BAŞKAN ÖZHASEKİ ULAŞIM PLANINI AÇIKLADI

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki bir basın toplantısı yaparak Kent İçi Ulaşım Master Planını açıkladı. Kısa, orta ve uzun vadede yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler veren Başkan Özhaseki, şehir içi trafiğinin bu projelerle rahatlayacağını ka

BAŞKAN ÖZHASEKİ ULAŞIM PLANINI AÇIKLADI
Güncel 27.01.2014 23:48:09

EDİTÖR

admin

Haberi Sesli Oku

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki`nin Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu`nda düzenlediği basın toplantısına AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz, merkez ilçe belediye başkanları, belediye başkan adayları, daire başkanları ve basın mensupları katıldı. Özhaseki, toplantıda ilk olarak geçen haftanın değerlendirmesini yaptı. Düzenlediği ilçe, belde ve köy gezilerindeki tespitlerini paylaşan Başkan Özhaseki, "Gördük ki, Büyükşehir Belediyeleri Kanunu çok doğru bir kanunmuş. Oralar adeta dert yumağı. En basit su sorununun bile çözülemediğini gördük. Cumhuriyet tarihinde ilk kez AK Parti hükümeti tarafından getirilen KÖYDES, BELDES gibi kaynaklara rağmen sorunlar var. Oralarda insanlar bize güveniyorlar. Söz verince yapacağımızı da biliyorlar" değerlendirmesinde bulundu….

Kent İçi Ulaşım Master Planını açıklarken öncelikle Kayseri`deki ulaşımla ilgili genel bilgiler veren Başkan Mehmet Özhaseki, trafiğin sıkışık görülmesinin nedenlerini, "Birinci neden hızlı kentleşme ve Kayseri`nin bölgesel bir merkez olması. Kayseri merkezinin nüfusu 1 milyon gibi gözükse de Harikalar Diyarı`na, Erciyes`e ya da başka yerlere çevre illerden gelenlerle bu nüfus gündüzleri 1 milyon 300 bin oluyor. İkinci neden araç yoğunluğu. Kayseri`de şu an 300 bin araç var. Bir başka sebep de sürücülerin özellikle park alışkanlıklarını terk etmemesi. Yol kenarlarına ikinci üçüncü sıraya araç konuyor" şeklinde özetledi.

Kayseri`de 1950`den bugüne kadar yapılan planlamalarda mekansal çalışma yapılıp mekanlar arasında ulaşım planına dair çalışma yapılmadığını kaydeden Başkan Özhaseki, bu konuda detaylı bir çalışma hazırladıklarını ifade etti.

Ulaşım konusunda kısa, orta ve uzun vadeli çözümleri anlatan Başkan Özhaseki, "Tıkanan yerleri biliyoruz. Asıl tıkanıklık merkezde. DSİ`den başlayıp Çevreyol, 30 Ağustos Bulvarı ve Kartal Bulvarı`ndan yine DSİ`ye ulaşan 16 kilometrelik güzergahta bir ring hattına ihtiyaç var. Bu hatta kesintisiz ulaşım sağlanacak. Bunu sağladığımızda insanlar başka yolları tercih etmezler. Bunu sağlamak için 20 civarında alt ve üst geçide ihtiyaç var. Bunu yaptığımızda şehir merkezinde sıkıntıdan bahsedilmeyecek" dedi.

Orta vadede doğu-batı aksında alternatif yollar açılacağını ve Mimarsinan Kavşağı dışında doğu hattına geçiş için başka yollar oluşturulacağını söyleyen Başkan Özhaseki, Talas`tan Abdullah Gül Üniversitesi`ne uzanan yol için gerekli viyadüğün ihalesini Karayolları`nın bu ay sonunda yapacağını ve bağlantı yollarını da Büyükşehir Belediyesi`nin üstlendiğini kaydetti.

Basın toplantısında raylı sistem konusu üzerinde de duran Başkan Özhaseki, her bir raylı sistem aracının 2 milyon avro olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti … "Mevut hatlar ve araçlara ilave olarak yeni hatlar ve yeni araçlarla birlikte raylı sistem için 800 milyon liralık bir maliyet çıkıyor. Bu önemli bir rakam. Araç sayısını artırdığımızda ihtiyaç durumuna göre 1-2 dakikada bir sefer yapılabilecek. Raylı sistemden bahsederken, `Raylı sistem geldi, trafik kilitlendi` şeklindeki eleştiriler yapılıyor. `Raylı sistemdeki o kadar insanı indirip araçlara bindirdiğiniz zaman trafik ne hale gelir onu düşünmek lazım. Ulaşımda çözümünün bu olduğunu bütün dünya görmüş. Yaptırdığımız anketlerde başlangıçta en düşük destek Raylı Sisteme veriliyordu. Ama şimdi en yüksek destek çıkıyor. Bunun üzerine tartışmaya gerek yok. Raylı sistemi güçlendireceğiz"

İl Sağlık Müdürü Erşan’dan Özvatan’da sağlık hizmetlerine yakın takip

Kayseri İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Erşan; Özvatan programı kapsamında ilçede bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Melikgazi’de 6 yılda 2 bin 523 metruk yapı ortadan kaldırıldı

Melikgazi Belediyesi ilçe genelinde estetiği bozan ve güvenliği tehdit eden metruk yapıları ortadan kaldırıyor. 2025’te yaklaşık 100 yapının yıkımı gerçekleştirilirken son 6 yılda toplam 2 bin 523 metruk yapı için işlem uygulandı.

Baki Ersoy’dan Bünyan’a müjde

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, Sokak Sağlıklaştırma Projeleri için sağlanan destekler ile Bünyan'a ekskavatör hibesi edildiğini açıkladı.

Erciyes’te kayak sezonu açıldı: Kayakseverler pistlere akın etti

Türkiye’nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes’te, yağan kar ve suni karlama çalışmalarıyla birlikte kayak sezonu resmen başladı. Sezonun açılmasıyla çok sayıda kayaksever Erciyes’e çıkarak pistlerde hasret giderdi.

KTO Başkanı Gülsoy: “Gelecek, teknolojiyi insani değerlerle harmanlayanların olacak”

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Ömer Gülsoy, geleceğin teknolojiyi en çok kullananların değil, teknolojiyi insani değerlerle en iyi harmanlayanların olacağını söyledi.

Büyükkılıç’tan taraftara ulaşım desteği: 1 yılda 90 saat ücretsiz tramvay

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın talimatıyla, Kayserispor’un iç saha maçlarında tramvaylar taraftarlara ücretsiz hizmet vermeye devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi denetimleri aralıksız devam ediyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, kentin huzur, düzen, sağlık ve güvenliği için denetimlerini sürdürüyor. Detaylar Kayseri Haber'de...

Bakan Işıkhan açıkladı: SGK’ya bin yeni personel alımı yapılacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesine farklı unvanlarda bin sözleşmeli personel alınacağını duyurdu. Başvurular 18–25 Aralık 2025 tarihleri arasında yapılacak.

Talas’ta renkli dönem başlıyor: 2026 “Talas Çiçek Yılı” ilan edildi

Talas Belediyesi, 2026 yılını “Talas Çiçek Yılı” ilan etti. Mayıs ayı boyunca Talas Çiçek Festivali ile ilçe; koku koridorları, yarışmalar, sergiler ve rengârenk etkinliklerle adeta çiçek bahçesine dönüşecek.

Talas’ta 17 Aralık Şehitleri için duygu dolu buluşma

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 17 Aralık Şehitlerini Anma Programı kapsamında şehit aileleri ve gazileri Talas’ta ağırladı. Anlamlı programda birlik, vefa ve minnet duyguları ön plana çıktı. Detaylar Kayseri Haber'de...

Büyükkılıç: "Kayseri, Millî Mücadelenin sarsılmaz kalesidir"

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Atatürk’ün Kayseri’ye gelişinin 106’ncı yıl dönümünde yayımladığı mesajda, kentin Millî Mücadele’deki tarihi rolüne dikkat çekerek Cumhuriyet vurgusu yaptı.

Kocasinan’da 11 yılda 1 milyon 67 bin ağaç toprakla buluştu

Kocasinan Belediyesi, çevre yatırımlarında rekor kırdı. Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, 2025’te 102 binden fazla ağacın dikildiğini, son 11 yılda ise ilçeye 1 milyon 67 bin ağaç kazandırıldığını açıkladı.

Büyükşehir'den 35 milyon TL’lik dev yaşam alanı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Şehir Hastanesi çevresinde yeşil alan, spor ve sosyal donatılardan oluşan 4 ayrı projeyi hayata geçiriyor. 35 milyon TL’yi aşan yatırımla bölge modern bir yaşam alanına dönüşüyor.

Koyun otlatma meselesinden öldürülen adam toprağa verildi

Kayseri’nin Hacılar ilçesinde iddiaya göre koyun otlatma meselesinden çıkan kavgada silahla vurularak hayatını kaybeden Ethem T., son yolculuğuna uğurlandı.

Kayseri’de inşaat firması iflas etti: Mahkemeden konkordato kararı

Kayseri’de faaliyet gösteren Emin Hisarcıklıoğlu İnşaat Malzemeleri Ltd. Şti. hakkında mahkeme iflas kararı verdi. Konkordato talebi reddedilirken, kesin mühlet kaldırıldı ve karar İcra İflas Dairesi’ne gönderildi. Detaylar...

Erciyes Kayak Merkezi’ne ulaşım değişti: Otobüs seferleri sınırlı günlerde yapılacak

Erciyes Kayak Merkezi’ne ulaşım konusunda yeni bir düzenleme hayata geçirildi. Kar yağışının artmasıyla birlikte kayak merkezine ilgi yükselirken, özel aracı olmayan vatandaşlar için toplu taşıma seferleri yeniden gündeme geldi.