Tarih: 25.11.2016 18:35

BAŞKAN HİÇYILMAZ

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Arap Odalar Birliği protokolü ile merkezi İstanbul´da olmak üzere Türk-Arap Odası kuruldu. Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Türk-Arap Odası yönetim kurulu üyesi olarak görev aldı.
Protokole ilişkin açıklamada bulunan Başkan Hiçyılmaz, Türkiye´nin Arap coğrafyası ile ekonomik alanda büyük bir işbirliği içinde bulunduğunu ve Kayseri´nin özellikle güney komşuları ile dış ticaret ilişkisinin güçlü olduğunu vurguladı.
Hiçyılmaz, Arap Ligi ülkelerinin özel sektörünün çatı kuruluşu olan Arap Odalar Birliği ve TOBB´un imzaladığı protokolü tarihi bir adım olarak değerlendirerek, ?Arap coğrafyası ile ekonomik ilişkilerimiz son yıllarda önemli gelişme kaydetti. Son 15 yılda Arap ülkeleri ile Türkiye´nin ticaret hacmi tam 7,5 kat arttı. Bu gelişimden turizm de olumlu etkilendi. " dedi.
Yapılan protokol sonucu kurulan Türk-Arap Odası´nın Türk-Arap Odası dünyasıyla daha fazla iş yapma noktasında önemli katkılar sağlayacağını belirten Hiçyılmaz, ?Ülke olarak toplam dış ticaretimizin sadece yüzde 8´ini Arap ülkeleri ile yapmaktayız. Yani ticaretimizi geliştirmek için önümüzde geniş bir alan bulunmaktadır. Türk-Arap Odası yönetim kurulu üyesi sıfatı ile Kayseri´nin bu potansiyelden yararlanması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz." diye konuştu.



KTO BAŞKANI HİÇYILMAZ, TÜRK-ARAP ODASI... paylaşan: kaytv

Orjinal Habere Git
— HABER SONU —