Tarih: 24.11.2011 10:29

BİRAZ DAHA DINGIRDASINLAR,İFTİRALARNIN HEPSİ ORTAYA ÇIKICAK

Facebook Twitter Linked-in

AK PARTI tarafından 10. kez düzenlenen Siyaset Akademisi’nde yaptığı ko­nuşmada, başkanlıkta edin­diği tecrübeleri aktaran Öz­haseki, belediye başkanı­nı orkestra şefine benzetti. “Başkan parayı, insanı, me­kanı, zamanı, bilgiyi, şeh­rin vizyonunu ve imajını ida­re eden kişidir” diyen Öz­haseki, belediyecilikteki ba­şarısının sırrını; israfı önle­mek, parayı iyi idare etmek, belediyeyi kamu kuruluşun­dan ziyade modern bir işlet­me gibi görüp o doğrultuda eylemde bulunmak olarak açıkladı.

 

Sahip oldukları modern işletmecilik anlayışıyla Anadolu’nun ortasında her şeyiyle modern bir kent or­taya çıkardıklarından söz eden Özhaseki, “Talas ve İl­dem Raylı Hatları bittik­ten sonra raylı sistem 50 ki­lometreyi bulacak. Bu an­lamda Anadolu’da tek şehir olacak. Türkiye’de dolmu­şu kaldırmış şehir yok. Oto­büsler bir süre sonra tama­men doğalgazlı olacak. Ha­rikalar Diyarı, Master Pla­nı projelerimiz var. 10 te­sisli bir stadyumu şehre ka­zandırdık. Her gelen beğeni­sini ifade etmeden gidemi­yor. Türkiye’de 4 üniversite­li 4. şehir olacağız. 2 devlet, 2 vakıf üniversitemiz ola­cak. Abdullah Gül Üniver­sitesi Kayseri’deki hayırse­verliğin en güzel örneği. 25 hayırsever 1’er trilyon ver­di. Her köşe başından ha­yırsever çıkıyor. Geçmişte­ki 10 yıllık hayırsever yardı­mını toplasanız 600 trilyonu bulur. Ama kara kaşımıza, kara gözümüze ikinci devlet üniversitesini vermediler. 1 yıllık çabamız var. Dilekçeyi Meclis’e verdik, kimseden 1 lira istemediğimizi söyledik. Kendi vakfı olan bir üniver­siteden bahsettik.

 

Amerika’dan hoca getirtmek kolay mı, çocuğuna okul la­zım, yapacağız, sinema, ti­yatro ister, şehrin o eksik­leri de tamamlanıyor. Sade­ce, ‘Gelin kurdele kesin’ de­dik. Meclis’te tantana çıkmış daha sonra. Bizim Kayseri­li milletvekilleri de dilekçe­yi gösterip, ‘Sizinki de böyle olsun’ demiş. Öyle sustular” diye konuştu.

 

Özhaseki, bütün icraat­lara rağmen, muhalefe­tin açık arama çabasın­da olduğuna dikkat çekti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Büyükşehir Belediyesi’ne açtığı davala­rın kovuşturmaya gerek ol­madığı gerekçesiyle kaybe­dildiğini belirten Özhaseki, eski stadyum yeri ihalesiy­le ilgili olarak şu açıklama­larda bulundu: “Muhalefet stadyum ihalesini de söz ko­nusu etti. Sonra araştırdılar, ihaleye giren şirketin başın­da eski CHP milletvekillerin­den Ersin Arıoğlu çıktı. Sü­rekli bir şeyler söylüyorlar. Orada çok güzel bir yaşam şehri oluşturuldu. O konuda çok müsterihim. İçimde şu kadarcık bir rahatsızlık yok. Dosdoğru bir iş yaptık.”

 

Özhaseki, Kılıçdaroğlu’nun iddialarına neden olan ola­yın, daha önce belediye­de çalışan ve kendi birimin­de yaptığı yolsuzluktan do­layı dava açıldıktan sonra Tekirdağ’a kaçan, yakalan­masının ardından kendisine verilen, “Yukarıdaki insanla­rı da bulaştırırsan bu işler­den kurutulursun” talima­tı üzerine kendileri hakkın­da verdiği tezat ifadelerden kaynaklandığını söyledi. Söz konusu davanın belediye le­hine sonuçlandığını ve zan­lının Ergenekon’dan yargı­landığını dile getiren Özha­seki, Kılıçdaroğlu’nun ikti­dara geldikten sonra Kayse­ri yolsuzluğu diye hazırladı­ğı dosyanın içinden bu ola­yın çıkmasına çok şaşırdığı­nı belirtti. Özhaseki, açıkla­ma yapılmış olmasına ve or­tada kazanılan bir dava ol­masına rağmen halen mu­halefetin iddialarının devam etmesi ile ilgili şu yorum­da bulundu: “Davalar devam ediyor. İftiralarının hepsi or­taya çıkacak. Şimdi biraz daha dıngırdasınlar ama he­piniz göreceksiniz neler ola­cak. Ömrümde bu kadar ya­lan söyleyen bir adam gör­medim. İlk gün Meclis’teki konuşmasında 10 tane ya­lan söyledi.

 

Uğur Dündar bunu progra­mına çıkardı. Dündar, ‘Öyle mi? dedikçe Kılıçdaroğlu an­lattı. Uğur Dündar’la da bu konuda bir akşam tatlı bir konuşmamız oldu. Kendisi­ne konuşmalara çanak tut­tuğunu söyledim. Ama adam hala usanmıyor, ‘2 müfet­tiş’ diyor. Eskiden bir Deniz Baykal vardı. Siyasetçiydi, laiklik üzerine siyaset yapı­yordu. Katırlısınız katılmaz­sınız ama adam siyaset ya­pıyordu. Bu adamcağız her gün yalan söylüyor. Litera­türümüzde yalan söyleye­ne ‘yalancı’ derler. Sonunda mahkeme kovuşturmaya ge­rek olmadığına karar verdi ama hala devam ediyor. Ha­kikaten yakışmıyor. İnsan üzülüyor. Siyasette de kalite olmalı. Böyle olursa kim si­yaset yapmak ister?”

 

Özhaseki, İzmir Büyük­şehir Belediyesi’ndeki yol­suzluk iddiaları üzerine ya­pılan baskın sonrasında Kılıçdaroğlu’nun yine Kayse­ri Büyükşehir Belediyesi’ni söz konusu ettiğine değin­di. “Kılıçdaroğlu bugün yine ‘Kayseri’ dedi. Kötü işler ya­pan belediyeler varmış, ka­yıtlardan, telefonlardan bun­lar ortaya çıktı. O zaman önce onların hesabını vere­ceksin, başkalarını kötüle­meyeceksin” diyen Özhase­ki, daha sonra katılımcıların sorularını yanıtladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —