BANKA ÖNÜNDEKİ EV NÖBETİNDE MUTLU SON

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı´nın (TOKİ) Kayseri´de başvuru önceliğine göre satacağı 5 konutu almak için 12 gündür banka önünde gece gündüz bekleyen 5 kişi, evlerini teslim aldı.

Anahtar Kelimeler: 0
BANKA ÖNÜNDEKİ EV NÖBETİNDE MUTLU SON
Yaşam 13.12.2012 07:35:00 0

EDİTÖR

admin

Haberi Sesli Oku

TOKİ´nin, Melikgazi ilçesinde kurasız başvuru önceliğine göre satacağı alt gelir grubunu kapsayan 5 adet konutu alabilmek için 29 Kasım´da Türkiye Halk Bankası Kayseri Şubesi önünde sıra beklemeye başlayan Tuğba Özbeyaz, Sebahat Doğruer, Soner Akbulut, Zeynep Yıldırım ve Filiz Aras, bu sabah başvurularını yaptıktan sonra 4´er bin lira peşinat ödeyerek ev sahibi oldular.
Sabah erken saatlerde sıraya giren 19 kişi de satışlar başvuru önceliğine göre yapıldığı için amaçlarına ulaşamadan banka şubesinden ayrıldı.
Sevincini AA muhabiri ile paylaşan Sebahat Doğruer, çok mutlu olduğunu belirterek, 12 gün süren bekleyişleri sırasında kendilerine destek olan banka personeline teşekkür etti.
Tuğba Özbeyaz da soğuk havada 12 gün gece gündüz sıra beklediklerini anımsatarak, ´´Bu evleri hakettiğimize inanıyoruz. Banka personeli de çok yardımcı oldu, çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Çok mutluyum´´ dedi.
Soner Akbulut ise çok heyecanlı olduğunu ifade ederek, 12 gün yılmadan beklediklerini ve sonunda evlerini aldıklarını anlattı.
Banka önüne getirdiği yatakta sıra bekleyen Zeynep Yıldırım da Halk Bankası personeline teşekkür ederek, evde kızı Sermin Okur´un oturacağını söyledi.
Soğuk havada sıra beklediği için hastalandığını ve kendisinin yerine arkadaşının eşinin günlerce banka önünde beklediğini dile getiren Yıldırım, ´´Şimdi çok iyim, çok mutluyum. Allah evi olmayan herkese nasip etsin´´ diye konuştu.
Filiz Aras ise çok mutlu olduğunu ve beklemelerine değdiğini belirterek, kendilerine destek olan herkese teşekkür etti. Bankadaki işlemlerinin ardından müteahhit firmadan anahtarlarını teslim alan vatandaşlar, evlerini gezdi.
TOKİ, Melikgazi ilçesindeki 64,71 metrekare büyüklüğündeki 5 konutu 47 bin 752 lira ile 58 bin 71 lira arasında sattı. Konut fiyatının 4 bin lirasını peşin ödeyen vatandaşlar kalanını ise 180 ay taksitle ödeyecek.

Meteoroloji'den don uyarısı...

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Kayseri genelinde don olaylarına karşı uyarı yapıldı.

Erciyes 38 FK sahasında takıldı

TFF 3. Lig 2. Grup 14. hafta mücadelesinde Erciyes 38 FK, sahasında Kahramanmaraşspor’u konuk etti. Kayseri Atatürk Spor Kompleksi Yan Açık Saha’da oynanan karşılaşmada gol sesi çıkmadı ve mücadele 0-0 eşitlikle sona erdi.

Huzurevinde hızlı değişim! 7 günde baştan sona yenileniyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Hacı Rukiye Gazioğlu Huzurevi’nin 780 metrekarelik çatı alanında yenileme çalışması başlattı.

ERÜ’den görme engelli sporcular ile anlamlı etkinlik

Erciyes Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri, Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında Goalball tanıtımı ve dostluk müsabakaları düzenleyerek görme engelli sporcularla farkındalık ve kaynaşma etkinliği gerçekleşti

Melikgazi Belediyesi kışa hazır

Kış aylarında yaşanabilecek yoğun kar yağışı ve buzladan etkilememek için hazırlıklarını tamamlayan Melikgazi Belediyesi, kar yağışına karşı gerekli tüm planlamaları yaptı.

Tomarza'da İlçe Afet Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı

Kayseri'nin Tomarza ilçesinde afetlere hazırlık kapsamında yapılan Koordinasyon Kurulu Toplantısı, İlçe Kaymakamı Selim Eser başkanlığında yapıldı.

Akçakaya ve Endürlük’te 30 prestijli parsel ihaleyle satışta

Talas Belediyesinin Ali Dağı ve Erciyes manzaralı Akçakaya ve Endürlük mahallelerinde satışa sunduğu prestijli villa parselleri için geri sayımda sona gelindi.

Büyükkılıç; Kartal Kavşağı altyapı çalışmalarını inceledi

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kartal Kavşağı altyapı çalışmalarının hızla sürdüğünü belirterek, Şubat ayında yer tesliminin yapılıp kavşak inşaatına başlanacağını söyledi.

KAYMEK'ten KPSS ve LGS öncesi deneme sınavları

KAYMEK, KPSS AGS adayları için deneme sınavı düzenleyerek sınav pratiği sağladı. Birebir etüt desteği sunan KAYMEK’te, hafta sonu LGS’ye hazırlanan öğrenciler de deneme sınavına girdi.

Kayak severlere müjde! Sezon o tarihte açılıyor...

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Erciyes Kayak Merkezi’nde tüm hazırlıkların tamamlandığını açıkladı. Yeni sezon 18 Aralık’ta başlayacak, ilk etapta Tekir Kapı 13 No’lu pist kayak severleri ağırlayacak.

Başkan Yalçın, “Dünya Türk Dili Ailesi Günü" programına katıldı

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 15 Aralık’ın UNESCO tarafından “Dünya Türk Dili Ailesi Günü” ilan edilmesi kapsamında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı Türk Dünyası Vizyon Belgesi Tanıtım Programı’na katıldı.

Büyükkılıç: "17 Aralık, bu milletin hafızasından silinmeyecek"

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç; 17 Aralık 2016’da Kayseri’de gerçekleştirilen hain terör saldırısının 9’uncu yıl dönümünde mesaj yayımladı. Detaylar Haberimizde...

Kayseri'de kar yağışı etkili oldu

Kayseri'de sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı güzel görüntüler oluşturdu.

Çolakbayrakdar: "Hemşehrilerimizin sağlıklı bir kış geçirmesi için hazırız"

Meteoroloji uyarıları sonrası Kocasinan Belediyesi, kar ve buzlanmaya karşı tüm önlemleri aldı. Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, ekiplerin 24 saat görev başında olacağını açıkladı.

İşçi servisi tır dorsesine arkadan çarptı: 22 yaralı

Kayseri'nin İncesu ilçesinde işçi servisinin park halindeki tır dorsesine çarpması sonucu 22 kişi yaralandı.

JEOTERMAL SERA OTB İHALESİ BAŞARIYLA TAMAMLANDI

Kayseri Ticaret Borsası öncülüğünde hayata geçirilmesi planlanan Jeotermal Kaynaklı Sera Organize Tarım Bölgesi (OTB) Projesi kapsamında önemli bir aşama daha başarıyla tamamlandı. Detaylar Kayseri Haber'de...