Tarih: 24.11.2016 20:20

BAKAN ÖZHASEKİ´Yİ İLKOKUL ÖĞRETMENİ ANLATTI

Facebook Twitter Linked-in

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki´nin 1963-1968 yıllarında eğitim gördüğü Mustafa Özgür İlkokulu´nda sınıf öğretmenliğini yapan emekli öğretmen Ali Kaman, Bakan Özhaseki´yi anlattı. Kaman, "Mehmet Özhaseki´ye ilkokul yıllarında ´Sokrat´ derdim" dedi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki´nin 1963-1968 yıllarında Mustafa Özgür İlkokulu´nda sınıf öğretmenliğini yapan emekli öğretmen Ali Kaman, Mehmet Özhaseki´nin ilkokul yıllarını İHA muhabirine anlattı. Bakan Özhaseki´nin ilkokul yıllarında çok başarılı bir öğrenci olduğunu kaydeden Kaman, "1963 yılında Mustafa Özgür İlkokulu´nda göreve başladım. Mehmet bey de o zaman kayıt oldu. O zaman bütün veliler çocuklarını benim sınıfıma kayıt ettirmek istedi. O zaman sınıfta 45 tane öğrencim vardı. Ben 1963 yılında bunları aldım ve 1968 yılında mezun ettim. O zamanlar ben prensip olarak çok başarılı bir öğrenci olsa bile notunu pekiyiye çıkarmazdım. Diplomasını eline verdiğim zaman Mehmet Özhaseki´nin gözleri biraz doldu. Ben de bunu görünce kendisine ?İyi nota herhalde üzüldün´ dedim. Kalemini aldım ve karnenin üzerine bir ?Pek´ yazdım ve pekiyi oldu. Bunun üzerine Mehmet Özhaseki çok sevindi. Mehmet bey mezun olduğunda kendisine ?Bak oğlum, sen liseye ve üniversiteye gideceksin´ dedim" ifadelerini kullandı.

"Mehmet Özhaseki okulda başarılıydı"
İlkokul yıllarında Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki´ye ´Sokrat´ diye hitap ettiğini belirten emekli öğretmen Kaman, "Mehmet Özhaseki okulda başarılıydı. Zaten ben o başarılı olduğu için ona o yolu gösterdim. Derslerinde de çok başarılıydı. Ben o zamanlar bütün öğrencilerimi takip ederdim ama onların haberleri olmazdı. Mehmet o zamanlar okulda bir köşeye çekilir hep arkadaşlarını seyrederdi. Oyunların arasına hiç girmezdi. Ben ona zamanlarda ?Sokrat´ derdim. Annesi Mehmet´e çok düşkündü. Okuması için çok çalıştı" diye konuştu.
Bakan Mehmet Özhaseki´nin sınıf arkadaşı Mehmet Tor da, Özhaseki´nin o zamanlarda da estetiğe çok düşkün olduğunu belirtti. Tor, "Ali Kaman hocamız çok şanslı. Bugün memlekete bir bakan kazandırmış oldu. Bu işlerin temeli o zamanlar atıldı. Bakan bey de, okul döneminde çok disiplinli, çalışkan planlı ve programlıydı. Estetiğe alakası olan bir çocukluğu vardı. O zamanlar da her şeyin dört dörtlük ve zamanında olacak şekilde düşünen bir kişiliği vardı. Bir insan 7´sinde neyse 70´inde de odur" şeklinde konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —