BAKAN ÖZHASEKİ

BAKAN ÖZHASEKİ

HAVA KİRLİLİĞİNE KARŞI UYARDI

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Çevre ve Şehircilik il müdürlüklerini, "kış döneminde yaşanan hava kirliliğinin önlenmesi ve hava kalitesinin takibi" konusunda uyardı.
Kış aylarının yaklaşması ile birlikte ısınma amaçlı kömür kullanımının arttığına dikkat çeken Bakan Özhaseki; ?Kullanılan kömürlerin mevzuata uygun olmaması hava kirliliğini doğrudan etkileyen faktörlerin başında yer alıyor? dedi.
?Isınmadan Kaynaklanan Hava Kirliliğinin Kontrolü Yönetmeliği? yakma tesislerinin özelliklerini ve işletilme esaslarını kullanılacak katı, sıvı ve gaz yakıtların kalite kriterlerini ve uyulması gerekli emisyon sınırlarını kapsadığını anımsatan Bakan Özhaseki; ?Ülkemizde kullanılacak katı yakıtların bu yönetmelik hükümlerine uygun olması gerekmektedir? dedi.
Hava Kalitesinin iyileştirilmesi amacıyla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine Bakan Özhaseki´nin talimatıyla gönderilen yazıda, özellikle Katı Yakıt Satıcı Belgesi düzenlenmesinde yönetmelik kapsamında belirlenen limit değerlere dikkat edilmesi, ısınma amaçlı kullanılacak kömür başta olmak üzere katı yakıtlara ait piyasa gözetimi ve denetimlerinin etkinleştirilerek artırılması, yönetmelikle belirlenen limit değerlere uymadığı tespit edilen katı yakıtlarının kullanılmasının engellenmesi istendi.



Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler

Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi

Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı

‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı