BAKAN ÖZHASEKİ,

"İMAR´DA ÇOK CİDDİ YASALAR GELİYOR"

Anahtar Kelimeler: BAKAN ÖZHASEKİ
BAKAN ÖZHASEKİ,
Güncel 2.06.2018 18:34:24 0
Haberi Sesli Oku

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Kayseri Bölge Müdürlüğünce tertiplenen Bölgesel Medya Buluşmaları Çevre ve Şehircilik Bakanı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki´nin de iştiraki ile gerçekleştirildi? Kırşehir, Sivas, Niğde, Yozgat ve Kayseri´de görev yapın yerel ve ulusal medya kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı etkinlikte konuşan Bakan Özhaseki İmar konusunda çok ciddi yasaların hayata geçeceğini belirterek ?Artık şehirlerin bir kimliği olacak. Kentsel dönüşümü kolaylaştıracak birçok yasalar geliyor. Onlarla birlikte inşallah dönüşüm başlayacak. Çünkü bu ülke deprem ülkesi? değerlendirmesinde bulundu?

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Kayseri Bölge Müdürlüğünce tertiplenen Bölgesel Medya Buluşmaları Çevre ve Şehircilik Bakanı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki´nin de iştiraki ile gerçekleştirildi? Kırşehir, Sivas, Niğde, Yozgat ve ilimizde görev yapın yerel ve ulusal medya temsilcilerinin iştirak ettiği etkinliğin açış konuşmasını gerçekleştiren Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Kayseri Bölge Müdürü Mehmet Uğurlu, katılan basın yayın kuruluşu temsilcilerine şükranlarını sundu?

Etkinliğe onur konuğu olarak katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki´de katılımcılara hitap edip, kentsel dönüşüm, yapı kayıt belgesi gibi gündemde olan konular hakkında bilgiler verdi. Güneydoğu´da kayyum atanan belediyelerin artık devletten gelen paraları hizmete çevirdiğini belirten Bakan Özhaseki, Diyarbakır´ın Sur ilçesi, Mardin´in Nusaybin ilçesi gibi zarar gören yapıları devlet eliyle aslına uygun yeniden inşa edilmeye başlandığını ve bir kısmının tamamlandığını hatırlatıp, belediyelere kayyum atanmasıyla birlikte hizmet edilmeye başlandığını vurgulayarak şunları kaydetti? ?Özellikle kayyum belediyelerle birlikte hizmet de başladı. Oralardaki belediye yapılanmalarında ele geçirdiği ne kadar para, devletin gönderdiği birikim varsa Kandil´e göndermek için çırpınan uzantıları belediyelerden aldık. Bunların yerine de kayyum arkadaşlar atandı. Şimdi devletin gönderdiklerini hizmete döndürüyorlar. İdil´de, Silopi´de mesela 15 günde bir su akıyordu, Cizre´nin, Şırnak´ın altyapısı yoktu şimdi kısa süre içerisinde kayyumlar bunların hepsini yaptı. Her gün sular akıyor ve altyapılar mükemmel şekilde ortaya çıkıyor. Bu konuda o bölgenin koordinatör bakanı olarak üzerime düşen görevi yaptığıma inanıyorum. Orada devlet eli elbette hırsıza, arsıza vurdu. Ben de şefkat elini temsil ederek gidip orada mağdur olan vatandaşların yarasını sarmaya çalışıyorum elimden geldiği kadar"

Sözlerinin devamında Önümüzdeki dönemde yepyeni bir imar döneminin başlayacağını kaydeden Bakan Özhaseki, "Artık şehirlerin bir kimliği olacak. Kentsel dönüşümü kolaylaştıracak birçok yasalar geliyor. Onlarla birlikte inşallah dönüşüm başlayacak. Çünkü bu ülke deprem ülkesi. Şuanda bile Türkiye´nin birçok yerinde depremler oluyor ama hissetmiyoruz düşük şiddette olduğu için. Bu ülkenin alt tarafı çok hareketli. Yıkıcı deprem dediğimiz 6 ve üzerindeki şiddette depremler son 100 yıl içerisinde bu ülkeyi 56 kere vurmuş, ölen insan sayısı 83 bin civarında, mali kaybımız 100 milyar doların üzerinde. Bunun elbette birinci sorumluluğu benim bakanlığımda sonra belediyelerde sonra da vatandaşlarda olacak. O yüzden el birliğiyle bu işi çözmemiz lazım. Yeni dönemde bunu yasalarla koyduğumuz gibi teşviklerle birlikte 500 bin konutu yılda değiştirmeyi düşünüyoruz. Bunu yapacak gücümüz de, imkanımız da var? değerlendirmesinde bulundu?

Sözlerinin sonunda 24 Haziran seçimleri ilgili de değerlendirmelerde bulunan Bakan Özhaseki HDP´nin barajı geçeceğine inanmadığını belirterek "Çok şükür orada yaptığımız hizmetler ortaya çıktı, vatandaşlar da bunlara yüz çevirdi. Çünkü o partinin ?Kürtler´ diye bir sorunu yok. Dertleri başka onların, Kandil´e hizmet. O parti orada mutlaka oy alacaktır, çünkü onların propagandası tamamıyla yalan üzerine. Fakat ben bunların barajı aşacakları kanaatinde değilim. Millet bunların gerçek yüzünü gördü" ifadesini kullandı?

Meteoroloji'den don uyarısı...

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Kayseri genelinde don olaylarına karşı uyarı yapıldı.

Erciyes 38 FK sahasında takıldı

TFF 3. Lig 2. Grup 14. hafta mücadelesinde Erciyes 38 FK, sahasında Kahramanmaraşspor’u konuk etti. Kayseri Atatürk Spor Kompleksi Yan Açık Saha’da oynanan karşılaşmada gol sesi çıkmadı ve mücadele 0-0 eşitlikle sona erdi.

Huzurevinde hızlı değişim! 7 günde baştan sona yenileniyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Hacı Rukiye Gazioğlu Huzurevi’nin 780 metrekarelik çatı alanında yenileme çalışması başlattı.

ERÜ’den görme engelli sporcular ile anlamlı etkinlik

Erciyes Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri, Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında Goalball tanıtımı ve dostluk müsabakaları düzenleyerek görme engelli sporcularla farkındalık ve kaynaşma etkinliği gerçekleşti

Melikgazi Belediyesi kışa hazır

Kış aylarında yaşanabilecek yoğun kar yağışı ve buzladan etkilememek için hazırlıklarını tamamlayan Melikgazi Belediyesi, kar yağışına karşı gerekli tüm planlamaları yaptı.

Tomarza'da İlçe Afet Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı

Kayseri'nin Tomarza ilçesinde afetlere hazırlık kapsamında yapılan Koordinasyon Kurulu Toplantısı, İlçe Kaymakamı Selim Eser başkanlığında yapıldı.

Akçakaya ve Endürlük’te 30 prestijli parsel ihaleyle satışta

Talas Belediyesinin Ali Dağı ve Erciyes manzaralı Akçakaya ve Endürlük mahallelerinde satışa sunduğu prestijli villa parselleri için geri sayımda sona gelindi.

Büyükkılıç; Kartal Kavşağı altyapı çalışmalarını inceledi

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kartal Kavşağı altyapı çalışmalarının hızla sürdüğünü belirterek, Şubat ayında yer tesliminin yapılıp kavşak inşaatına başlanacağını söyledi.

KAYMEK'ten KPSS ve LGS öncesi deneme sınavları

KAYMEK, KPSS AGS adayları için deneme sınavı düzenleyerek sınav pratiği sağladı. Birebir etüt desteği sunan KAYMEK’te, hafta sonu LGS’ye hazırlanan öğrenciler de deneme sınavına girdi.

Kayak severlere müjde! Sezon o tarihte açılıyor...

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Erciyes Kayak Merkezi’nde tüm hazırlıkların tamamlandığını açıkladı. Yeni sezon 18 Aralık’ta başlayacak, ilk etapta Tekir Kapı 13 No’lu pist kayak severleri ağırlayacak.

Başkan Yalçın, “Dünya Türk Dili Ailesi Günü" programına katıldı

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 15 Aralık’ın UNESCO tarafından “Dünya Türk Dili Ailesi Günü” ilan edilmesi kapsamında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı Türk Dünyası Vizyon Belgesi Tanıtım Programı’na katıldı.

Büyükkılıç: "17 Aralık, bu milletin hafızasından silinmeyecek"

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç; 17 Aralık 2016’da Kayseri’de gerçekleştirilen hain terör saldırısının 9’uncu yıl dönümünde mesaj yayımladı. Detaylar Haberimizde...

Kayseri'de kar yağışı etkili oldu

Kayseri'de sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı güzel görüntüler oluşturdu.

Çolakbayrakdar: "Hemşehrilerimizin sağlıklı bir kış geçirmesi için hazırız"

Meteoroloji uyarıları sonrası Kocasinan Belediyesi, kar ve buzlanmaya karşı tüm önlemleri aldı. Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, ekiplerin 24 saat görev başında olacağını açıkladı.

İşçi servisi tır dorsesine arkadan çarptı: 22 yaralı

Kayseri'nin İncesu ilçesinde işçi servisinin park halindeki tır dorsesine çarpması sonucu 22 kişi yaralandı.

JEOTERMAL SERA OTB İHALESİ BAŞARIYLA TAMAMLANDI

Kayseri Ticaret Borsası öncülüğünde hayata geçirilmesi planlanan Jeotermal Kaynaklı Sera Organize Tarım Bölgesi (OTB) Projesi kapsamında önemli bir aşama daha başarıyla tamamlandı. Detaylar Kayseri Haber'de...