BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ

?YASA GEREĞİ BURS VEREMİYORUZ?

Yaşam 9.09.2015 17:44:06 604 0
BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ

   Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Belediyeler tarafından yükseköğrenim gören öğrencilere verilen bursların 21 Kasım 2008 tarihinde Anayasa Mahkemesi´ne açtığı dava sonucu iptal edildiğini hatırlatarak ?Yasa gereği artık belediye olarak burs veremiyoruz? dedi?
Son günlerde özellikle üniversite öğrencilerinin belediye eğitim bursu için başvuru talebinde bulunduklarını hatırlatan Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç? 21 Kasım 2008 tarihindeAnayasa Mahkemesi, 5102 sayılı ?Yükseköğrenim Öğrencilerine Burs, Kredi Verilmesine İlişkin Kanun´un, Belediyeler hariç kamu kurum ve kuruluşlarının yükseköğrenim öğrencilerine doğrudan burs ve kredi vermelerini engelleyen´ hükmündeki ?belediyeler hariç´ ibaresini oy birliğiyle iptal etti. Bu iptal kararı ile Belediye olarak burs verme yetkimiz ortadan kaldırıldı. Ancak 7 yıl geçmesine rağmen Belediyemize eğitim bursu almak için başvurular olmaktadır. Daha önce belediye olarak her yıl yaklaşık 3500 öğrenciye burs verdiğimizden bu hizmetin devam ettiğini sanan vatandaşlarımız bulunmaktadır. Haklı olarak eğitim bursu araştırması yaparken Melikgazi Belediyesi´ne yazılı, sözlü ve BİMER vasıtası ile talepte bulunmaktadırlar. Belediye olarak burs veremediğimizi bir kez daha belirtmek istedik.?değerlendirmesinde bulundu?
Yüksek Mahkeme´nin bu kararına göre artık belediyelerin öğrencilere doğrudan burs ve kredi veremediğini hatırlatan Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, ancak yüksek öğretime, özellikle üniversitelere bina, laboratuar, teknik yardım, yer tahsisi gibi birçok konuda hizmet ve yardımda bulunduklarını sözlerine ekledi.


Sıcak çarpmasını önleyen su deposu 5 yiyecek
Kocasinan Belediyesi dronla ilaçlama yapıyor
'Maharetli Eller' bu pazarda Mevlana'da
Hürmetçi Sazlığı'na 'hafta sonu daveti'
Kırlangıç Vadisi turizme kazandırılıyor
Kayseri'de otomobil ve ambulans çarpıştı
Hacılar'da orman varlığı artıyor
Kocasinan'dan daha fonksiyonel parklar
Büyükkılıç sabah sporunda gençlerle buluştu
42 yıllık anılarla dükkanını süsledi
Uzmanı açıkladı: Güneş kremi makyajdan önce mi sürülmeli sonra mı?
Kayseri’de bu mantıyı yemediğinize eminiz! İştah kabartan o tarif
Türkiye yaşlanıyor mu? Çocuk ve genç nüfus sayımız belli oldu!
Sıcak havalarda içinizi serinletecek buz gibi Starbucks Berry Hibiskus Tarifi!
'Kayseri'nin akciğeri' ziyaretçilere unutulmaz anlar yaşatıyor