Güncel
21 Ocak 2012 - 10:27
Güncelleme: 21 Ocak 2012 - 10:27

BİR TEZKİP DAHA

Sözcü'ye bir tekzip dahaSözcü Gazetesi'nin Kayseri Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın ve Teftiş Kurulu Başkanı Ahmet Acer hakkında ortaya attığı asılsız ve gerçek dışı iddiaların mahkeme kararıyla çürütüldüğü, gazetenin konuyla i

BİR TEZKİP DAHA

EDİTÖR

admin

Haberi Sesli Oku

      Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, 4 Kasım 2011 tarihli sayısının 7. sayfada verdiği ''Kayseri'ye Soruşturma Bombası Düştü'' başlıklı haberde, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mustafa Yalçın ve Teftiş Kurulu Başkanı Ahmet Acer hakkında haksız ithamlarda bulunan Sözcü Gazetesi'nin, dünkü sayısında yayınladığı tekzip metniyle iddialarının gerçek dışı olduğunu kabul etmiş olduğu ifade edildi.

      Yalçın ve Acer'in vekili Avukat Mehmet Savruk adına yayınlanan tekzip metninde, gazetede yer alan yalan yanlış ifadelere verilen cevaplar ve açıklamaların yer aldığının belirtildiği açıklamada, şöyle denildi:

      ''Sözcü Gazetesi, söz konusu tarihte yayınladığı haberde, Genel Sekreter Yalçın ve Teftiş Kurulu Başkanı Acer'in 'rüşvet almak' iddiası ile haklarındaki suçlamalardan dolayı dosyanın ayrılarak soruşturulmanın devam ettirilmesi öngörüldüğünü ileri sürmüştü. Konuyla ilgili yayınlanan tekzip metninde ise gazetenin gerçeklerin ve olayların akışını çarpıttığı, yargı organlarınca verilen kararları gizleyerek, gerçekleri sakladığı ve fotoğrafların bütününü değil, istenilen bölümünü basına yansıttığına yer verildi. Gazetenin dürüstlük kurallarına aykırı, hukuk dışı davranışta bulunduğuna vurgu yapılan tekzip metninde şu ifadeler yer aldı: ''Her ne kadar, Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 28.09.2011 tarihli 'ayırma' kararında bu ifadeler yer almakta ise de, muhatap gazete, Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı'nın daha sonra vermiş olduğu 24.10.2011 tarihli 'Kovuşturmaya yer olmadığına dair' kararını kasten göz ardı etmektedir. Oysaki adı geçen kararda, müvekkillerim hakkında 'rüşvet aldıklarına dair Hacı Ali Hamurcu'nun soyut iddiası dışında kamu davası açılmasını gerektirecek nitelikte ve kuvvette delil, iz, eser ve emarenin bulunmadığı çok açık ve net bir şekilde ifade edilmektedir. Böylece, adi iddialar, hem de iki kez en ince detaylarına kadar yargı organlarınca incelenmiş ve bu konuda iki kez 'Kovuşturmaya yer olmadığına dair' karar verilmiştir.

      Kararın tetkikinde görülmektedir ki, Kayseri Büyükşehir Belediyesi üst düzey yöneticileri hakkında rüşvet almak suçundan dolayı açılmış veya açılacak bir kamu davası bulunmamaktadır. Sadece birkaç yönetici hakkında bazı akaryakıt istasyonları için verilen ruhsatnamelerde usul hataları yapıldığı bu nedenle de "soruşturma izni alınması" gerektiği, bunun için de bu yöneticiler hakkında ayrı bir soruşturma evrakı düzenlediği bu kararda ifade edilmektedir. Olayın cereyan tarzı da aynen böyledir. Hal böyleyken, Kayseri'ye soruşturma bombası düştüğünden bahisle, müvekkillerim hakkında "rüşvet almak" suçlarından dolayı soruşturmanın devam ettiğini iddia etmek, her türlü vicdan, ahlak ve insaf ölçülerinin dışında kalmaktadır.''

      Açıklamada, bir gazetecinin yayınladığı haberlerin doğruluğunu araştırma ödevi olduğunun hatırlatıldığı tekzip metninin son bölümünde ise, ''Gazetecinin doğru olayları bile yayınlarken objektif sınırlar içerisinde ve dürüstlük kurallarına uygun olarak açığa vurulmasına dikkat etmesi gerekecektir. Yazarın, bırakın bu yönde bir özen göstermeyi, olayların akışını bile çarpıttığı dürüstlük kurallarına aykırı davrandığı, basın ahlak ilkelerini ayaklar altına aldığı apaçık ortadadır. Tabi ki gereken hukuki işlemler, bundan sonra da derhal yerine getirilecektir. Kamuoyunun bilgisine saygı ile sunulur'' ifadelerine yer verildiği kaydedildi.

Anahtar Kelimeler: 0

Kayseri’de büyük operasyon: YouTube üzerinden yatırım dolandırıcılığı

Kayseri’de Siber Suçlarla Mücadele ekipleri, YouTube üzerinden yatırım vaadiyle dolandırıcılık yaptığı tespit edilen 28 şüpheliyi yakaladı. Elde edilen haksız kazanç 14 milyon TL’yi aşıyor, operasyonlar kararlılıkla sürüyor.

Kayseri’de MASAK ve Yapay Zeka Denetimleri paneli

Kayseri Sanayi Odası’nda 23 Ocak’ta düzenlenecek panelde, MASAK sorguları, denetim süreçleri ve uygulamadaki sorunlara çözüm önerileri ele alınacak. İş dünyası ve mali müşavirler için rehber niteliğinde olacak.

Baki Ersoy’dan yerel basına destek çağrısı

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, TBMM’de yaptığı konuşmada yerel basının önemine dikkat çekti. Basın İlan Kurumu’nun oranlarının makul seviyelere çekilmesinin yerel basın için hayati olduğunu vurguladı. Detaylar haberimizde...

Kayseri’de 50 kişilik iş imkanı: Toplu görüşme başlıyor

Kayseri Şehir Hastanesi’nde ISS firmaları için yapılacak toplu iş görüşmesinde temizlik, taşıma ve garson kadroları için 50 kişilik alım yapılacak. Görüşmenin detayları ve başvuru koşulları merak konusu oldu. Detaylar Haberimizde

Yeşilhisar’da yeni ilçe müftüsü göreve başladı

Kayseri’nin Yeşilhisar ilçesinde İlçe Müftüsü Mustafa Nafi Çiftçi, resmi görevine başladı. İlçe Müftülüğü, Çiftçi’nin ilçeye gelişini memnuniyetle karşıladı ve yeni görevinde başarılar diledi.

Kayseri’de uyuşturucu tacirine ağır ceza

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi, uyuşturucu ticareti suçundan yargılanan A.U.’ya daha önce de aynı suçu işlemesi nedeniyle cezasını artırarak 22 yıl 15 ay hapis ve 192 bin 500 lira adli para cezası verdi.

Acil servis personeline oryantasyon eğitimi

Kayseri Devlet Hastanesi’nde acil serviste görev yapan sağlık personeline yönelik oryantasyon ve motivasyon eğitimi düzenlendi. Eğitimde hizmet kalitesinin artırılması ve personel uyumu ele alındı.

Ersoy’dan meclis kürsüsünde dikkat çeken sözler

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada emeklilerin yaşam koşullarına dikkat çekti. En düşük emekli maaşıyla geçinen vatandaşların sosyal adalet çerçevesinde korunması gerektiğini vurguladı.

Kayseri meydanında anlamlı tepki: Bin adet dağıtıldı!

Kayseri İyilik Abisi Derneği, Nusaybin’de Türk bayrağına yönelik gerçekleştirilen saldırıya tepki göstermek amacıyla Kayseri kent meydanında bin adet Türk bayrağı dağıtarak toplumsal farkındalık oluşturdu.

Kahramanmaraş’ta kar ulaşımı felç etti: Kayseri yolu büyük araçlara kapatıldı

Kahramanmaraş’ta etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde 61 yol ulaşıma kapandı. Kayseri-Kahramanmaraş karayolu ise büyük araçlar ve kış lastiği olmayan araçlara geçici olarak kapatıldı. Detaylar Haberimizde...

MHP’li Özdemir’den Sarız’a müjde: Tarım, istihdam ve 5G projeleri hayata geçiyor

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, Sarız’ın tarımsal kalkınması, istihdamın artırılması ve iletişim altyapısının güçlendirilmesine yönelik projelerin tamamlandığını açıkladı. Detaylar Haberimizde..

Kayserispor’a Gurur Veren Davet: Milli Takım Listesinde İki İsim

U16 Milli Takımın, 26-30 Ocak tarihleri arasında Antalya'da düzenlenecek Dostluk Turnuvası aday kadrosu açıklandı. Aday kadroya Kayserispor'dan 2 futbolcu davet edildi.

Aşkın Genç’ten İncesu Tepkisi: “Tarım Millî Güvenlik Meselesidir”

Aşkın Genç, TBMM Genel Kurulu’nda İncesu’da meraların ve tarım arazilerinin imara açılmasına tepki göstererek, tarım alanlarının korunması çağrısında bulundu.

Erciyes’te rekor sezon sinyali: İlgi artıyor, misafir sayısı zirveye koşuyor

İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun, Erciyes Kayak Merkezi’nde bu sezon yerli ve yabancı turist yoğunluğunun sürdüğünü belirterek, misafir sayısında geçen yılın rekorunun aşılmasının beklendiğini söyledi.

Kayseri'de nöbetçi eczaneler listesi (22 Ocak Perşembe)

Kayseri'de hizmet verecek nöbetçi eczane listesini sizler için derledik. Şehirde 22 Ocak 2026 tarihinde 14 eczane akşam hizmet verecek. Detaylar haberimizde....

Afet Anında Hayat Kurtaran Eğitim: Kayseri’de Binlerce Telsizci Yetişti

Kayseri Amatör Telsizciler Derneği Başkanı Yavuz Altıntop, 2025 yılı içinde 3 bin 280 amatör telsizci yetiştirdiklerini belirterek, olağanüstü durumlarda telsiz haberleşmesinin hayati önem taşıdığını vurguladı.

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 18 13 1 4 27 43
2.FENERBAHÇE A.Ş. 18 12 0 6 26 42
3.TRABZONSPOR A.Ş. 18 11 2 5 14 38
4.GÖZTEPE A.Ş. 18 10 3 5 14 35
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 18 9 4 5 9 32
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 18 7 6 5 10 26
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 18 6 4 8 2 26
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 18 6 6 6 -6 24
9.KOCAELİSPOR 18 6 7 5 -3 23
10.CORENDON ALANYASPOR 18 4 5 9 0 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 18 5 9 4 -3 19
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 18 4 8 6 -6 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 18 4 8 6 -8 18
14.KASIMPAŞA A.Ş. 18 3 8 7 -10 16
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 18 4 10 4 -15 16
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 18 2 7 9 -18 15
17.İKAS EYÜPSPOR 18 3 10 5 -14 14
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 18 2 13 3 -19 9