Günün yemeği köşemizde, mutfaklarınıza hem lezzet hem de pratiklik katacak tariflerle karşınızdayız. Her damak tadına hitap eden, kolayca hazırlayabileceğiniz ve sofralarınızı şenlendirecek yemek önerilerimizi kullanıma sunacağız.
İster ailece oturulan bir akşam yemeği, ister kendinize özel bir ziyafet... Bugünkü tarifimizle gününüzü lezzetlendirmeye hazır mısınız?
Hadi, malzemeleri hazırlayın ve mutfağın başına geçin!
Temizleyip yıkadığınız brokoliyi, küp küp doğradığınız patatesi, halka halka dilimlenmiş havucu ve doğradığınız soğan bir tencereye koyun.
Üzerini geçecek kadar su ilave ederek sebzeler yumuşayana kadar haşlayın.
Başka bir tencerede tereyağını eritin ve unu ekleyerek kavurun.
Üzerine yavaş yavaş sütü ilave ederek karıştırarak beşamel sosu pişirin.
Sebzeleri beşamel sosun üzerine ilave ederek haşlama suyunun da yarısı kadarını tencereye alarak blender ile güzelce ezin.
Kıvamı koyu olursa kalan haşlama suyundan ilave ederek kıvamı ayarlayın.
Tuz ve karabiberi ekleyerek 3-4 dakika kadar kaynatın.
Son olarak çorbanın süt kremasını ilave edin ve 1-2 taşım kaynattıktan sonra çorbayı ateşten alabilirsiniz. Afiyet olsun.
Beşamel sos için:
Üzeri için:
Patlıcanı alacalı soyarak küçük küçük doğrayın ve sıvı yağ ile kızartın.
Süzgece alarak yağının süzmesi bekleyin bu arada tavukları soteleyin.
Tavukları kuş başı doğrayın, tencereye alarak arada karıştırarak pişirin.
Rengi dönüp suyunu saldığında yemeklik doğranmış soğanı ekleyin.
Soğanlar yumuşadıktan sonra salçayı ve isteğe bağlı kullanacaksanız eğer ketçabı ilave edin.
Kapağını kapatarak 4-5 dk. kadar pişmeye bırakın.
Suyunu çektikten sonra bezelye ve patlıcanı ilave edin.
Baharatları da ekleyerek 3-4 dk. daha pişirin.
Beşamel sos için, tereyağını eritin ve unu kokusu çıkana kadar kavurun.
Üzerine sütü ilave ederek çırpıcı yardımı ile topak kalmayacak şekilde koyulaşıp göz göz olana kadar karıştırarak pişirin.
Son olarak tuzunu ilave ederek ocaktan alın.
Küçük bir kaseye 4’e böldüğünüz yufkadan serin.
Yufkanın kenarlarından parçalar kopartarak çukur olan kısma bir kat daha serin.
Kaseye tavuklu harçtan koyarak, kasenin kenarlarından sarkan yufkaları üzerine kapatın.
Yağlanmış fırın kabına ters çevirin.
Tüm malzemeyi bu şekilde yaptıktan sonra üzerleri beşamel sostan her birine eşit miktarda olacak şekilde dökün.
190 derece fırında yufkalar pembeleşene kadar pişirin.
Sonra üzerine kaşar peyniri rendesi serpin ve tekrar fırına sürün.
Peynirler eriyip kızardığında alabilirsiniz.
Domatesler ve yeşil biber küçük küçük doğranır.
Yeşil soğanlar ve maydanozlar da çok ince kıyılır.
Kuru soğan mümkün olduğunca küçük doğranarak biraz tuzla ovulur.
Bütün malzeme geniş bir kaba alınır, iri kırılmış cevizler, zeytinyağı ve nar ekşisi ilave edilir.
Göz kararı yaklaşık 1 yemek kaşığı sumak da eklenir.
Karıştırılarak servis tabağına alınır.
Zeytinyağının ve nar ekşisinin miktarını kendi zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
Cevizi 1 su bardağına yakın ekleyin.
Magnolianın muhallebisi için uygun bir tencereye süt, toz şeker, un, yumurta ve sıvı kremayı alın.
Malzemelerimizi tel çırpıcıyla karıştırarak pişirmeye başlayın.
Muhallebi koyulaşıp göz göz oluncaya kadar karıştırarak pişirin ve ardından ocağı kapatın.
İçerisine vanilya ilave ederek karıştırdıktan sonra muhallebiyi uygun bir karıştırma kabının içerisine alın.
Muhallebimiz beklerken üzerini streç filmle kapatın. Böylelikle üzerinin kabuklanmasını engellemiş olursunuz.
Diğer taraftan bebe bisküvisi ve kavrulmuş fındığı rondoya alın ve rondodan geçirelim.
Soğuyan muhallebiyi mikserle iki dakika kadar çırpın. Artık tatlıyı sunum yapacağınız kuplara doldurmaya başlayabilirsiniz. Kupların tabanına ilk olarak fındıklı bisküvi karışımını yerleştirin.
Ardından kuplarımızın kenarlarına dilimlenmiş çilekleri yerleştirin.
Çilekleri sıraladıktan sonra muhallebiyi kuplara paylaştırın. Muhallebinin üzerini de yine kaşığın arka tarafı ile düzeltin.
Son olarak muhallebinin üzerine tekrardan hazırladığımız fındıklı bisküvi karışımından yerleştirin. Üzerini dilimlenmiş çilekle süsleyin.
Bu şekilde tatlıları en az 2-3 saat kadar buzdolabında dinlendirdikten sonra çilekli magnolialar servise hazır.
Kayseri'de 6 yılda kırsal mahallelere 674 milyon 366 bin lirayı aşan yatırım yapıldı. Detaylar Kayseri Haber’de…
Türkiye'nin metal ve ahşap işleme sektörlerini bir araya getiren en önemli fuarlarından Anadolu Ahşap ve Metal İşleme Makineleri ve Teknolojileri Fuarı ANAMAK, kapılarını ziyaretçilere açtı. Detaylar Kayseri Haber'de...
Bugün mutfağımızdan çıkan en özel menülerle karşınızdayız! İşte güne lezzet katacak menümüz. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'de...
Talas Belediyesi tarafından hayata geçirilen üç müze bugüne kadar 410 bin ziyaretçi ağırladı. Detaylar Kayseri Haber’de…
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, koruyucu aile modelinin Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonunun (UNICEF) en iyi uygulama örnekleri arasına girdiğini belirtti. Detaylar Kayseri Haber'de...
Kayseri'yi satranç merkezi haline getirme ve Türkiye şampiyonları yetiştirme hedefiyle hayata geçirilen Kocasinan Belediyesi Satranç Eğitim ve Turnuva Merkezi'nde ilk dersi zili çaldı. Detaylar Kayseri Haber’de…
Kayseri'de gümrük kaçağı 590 paket sigara ele geçirildi. Detaylar Kayseri Haber’de…
Kayseri’de çeşitli mahallelerde haftanın 7 günü semt pazarı kuruluyor. Semt pazarları hangi gün ve nerede kuruluyor? İşte bugün kurulan semt pazarları… Detaylar Kayseri Haber’de…
Namaz, islam dininde Müslümanlar'ın günde beş vakit Allah'a yönelerek kıldıkları ibadettir. Kayseri’de namaz vakitleri ne zaman? Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'in bülteninde...
Kayseri’de bugün vefat edenler kimler? Kayseri’de bugün 4 vatandaşımızı kaybettik. İşte 16 Nisan'da Kayseri'de vefat edenler. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'in bülteninde...
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu ve Kocasinan Ziraat Odası Başkanı Abdulkadir Güneş ile beraberindeki 4 ziraat odası başkanını ağırladı.
Melikgazi Belediyesinin ilçeye kazandırdığı yeni pazar yerleri, esnafa ve vatandaşlara daha rahat alışveriş imkanı sunuyor. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'de...
Prof. Dr. Müge Toyran, "Son yıllarda gençler arasında elektronik sigara kullanımı hızla artmaktadır. Bu ürünler, içerdikleri nikotin, ağır metaller ve kararsız bileşikler nedeniyle ciddi sağlık riskleri taşımaktadır" dedi.
Kocasinan Belediyesinin çevreci asfalt freze aracı sayesinde ömrünü tamamlamış asfaltlar geri dönüştürülerek hem çevre korunuyor hem de ülke ekonomisine katkı sağlanıyor. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'de...
Bugün mutfağımızdan çıkan en özel menülerle karşınızdayız! İşte güne lezzet katacak menümüz. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'de...
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi'nde çocuk kitap fuarı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri düzenleyecek. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'in bülteninde...