BAŞKENT SANIYORLAR

BAŞKENT SANIYORLAR

MELİKŞAH ÜNİVERSİTESİ TÜRKİYE ALGISINI ARAŞTIRDI TÜRKİYE'NİN BAŞKENTİNİ İSTANBUL SANIYORLAR Melikşah Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Abdullah Yuvacı, Amerika'nın Kentucky eyaletinde lisans

Yuvacı, öğrencilerin Türkiye'yi nasıl algıladıklarını amaçlayan araştırmada, öğrencilerin Türkiye bilgisini ölçmek için Türkiye'nin başkenti (Ankara), kurucu önderi (Atatürk), dili (Türkçe) ve dini (İslam); Türkiye algısını ölçmek için ise öğrencilere Türkiye'yi bir demokratik, gelişmiş ve güvenli bir ülke olarak görüp görmedikleri soruldu. Ayrıca, öğrencilere genel anlamda Türkiye'ye olumlu ya da olumsuz bir gözle bakıp bakmadıkları da soruldu.

Araştırma sonuçlarına göre öğrencilerin yüzde 62'sinin İstanbul'u Türkiye'nin başkenti olarak bildiği, yüzde 81'inin Atatürk'ü tanımadığı, yüzde 45'inin Türklerin Türkçeden başka bir dil konuştuğunu zannettiği ve yüzde 35'inin de Türklerin Müslüman olduğunu bilmediği ortaya çıktı. Ayrıca, çalışmada öğrencilerin yüzde 18'inin Türkiye'nin konuşma dilinin Arapça olduğunu zannettiğini gösterdi. Genel olarak, öğrencilerin sadece yüzde sekizi Türkiye hakkındaki bütün bilgi sorularına doğru olarak cevap verebilirken, yaklaşık olarak yüzde 14'ü hiçbir bilgi sorusuna doğru cevap veremedi.

Bunun yanı sıra öğrencilerin yüzde 55'i Türkiye'yi demokratik, yüzde 57'si seyahat için güvenli, yüzde 81 ekonomik açıdan modern bir ülke olarak biliyor. Öğrencilerin yüzde 37'sinin Türkiye hakkındaki genel düşünceleri olumlu iken yüzde 4'ünün olumsuz. Öğrencilerin yüzde 59'unun ise Türkiye hakkında bir fikri olmadığı ortaya çıktı. Araştırma, ayrıca Türkiye'yi tanıyan öğrencilerin Türkiye algılarının pozitif yönde değiştiğini de gösterdi. Buna göre, Türkiye konusunda bilgi seviyesi yüksek olan öğrencilerin Türkiye algıları daha olumlu. Ayrıca, bizzat kendileri ya da bir yakınları Türkiye'yi ziyaret etmiş öğrencilerin Türkiye imajları daha pozitif. Bir diğer önemli bulgu da kendilerini Demokrat partili olarak tanımlayan liberal öğrencilerin Cumhuriyetçi yani muhafazakâr öğrencilere göre Türkiye hakkında daha olumlu görüş bildirmeleri. Öğrenciler Türkiye'yi tanıdıkça Türkiye hakkındaki görüşleri de olumlu yönde değişiyor.



Çölyaklılara 7 yılda 6 bin 134 çölyak paketi dağıttı

“Milli takıma en fazla sporcu gönderen kulübüz”

Kayseri Model Fabrika genç mühendislere eğitim verecek

Başkan Büyükkılıç; kuraya hak kazananların tamamına arılı kovan verdi

KAYMEK'in "tatil şenliği" rüzgarı Pınarbaşı'nda devam etti

Talas Meclisinde 18 madde görüşüldü

Başkan Çolakbayrakdar, şükür sofrasında vatandaşlarla buluştu

Başkan Yalçın'a Örencik'te büyük ilgi

Hobim Arıcılık Projesi'nde kuralar yarın çekiliyor

Yeşilay Bisiklet Tur'u yoğun katılımla gerçekleşti

Projeler, Melikgazi Belediyesi'nde jüri karşısına çıktı

Kızılay'dan öğrencilere destek devam ediyor

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler