Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Yeşilyurt Oto Sanayi Sitesi’nde gerçekleştirilen Otomotiv Servisleri Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Olağan Genel Kurulu’na katılarak esnaflarla bir araya geldi.
Büyükşehir Belediyesi olarak esnafların her zaman yanlarında ve destekçileri olan Başkan Büyükkılıç, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ile birlikte katıldığı Otomotiv Servisleri Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Olağan Genel Kurulu’nun hayırlı olmasını ve tüm esnaflara bereketli kazançlar getirmesini temenni etti.
Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Yeşilyurt Oto Sanayi Sitesi’nde gerçekleştirilen Genel Kurul’da esnaflara hitap ederek, “Esnaf kardeşlerimiz, sizlerin sıcaklığı, bizlere bakış açısı, bizleri bağrına basması, bizlerin de sizlere layık olma yönünde gayret göstermemiz anlayışı içerisinde sizleri sevgiyle, saygıyla selamlıyor, Berat gecenizi tebrik ediyorum” dedi.
“Bu Şehir Sizin Şehriniz, Biz Bu Şehre Sevdalıyız”
Başkan Büyükkılıç, Kayseri’nin gelişip, güzelleştiğini ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Şehrimiz genişliyor, güzelleşiyor, büyüyor, esnaflarımız eski, sanayi, orta sanayi derken, böyle güzel mekânları bekler haline gelmeye başladı. Ben de esnaf çocuğuyum, Biz esnaflığı da, insanlığı da biliriz, sizlerin nasıl evinize helal ekmek götürüp, çırpındığınızı da biliriz. Kayseri’miz gelişiyor, güzelleşiyor, ay yıldızlı Türk bayrağımızın altında birliğin, beraberliğin sembolü, vatanına sevdalı bir şehir, o açıdan herkes takdir ediyor. Bu şehir sizin şehriniz, biz bu şehre sevdalıyız, sizlere hizmet etmeyi de ibadet olarak biliyoruz.”
16 ilçe belediyesiyle el ele gönül gönüle verdiklerini belirten Büyükkılıç, “Odalarımızla, başkanlarımızla, bakanlarımızla, en önemlisi Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın Devlet Bahçeli ile cumhur ittifakı olarak şehrimiz ve ülkemiz için çalışıyoruz. Mazlum insanların umudu Recep Tayyip Erdoğan’dır. Önce insan diyoruz, biz Selçuklu’yuz, biz Osmanlı’yız, bir Cumhuriyet’iz. Birbirimize sahip çıkacağız, inşallah el ele, gönül gönüle Allah’ın izniyle devam diyeceğiz” ifadelerini kullandı.
Başkan Büyükkılıç, bu şehrin hizmetkârı olduklarını vurgulayarak, “Bizler üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız, bu şehrin imkânları sizin, kaynaklarımız sizin, biz sizin hizmetkârınızız. Daha güzel hizmetlerde buluşmak üzere diyoruz” diye konuştu.
Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ise şehrin doğusunda böyle bir siteye ihtiyaç olduğunu belirterek, Büyükşehir Belediyesi ile birlikte altyapıyı, yolu, peyzajı ile burayı güzelleştireceklerini söyledi.
“Ne Zaman Büyükşehir’imize Varsak Elimiz Boş Çıkmadık”
Kayseri Oto Sanatkârlar Odası Başkanı, Kayseri Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Şeyhi Odakır da sanayi sitesinin birinci etabı ile ilgili bilgiler aktardı. Başkan Büyükkılıç’ın hiçbir zaman için taleplerini geri çevirmediğini söyleyen Odakır, “Ne zaman Büyükşehir’imize varsak elimiz boş çıkmadık. Çok teşekkür ediyoruz, esnaf ve sanatkârlar olarak yanındayız, önümüzdeki dönem de güzel projeler çıkaracağız” dedi.
Kayseri Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Alan ise yerel yönetimlerle barışık olduklarını, esnaf işlerinde Büyükşehir Belediyesi’nin her zaman yanlarında olduğunu ifade etti.
Kayseri’de Erciyes Kayak Merkezi, 14 Mart’ta kar voleybolu heyecanına sahne olacak. Tekir Kapı’da kurulacak sahada takımlar mücadele ederken, sporseverler de kar üzerinde voleybol deneyimi yaşayabilecek.
Talas Belediyesinin Ramazan ayına özel olarak düzenlediği kültür, sanat ve maneviyat etkinlikleri, her hafta sonu yoğun katılımla devam ediyor.
Kayseri Süper Amatör Küme’nin 22. haftasında oynanan 6 maçta 32 gol atıldı.
Sarı kırmızılı ekip üç haftalık serinin ardından sahasında kaybetti. Maçın sonucu kadar sezon boyunca dikkat çeken bir istatistik de öne çıktı.
Kocasinan Belediyesi tarafından ihtiyaç sahibi öğrencilere ücretsiz kahvaltı kolileri evlerine teslim edildi.
Medya Takip Merkezi tarafından hazırlanan Şubat 2026 "En Çok Konuşulan Siyasetçiler" raporunda Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ın sıralaması dikkat çekti.
Saadet Partisi (SP) Kayseri İl Başkanı Erdal Altun, bütün partilerle sıcak temas kurabilen tek siyasi parti olduklarını söyleyerek, "Önümüzdeki yılı seçim yılı diye düşünüyoruz" dedi.
Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, öğrencilerin iftar menüsüne destek veren Kayseri Ticaret Odası Başkan Yardımcısı hayırsever Hacı Bekir Kuzucu ile birlikte öğrencilerle iftar yaptı.
CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, Ramazan Bayramı öncesinde emeklilerin alım gücündeki kayba dikkat çekerek, kur korumalı mevduat uygulamasının kamuya yaklaşık 2,7 trilyon lira yük getirdiğini söyledi.
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, AK Parti Kayseri İl Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar programına katıldı.
AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi ve Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, gündemi değerlendirdi. Değerlendirmesinde ABD ve İsrail ile İran’ın içerisinde bulunduğu savaştan, ekonomiye kadar bir çok konuya değindi.
MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Kayserispor maçındaki hakem kararlarına tepki göstererek taraftarlara çağrıda bulundu.
Kayserispor Teknik Direktörü Erling Moe, Trabzonspor mağlubiyeti sonrası, "Hakem kararları noktasında şanslı olan taraf değildik" dedi.
Kayserispor Başkanı Nurettin Açıkalın, 3-1 yenildikleri Trabzonspor maçı sonrası açıklama yaparak Merkez Hakem Kurulu Başkanını istifaya davet etti.