Sevgili İZLEYİCİLER; Faydaları çok eski çağlardan beri bilinen Ayva’nın mücize niteliğindeki yaralarının kış ayları boyunca işe yarayacağının altını çizen uzmanlar kalp, akciğer, boğaz, mide, göz, bağırsak ve ağız rahatsızlıklarının tedavisi için adres olarak gösterdikleri bu meyveden bol bol tüketilmesini öneriyorlar…
Faydaları çok eski çağlardan beri bilinen Ayva’nın mücize niteliğindeki yaralarının kış ayları boyunca işe yarayacağının altını çizen uzmanlara göre ayva çiçeği kaynatılıp içildiğinde annelerin sütünü artırır, kalbi güçlendirir ve baş ağrısına iyi gelir. Ayva kabuklarının kaynatılıp içilmesi, idrar yolu iltihaplarında iyileşmeyi hızlandırır. Ağızdaki yaralar, boğazdaki şişlik ve ağrı için ayvanın kendisi ya da yapraklarının kaynatılıp suyu ile gargara yapılabilir. Dudak çatlamalarını önlemek ya da iyileştirmek için de ayva çekirdeklerinin kaynatılıp dudakların bu suyla yıkanması gerekiyor. Ayva yaprakları çay gibi demlenip içildiğinde sakinleştirir ve uykusuzluğa iyi gelir. Şeker içeriğinin düşük olması nedeniyle şeker hastaları tarafından da yenilebilen bir meyve olan ayvanın ; hem meyvesi, hem yaprağı, çiçek hatta tohumları ile son derece faydalı olduğunu vurgulayan uzmanlar özellikle kış aylarında bol bol tüketilmesini tesviye ediyorlar…