AŞIK SEYRANİ HAKKINDA YENİ BİLGİLERE ULAŞILDI

AŞIK SEYRANİ HAKKINDA YENİ BİLGİLERE ULAŞILDI

Develi Belediyesi'nce Türk Halk Sanatçısı Aşık Seyrani'ye yönelik yapılan envanter çalışmaları sonucu yeni bilgilere ulaşıldı.

Başbakanlık Osmanlı Arşivi uzmanları tarafından Aşık Seyrani'nin hakkında yapılan araştırmalar meyvelerini vermeye başladı.
Arşiv Uzmanı Hacı Osman Yıldırım, Seyrani ile ilgili bugüne kadar şiirleri dışında yazılanların hiçbir belgeye dayanmadığını belirtti.
Yapılan araştırmalar sonucu Aşık Seyrani'nin hayatı hakkında yeni bilgiler bulunduğunu dile getiren Yıldırım, ''Seyrani'nin nüfus kaydı, kardeşleri, erkek çocukları ve imamlığı hakkında belgeye dayalı bilgilere ulaşıldı. Yapılan çalışmalar bir çok araştırmacıya ışık tutacak'' dedi.
Millete mal olmuş bir sanatçıya dair bilinmeyenlere ulaşmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Yıldırım, şunları kaydetti:
''Seyrani'nin 'Ahmed' isimli bir kardeşi ve 'Cafer' adında da bir oğlu olduğu ortaya çıktı. 1834 tarihli nüfus defterindeki kayda göre Seyrani, Peygamber Efendimiz soyundan gelmekte olup, kendisi bir Seyyid'dir. Deftere de 'Es-Seyyid Mehmed Efendi İbn-i Cafer Efendi' olarak kaydedilmiş. Doğum tarihi de 1804-1805 tarihleri olarak tespit edildi.''


Talas'ta 19 Mayıs'a özel sergi
Talas'ta Antika Fuarı heyecanı
Talas’ta bu pazar ‘Maharetli Eller’in günü
Çocuk Kitap Fuarı Ve Şenliği’nde çocuklara özel konser
Talas Musiki Cemiyeti’nde bağlama kursu
Merkez Halk Kütüphanesi 7/24 Kütüphane oldu
Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu
Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor
'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu
Yarım asırlık güğümün sırrı
Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro
Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı
Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri
Talas'ta Yücel Arzen konseri
Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak