?DARBE GİRİŞİMİ MİLLİ GELİRİMİZİ YARIYA İNDİRDİ?
Kayseri Sanayi Odasınca 15 Temmuz Darbe Girişimi´nin yıl dönümü vesilesi ile tertiplenen ?15 Temmuz Darbe Girişimi Sonrası Ekonomik Gelecek ve Borsa İstanbul? konulu toplantıya iştirak eden Borsa İstanbul A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Himmet KARADAĞ?Ülkemize yönelik olarak ?Gezi Süreci ile başlayan ve 15 Temmuz Darbe Kalkışması ile devam eden finansal saldırı milli gelirimizi yarıya indirmiştir? değerlendirmesinde bulundu?
Kayseri Sanayi Odasınca 15 Temmuz Darbe Girişimi´nin yıl dönümü vesilesi ile tertiplenen ?15 Temmuz Darbe Girişimi Sonrası Ekonomik Gelecek ve Borsa İstanbul? konulu toplantı gerçekleştirildi?
Sanayi Odası üyelerinin yoğun katılımı ile gerçekleştirilen toplantıya konuşmacı olarak davet edilen Borsa İstanbul A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Himmet KARADAĞ ?Sermaye Piyasalarındaki Gelişmeler, 15 Temmuz Darbe Girişimi Sonrası Ekonomik Gelecek ve Borsa İstanbul? konulu sunumunda Ülkemizin ekonomisine yönelik olarak Gezi Süreci ile başlayan ve 15 Temmuz Darbe Girişimi ile devam eden saldırının kişi başı 20 bin dolarlara ulaşması gereken kişi başı milli gelirimizi yarıya indirdiğini vurgulayarak şunları kaydetti...? Eğer Anadolu Sanayisi´ni ve Ticaretini uluslar arası finansla entegre edebilirsek bu orta gelir tuzağından da çıkacağız yetersiz kurumsallaşmanın yol açtığı sıkıntıları da çözmüş olacağız gerçekten ülkemiz bulunduğu noktanın çok daha ilerisine geçmiş olacak. Allah´ın izni ile zaten 2000 sonrası ülkemiz önceden olduğu gibi az gelişmiş ülkerler liginde değil artık, ekonomik anlamada birinci ligdeyiz. Bir şeyler yapabilmemiz için nereye geldiğimizi de bilmemiz gerekiyor. Negatif yönde çok eleştiri yapıyoruz. Şu an bu durumda değiliz. 1 Trilyon Dolar bandında Milli Gelir ile çok ciddi anlamda iş yapıyoruz. Savaşların ekonomik anlamı ile ilgileniyoruz. Gezi süreci ile birlikte ülkemize finansal saldırıya giriştiler. Bunun siyasi anlamda bir çok etkisi de vardır. Ülkede ne olup bittiğini bu grafik ile anlıyorum. Ülkemizde yaşanan olayların arkasında çok ciddi ekonomik parametreler yatıyor. Gezi ile birlikte finansal mücadele süreci başladı. Bunun öncülerini ?One muniet´ gördük diyebiliriz. Ülkemizde koalisyonlar devri, Cumhurbaşkanlığı sistemi ile artık ülkemizde kapandı. Zaten hiçbir iş adamının bu duruma karşı çıkmaması gerekiyor. Ülkemizin çıkarları için ekonomik büyüme için bu gerekliydi. Referandum süreci sonrası ekonomi olumlu anlamda ilerleme kaydetti. ?