ARTIK DAHA DOĞAL EKMEK YİYECEĞİZ...

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, ekmek çeşitlerinde yapılan değişiklikleri anlatmak için seminer düzenledi. Rifat Hisarcıklıoğlu konferans salonunda düzenlenen seminere, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Erkan Alkan, Kayseri Ticaret O

Yaşam 28.08.2013 11:39:12 1

Editör

admin

ARTIK DAHA DOĞAL  EKMEK YİYECEĞİZ...
Haberi Sesli Oku

 Toplantıda açılış konuşması yapan Kayseri Ticaret Odası meclis üyesi Serim Açık, “Ekmekte son günlerde bir kargaşa var. Daha önce yapılan ekmekler hatalıymış gibi bir yorum var. 1 Temmuz tarihi itibariyle yeni uygulama yürürlüğe girdi. Bu uygulamanın insanlarımıza fayda sağlayacağını düşünüyorum” dedi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Erkan Alkan ise, “İnsanların yaşamak, ruhsal ve fiziksel gelişimlerini sağlamak için yeterli miktarda güvenilir gıda almaları gerekmektedir. Gelişmiş veya gelişmekte olan ülkelerde açlık, yetersiz beslenme, güvenilir olmayan gıdaların tüketimi, büyüme geriliği ve gıda kaynaklı hastalıklara bağlı olarak sağlıksız bir toplumun oluşumuna neden olmaktadır. Gıdaların güvenilir olabilmesi için yiyecek ve içeceklerin üretimleri, taşınmaları, işlenmeleri, hazırlanmaları, satışları ve tüketimlerine kadar olan her aşamasında denetim ve takibinin yapılması gerekmektedir. Toplumun yaşam kalitesini yükseltmesi ve insan sağlığının korunmasında güvenilir gıda en önemli etken konumundadır. Bu nedenle ürünlerin üretimden tüketimine kadar yani tarladan sofraya kadar her aşamasının denetim ve kontrolünün yapılarak tüketiciye güvenilir gıdanın sunulması gerekmektedir” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından seminere katılanlara slayt sunumu ile ekmek çeşitlerinde yapılan değişiklikler anlatıldı.