BASIN ŞEHİDİNE SON GÖREV

Görevi esnasında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Basın İlan Kurumu Sakarya Şube Müdürü Recep Bolat memleketi Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Anahtar Kelimeler: 0
BASIN ŞEHİDİNE SON GÖREV
Güncel 11.10.2012 09:38:00

EDİTÖR

admin

Haberi Sesli Oku
Bolat’ın naşı ilk olarak, Göksün ilçe merkezindeki baba ocağına getirildi. Burada son kez ailesine gösterilen Bolat’ın bayrağa sarılı naşı daha sonra sevenlerinin ve meslektaşlarının omzunda Göksun Ulu Camii’ne getirildi. Törenin düzenlendiği alana gelen Bolat’ın eşi Berrin ve 13 yaşındaki kızı Beyza ayakta durmakta güçlük çektiler. Babasının resmini okşayıp gözyaşı döken 13 yaşındaki Beyza’yı bağrına basan annesi, kızını teselli etti.
Bolat, daha sonra ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze namazını kıldıran ilçe müftüsü Fatih Balta, katılanlardan helallik isteyerek, “Yüce rabbim kendisinin mekanını cennet eylesin. Varsa günahı hasenata çevirsin. Geride kalan acılı ailesine ve tüm sevenlerine sabr-ı cemil ihsan eylesi.” dedi.
Törene Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Sakarya Valisi Mustafa Büyük, İl Emniyet Müdürü Metin Aşık, Basın İlan Kurumu üst düzey yöneticileri, Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Sezai Matur, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Abid Vanlı, Sakarya’dan ve Kahramanmaraş’tan gelen basın mensupları katıldı.
Basın İlan Kurumu Sakarya Şube Müdürü Recep Bolat ve kurum çalışanları Ökkeş Buğra Atılgan ve Devrim Ersen Özergin ile Yenisakarya Gazetesi temsilcisi Mustafa Süke, 26 Eylül’de denetleme amacıyla gittikleri Anadolu Gazetesinde gazete sahibi Adnan Uyumaz tarafından silahla saldırıya uğramışlardı. Olayda Özergin, aynı gün Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşamını yitirirken, 13 gündür yaşam mücadelesi veren Recep Bolat ise önceki gün tedavi gördüğü İstanbul Alman Hastanesi’nde, hayatını kaybetmişti.

İl Sağlık Müdürü Erşan’dan Özvatan’da sağlık hizmetlerine yakın takip

Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan; Özvatan programı kapsamında ilçede bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Melikgazi’de 6 yılda 2 bin 523 metruk yapı ortadan kaldırıldı

Melikgazi Belediyesi ilçe genelinde estetiği bozan ve güvenliği tehdit eden metruk yapıları ortadan kaldırıyor. 2025’te yaklaşık 100 yapının yıkımı gerçekleştirilirken son 6 yılda toplam 2 bin 523 metruk yapı için işlem uygulandı.

Baki Ersoy’dan Bünyan’a müjde

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Sokak Sağlıklaştırma Projeleri için sağlanan destekler ile Bünyan'a ekskavatör hibesi edildiğini açıkladı.

Erciyes’te kayak sezonu açıldı: Kayakseverler pistlere akın etti

Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes’te, yağan kar ve suni karlama çalışmalarıyla birlikte kayak sezonu resmen başladı. Sezonun açılmasıyla çok sayıda kayaksever Erciyes’e çıkarak pistlerde hasret giderdi.

KTO Başkanı Gülsoy: “Gelecek, teknolojiyi insani değerlerle harmanlayanların olacak”

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy, geleceğin teknolojiyi en çok kullananların değil, teknolojiyi insani değerlerle en iyi harmanlayanların olacağını söyledi.

Büyükkılıç’tan taraftara ulaşım desteği: 1 yılda 90 saat ücretsiz tramvay

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatıyla, Kayserispor’un iç saha maçlarında tramvaylar taraftarlara ücretsiz hizmet vermeye devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi denetimleri aralıksız devam ediyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, kentin huzur, düzen, sağlık ve güvenliği için denetimlerini sürdürüyor. Detaylar Kayseri Haber'de...

Bakan Işıkhan açıkladı: SGK’ya bin yeni personel alımı yapılacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesine farklı unvanlarda bin sözleşmeli personel alınacağını duyurdu. Başvurular 18–25 Aralık 2025 tarihleri arasında yapılacak.

Talas’ta renkli dönem başlıyor: 2026 “Talas Çiçek Yılı” ilan edildi

Talas Belediyesi, 2026 yılını “Talas Çiçek Yılı” ilan etti. Mayıs ayı boyunca Talas Çiçek Festivali ile ilçe; koku koridorları, yarışmalar, sergiler ve rengârenk etkinliklerle adeta çiçek bahçesine dönüşecek.

Talas’ta 17 Aralık Şehitleri için duygu dolu buluşma

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 17 Aralık Şehitlerini Anma Programı kapsamında şehit aileleri ve gazileri Talas’ta ağırladı. Anlamlı programda birlik, vefa ve minnet duyguları ön plana çıktı. Detaylar Kayseri Haber'de...

Büyükkılıç: "Kayseri, Millî Mücadelenin sarsılmaz kalesidir"

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Atatürk’ün Kayseri’ye gelişinin 106’ncı yıl dönümünde yayımladığı mesajda, kentin Millî Mücadele’deki tarihi rolüne dikkat çekerek Cumhuriyet vurgusu yaptı.

Kocasinan’da 11 yılda 1 milyon 67 bin ağaç toprakla buluştu

Kocasinan Belediyesi, çevre yatırımlarında rekor kırdı. Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, 2025’te 102 binden fazla ağacın dikildiğini, son 11 yılda ise ilçeye 1 milyon 67 bin ağaç kazandırıldığını açıkladı.

Büyükşehir'den 35 milyon TL’lik dev yaşam alanı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Şehir Hastanesi çevresinde yeşil alan, spor ve sosyal donatılardan oluşan 4 ayrı projeyi hayata geçiriyor. 35 milyon TL’yi aşan yatırımla bölge modern bir yaşam alanına dönüşüyor.

Koyun otlatma meselesinden öldürülen adam toprağa verildi

Kayseri’nin Hacılar ilçesinde iddiaya göre koyun otlatma meselesinden çıkan kavgada silahla vurularak hayatını kaybeden Ethem T., son yolculuğuna uğurlandı.

Kayseri’de inşaat firması iflas etti: Mahkemeden konkordato kararı

Kayseri’de faaliyet gösteren Emin Hisarcıklıoğlu İnşaat Malzemeleri Ltd. Şti. hakkında mahkeme iflas kararı verdi. Konkordato talebi reddedilirken, kesin mühlet kaldırıldı ve karar İcra İflas Dairesi’ne gönderildi. Detaylar...

Erciyes Kayak Merkezi’ne ulaşım değişti: Otobüs seferleri sınırlı günlerde yapılacak

Erciyes Kayak Merkezi’ne ulaşım konusunda yeni bir düzenleme hayata geçirildi. Kar yağışının artmasıyla birlikte kayak merkezine ilgi yükselirken, özel aracı olmayan vatandaşlar için toplu taşıma seferleri yeniden gündeme geldi.