Tarih: 19.07.2017 17:21

BAKAN ÖZHASEKİ KOLTUĞUNU KORUDU?

Facebook Twitter Linked-in

5 Başbakan Yardımcısından 4´ü değişti. 6 ismin üstü çizilirken 15 isim de koltuğunu korudu. Koltuğunu koruyan isimler arasında Çevre ve Şehircilik Bakanı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Haseki´de yer aldı?
Beştepe´de Cumhurbaşkanı Erdoğan´la bir araya gelen Başbakan Binali Yıldırım, kameralar karşısına geçti, yeni kabineyi açıkladı. Başbakan Binali Yıldırım, Bakanlar Kurulundaki değişikliğe ilişkin, "Ne görevi bırakan ne de görevi alanın birbirine üstünlüğü söz konusu değildir. Ama bu bir bayrak yarışıdır, bir kan değişimidir ve Bakanlar Kurulunda zaman zaman bir yeni değişikliğe ihtiyaç duyulduğunda bunlar yapılır." Değerlendirmesinde bulundu?
Kabineye 6 yeni isim girdi, 5 bakanın yeri değişti. Adalet Bakanı, Milli Savunma Bakanı, Çalışma Bakanı, Sağlık Bakanı, Kültür ve Turizm Bakanı, Gida Tarım ve Hayvancılık Bakanı, Gençlik ve Spor Bakanı değişti.
15 isim de koltuğunu korudu. Koltuğunu koruyan isimler arasında Çevre ve Şehircilik Bakanı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Haseki´de yer aldı? Başarılı bir bakanlık süreci geçiren Özhaseki ?nin koltuğunu koruması bazı çevrelerin beklentilerini boşa çıkardı?.
Öte yandan 16 Nisan referandumunun ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın AK Parti Genel Başkanlığı görevini üstlenmesiyle birlikte "Metal Yorgunluğu Var" diyerek kabine değişikliğinin sinyalini vermişti.
HABER : C.ÜSTEN




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —