Bugün ne pişirsem?

Bugün mutfağımızdan çıkan en özel menülerle karşınızdayız! İşte güne lezzet katacak menümüz. Detaylar Kayseri Haber’de…

Güncel 19.11.2024 13:48:00 0

Editör

Dila Üstündağ

Bugün ne pişirsem?
Haberi Sesli Oku

Günün yemeği köşemizde, mutfaklarınıza hem lezzet hem de pratiklik katacak tariflerle karşınızdayız. Her damak tadına hitap eden, kolayca hazırlayabileceğiniz ve sofralarınızı şenlendirecek yemek önerilerimizi kullanıma sunacağız.

 İster ailece oturulan bir akşam yemeği, ister kendinize özel bir ziyafet... Bugünkü tarifimizle gününüzü lezzetlendirmeye hazır mısınız? 

Hadi, malzemeleri hazırlayın ve mutfağın başına geçin! 

Kremalı Mantar Çorbası

  • Kremalı Mantar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
  • 400 gram mantar
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1-2 yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı süt veya 200 ml sıvı krema
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 tutam taze maydanoz
  • 3,5 su bardağı oda sıcaklığında su
  •  

Kremalı Mantar Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

Mantarları güzelce yıkayın ve saplarını çıkarıp küp küp doğrayın.

Sıvı yağ ve tereyağı tencereye koyup ince ince doğradığımız soğanı ekleyin ve biraz pembeleşince, doğranan mantarları da ilave edin ve suyunu salıp çekene kadar kavurun.

Daha sonra, unu ekleyip 1 dakika daha kavurduktan sonra, 1,5 su bardağı sütü ve suyunu da ekleyip orta hararetli ateşte kaynamaya başlayana kadar karıştırarak pişirin.

Altını kısıp 10 dakika kadar kaynatın.

Ateşten almadan tuz ve karabiberini ve ince ince doğradığımız maydanozları da ekleyip bir taşım daha kaynatın. Afiyet olsun.

 

Fırında Patatesli Baget

Fırında Patatesli Baget Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet tavuk baget
  • 4-5 adet patates
  • 10 adet arpacık soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 1 adet domates
  • Sos için:
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Tuz

Üzeri için:

  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası 

 

Fırında Patatesli Baget Tarifi Nasıl Yapılır?

Öncelikle tavuklar yıkanır ve temizlenir.

Marine sosu için uygun bir kap içerisine rendelenmiş sarımsak, baharatlar, salça, sıvı yağ, tuz alınarak karıştırılır.

Hazırlanan sosun içerisine tavuklar alınır ve güzelce sosa bulanır ve ardından uygun bir fırın kabına alınır.

Kalan sosa elma dilimi kesilen patatesler eklenerek onlarda güzelce harmanlanır ve tavukların yanına eşit şekilde pay edilir.

Ardından yeşil biberler ve kırmızı biberler uzun şeritler halinde doğranır. Domates elma dilimi şeklinde kesilir. Eğer bu aşamada çeri domates kullanırsanız ortadan kesmeniz yeterli olacaktır.

Arpacık soğanlar fırın kabına yerleştirilir.

Daha sonra doğranan kırmızı biber, yeşil biber ve domates üzerlerine yerleştirilir.

Üzerinin sosu için kasede  su ve salça, salça çözününceye kadar karıştırılır ve yemeğin üzerine gezdirilir.

Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 40-50 dakika pişirilir. Fırında patatesli tavuk servise hazır. Afiyet Olsun.

 

Mısırlı Pirinç Pilavı

Mısırlı Pirinç Pilavı Yapılışı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı tavuk suyu
  • 1 kase haşlanmış mısır
  • Tereyağı
  • Sıvı yağ
  • Tuz

 

Mısırlı Pirinç Pilavı Nasıl Yapılır?

Pirinçleri sıcak tuzlu suda bir saat bekletin. Süzdürdükten sonra soğuk su ile iyice yıkayın.

Tencereye sıvı yağ ve tereyağı koyun. İyice yıkanmış pirinçleri içine katıp 5 dk kavurun.

Mısırları da katıp bir iki dk daha kavurun. Tuzunu katın.

3 su bardağı tavuk suyunu döküp iyice kaynadıktan sonra altını kısıp kapağını kapatın. Suyunu çekene kadar pişirin. Afiyet olsun.

 

İrmik Helvası

İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 dolu dolu yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı irmik
  • 1,5 su bardağı şeker (Çok şekerli sevmeyenler 1’e kadar indirebilirsiniz. )
  • 2 su bardağı su

 

İrmik Helvası Nasıl Yapılır?

Tereyağını tavada eritip irmiği üzerine dökün ve orta büyüklükteki ocakta, orta ateşte yaklaşık 3 dakika sürekli karıştırarak kavurun.

3 dakika sonunda ocağın altını kısıp 3 dakika da kısık ateşte iyice kavurun.

Toplam 6 dakikalık bu sürenin sonunda şekeri ekliyorum ve 4 dakika da şekerle kavurun.

Bu etapta irmik çok çabuk kararacağı için hızlı davranmak ve irmiği yakmamak gerekiyor.

Toplamda 10 dakikalık kavurmanın sonunda altını kısıktan normale getirip suyu ekleyin.

Su kaynadıktan sonra, kısığa tekrar getirip birkaç kez karıştırdıktan sonra (yaklaşık 1 dakika sürüyor) birazcık akışkan ve sulu bırakıp altını kapatın ve dinlenmeye bırakın. Afiyet olsun.