Acıbadem Kayseri Hastanesi Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Fatma İlhan Uçan ramazan aynda iftarı 2 parça halinde yapılmasının faydalı olacağını söyledi.
17 saat açlıktan sonra vücudun çok uzun süre aç kaldıktan sonra bir anda yemek yemenin yanlış olduğunu söyledi. Orucumuzu açtıktan sonra biraz çorba birazda salata tüketip beklemek gerekir diyen uçan şöyle konuştu.
İftardan sonra Midemizi korumak için içilen çorbanın ardından bir süre bekleyerek midemizi yormamamız gerekiyor, bu sürede mide rahatlıyor ve yediklerini sindiriyor ve artık yiyebildiklerini kabullenebiliyor ve tokluk hormonları yavaştan devreye girmeye başlıyor. Yiyeceğimiz ikinci tabağı yani ana yemeği hem daha az yememi hem daha sakin yememi sağlıyor. Bu süreden sonra tükettiğimde hazımsızlık şişkinlik şikayetleriyle daha az karşılaşıyoruz. Yani temel kural aslında akşam yemeğini ikiye bölmek, çok hızlı sürede yemekten kaçınmamız gerekir.