Türk Kızılay´ı Kayseri Şube Başkanlığı ve Erciyes Üniversitesi Kızılay Gençlik Kulübünün ortaklaşa düzenlediği, ?Kadına Yönelik Şiddete Hayır´ semineri Sabancı Kültür Sitesinde gerçekleştirildi... Seminerde Kayseri Baro Başkanı Fevzi Konaç konuşmacı olarak katılırken, sadece kadına olan şiddete değil, çocuk istismarlarına ve çocuk şiddetlerine de dikkat çekerek ?Ailemizin güven olmasını istiyorsak, insanı yeniden inşa etmeliyiz? değerlendirmesinde bulundu?
Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Sitesi´nde gerçekleştirilen ?Kadına Yönelik Şiddete Hayır´ seminerine Türk Kızılay´ı Kayseri Şube Başkanı Ayhan Uzandaç, avukatlar ve üniversite öğrencileri katıldı.
Seminerde Kayseri Baro Başkanı Fevzi Konaç, konuşmacı olarak katılırken, katılımcılara yalnızca kadına şiddetten değil, çocuk istismarlarına ve çocuk şiddetlerine de dikkat çekti. Konaç yaptığı konuşmada, ?Ailemizin güven olmasını istiyorsak, insanı yeniden inşa etmeliyiz? diyerek, kaybolan insanlığın yeniden kazandırılmasını vurguladı.
Baro Başkanı Konaç sözlerinin devamında ?Eğer yazılıp çizilenler doğruysa, bir anneyi de çocuğunu öldürtecek noktaya getirecek kadar şiddetin tarafı yapan ahlaki bir yozlaşmaya düşmüşse bu toplum bu başlık sadece kadına şiddet olmamalı. Dolayısıyla çocuğun, kadının, erkeğin, hayvanın bile merhametten nasibini alamamış bir toplum haline gelmişsek bizim bu salonlardan sadece insanlığın şiddete karşı nasıl korunacağı ile ilgili bir başlık altına konuşmamıza çok fazla ihtiyacımız var. Ben biliyorum ki, insanın olduğu yerde zaaf var, zaafın olduğu yerse suç var, suçun olduğu yerde başkalarına eziyet var, kan var, gözyaşı var. Çıkış noktamız farklı olabilir ama sonuç olarak geldiğimiz yer, insanlığı yeniden inşa etmeden toplumsal hastalıklar ile mücadele etmenin imkânsız olduğunu gören biriyim. Öyle yasalar ile kanunlar çıkarıldı ki burada Hukuk Fakültesinde okuyan arkadaşlarımız var, her suçtan dolayı toplumsal bir infial yaşıyoruz. Öfkeleniyoruz, nefretle bakıyoruz ve yeni yeni yasa teklifleri geliyor. Deniliyor ki,´yasalar ağırlaştırılsın.´ Dünyadaki Hukuk sistemlerinin içerisinde bu suçların en yüksek cezaları uygulayan ülkelerden birisiyiz. Ama bilin ki bu cezaların bu kadar ağır olması tek başına bu suçları engellenmesine yeterli olmuyor. İnsani inşa etmediğiniz hiçbir yerde Hukuk Kuralları tek başına toplumun huzurunu sağlamıyor. Eğer ailemizin güvende olmasını, yavrularımızın güvende olmasını istiyorsak, insanı yeniden tanımlayıp, yeniden inşa etmeye ihtiyacımız var.? İfadesini kullandı?
HABER: M. EMRE KİPMAN
Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Kayseri genelinde don olaylarına karşı uyarı yapıldı.
TFF 3. Lig 2. Grup 14. hafta mücadelesinde Erciyes 38 FK, sahasında Kahramanmaraşspor’u konuk etti. Kayseri Atatürk Spor Kompleksi Yan Açık Saha’da oynanan karşılaşmada gol sesi çıkmadı ve mücadele 0-0 eşitlikle sona erdi.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Hacı Rukiye Gazioğlu Huzurevi’nin 780 metrekarelik çatı alanında yenileme çalışması başlattı.
Erciyes Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri, Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında Goalball tanıtımı ve dostluk müsabakaları düzenleyerek görme engelli sporcularla farkındalık ve kaynaşma etkinliği gerçekleşti
Kış aylarında yaşanabilecek yoğun kar yağışı ve buzladan etkilememek için hazırlıklarını tamamlayan Melikgazi Belediyesi, kar yağışına karşı gerekli tüm planlamaları yaptı.
Kayseri'nin Tomarza ilçesinde afetlere hazırlık kapsamında yapılan Koordinasyon Kurulu Toplantısı, İlçe Kaymakamı Selim Eser başkanlığında yapıldı.
Talas Belediyesinin Ali Dağı ve Erciyes manzaralı Akçakaya ve Endürlük mahallelerinde satışa sunduğu prestijli villa parselleri için geri sayımda sona gelindi.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kartal Kavşağı altyapı çalışmalarının hızla sürdüğünü belirterek, Şubat ayında yer tesliminin yapılıp kavşak inşaatına başlanacağını söyledi.
KAYMEK, KPSS AGS adayları için deneme sınavı düzenleyerek sınav pratiği sağladı. Birebir etüt desteği sunan KAYMEK’te, hafta sonu LGS’ye hazırlanan öğrenciler de deneme sınavına girdi.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Erciyes Kayak Merkezi’nde tüm hazırlıkların tamamlandığını açıkladı. Yeni sezon 18 Aralık’ta başlayacak, ilk etapta Tekir Kapı 13 No’lu pist kayak severleri ağırlayacak.
Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 15 Aralık’ın UNESCO tarafından “Dünya Türk Dili Ailesi Günü” ilan edilmesi kapsamında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı Türk Dünyası Vizyon Belgesi Tanıtım Programı’na katıldı.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç; 17 Aralık 2016’da Kayseri’de gerçekleştirilen hain terör saldırısının 9’uncu yıl dönümünde mesaj yayımladı. Detaylar Haberimizde...
Kayseri'de sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı güzel görüntüler oluşturdu.
Meteoroloji uyarıları sonrası Kocasinan Belediyesi, kar ve buzlanmaya karşı tüm önlemleri aldı. Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, ekiplerin 24 saat görev başında olacağını açıkladı.