Tarih: 02.09.2015 17:35

BAŞKAN ÇELİK, AFJET FİRMASINDAN BRİFİNG ALDI

Facebook Twitter Linked-in

   Dünya standartlarında kış turizm merkezi olan Erciyes´in termal turizme de hizmet vermesi için Büyükşehir Belediyesi tarafından çalışmalara hız verildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Afyon´da kurulu olan Afyon Jeotermal Turizm ve Ticaret A.Ş.´den (AFJET) brifing aldı. Başkan Çelik bürokratlarıyla birlikte Afyon´da da incelemelerde bulunacak.
Kısa adı Afjet olan Afyon Jeotermal Turizm ve Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Yusuf Ulutürk ve beraberindeki heyet, Erciyes´teki jeotermal kaynakların bulunması ve hizmete sunulmasıyla ilgili incelemelerde bulundu. Ulutürk, Erciyes´te yapmış oldukları çalışmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´e brifing verdi.
Karşılıklı görüşmeler sonucu Büyükşehir Belediyesi´nin yatırımlarıyla dünya standartlarında kış turizm merkezi olan Erciyes´e termal turizmin de kazandırılması için Afjet ile de çalışma yapılması yönünde görüş belirtildi. Bu çerçevede Erciyes´te sıcak su çıkarmak için maliyetlerin düşürülmesine yönelik çalışmalar yapılması ve yeni sondajlar vurulması yönünde karar alındı.
Bu arada Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, hafta sonu Afyon´da incelemelerde bulunacak. KASKİ Genel Müdürü Ender Batukan ve Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Murat Cahid Cıngı da incelemelere katılacak. Yapılan tüm bu çalışmalarla Erciyes´in termal turizme de hizmet vermesi planlanıyor.
Öte yandan Başkan Çelik, Erciyes´te sondaj çalışmalarının yapılacağı alanlarda da incelemelerde bulundu.



2 EYLÜL 2015 HABER paylaşan: kaytv

Orjinal Habere Git
— HABER SONU —