükşehir Belediyesi'nden 11 bin 937 öğrenciye kırtasiye desteği!
"Şu anda kişisel verilerin çalınmasıyla ilgili gündem yok"
Yabancıya en çok fındık, fıstık sattık!
Burs başvuruları başladı
Piyadeler 'Komando Havanı' ile vuracak!
Kayseri dağcıları zirvede
Başkan Çamlı: "Bu takım çok daha iyi şeyler yapacak"
Kayseri güncel hal fiyatları (16 Eylül)