Bugün ne pişirsem?

Bugün mutfağımızdan çıkan en özel menülerle karşınızdayız! İşte güne lezzet katacak menümüz. Detaylar Kayseri Haber’de…

Bugün ne pişirsem?
Güncel 21.11.2024 13:51:00 0

EDİTÖR

Dila Üstündağ

Haberi Sesli Oku

Günün yemeği köşemizde, mutfaklarınıza hem lezzet hem de pratiklik katacak tariflerle karşınızdayız. Her damak tadına hitap eden, kolayca hazırlayabileceğiniz ve sofralarınızı şenlendirecek yemek önerilerimizi kullanıma sunacağız.

İster ailece oturulan bir akşam yemeği, ister kendinize özel bir ziyafet... Bugünkü tarifimizle gününüzü lezzetlendirmeye hazır mısınız? 

Hadi, malzemeleri hazırlayın ve mutfağın başına geçin! 

Brokoli Çorbası

  • 500 g brokoli
  • 1 adet havuç
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet soğan
  • Sıcak su (üzerini geçecek kadar)
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı süt kreması
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • Tuz
  • Karabiber

Brokoli Çorbası Nasıl Yapılır?

Temizleyip yıkadığınız brokoliyi, küp küp doğradığınız patatesi, halka halka dilimlenmiş havucu ve doğradığınız soğan bir tencereye koyun.

Üzerini geçecek kadar su ilave ederek sebzeler yumuşayana kadar haşlayın.

Başka bir tencerede tereyağını eritin ve unu ekleyerek kavurun.

Üzerine yavaş yavaş sütü ilave ederek karıştırarak beşamel sosu pişirin.

Sebzeleri beşamel sosun üzerine ilave ederek haşlama suyunun da yarısı kadarını tencereye alarak blender ile güzelce ezin.

Kıvamı koyu olursa kalan haşlama suyundan ilave ederek kıvamı ayarlayın.

Tuz ve karabiberi ekleyerek 3-4 dakika kadar kaynatın.

Son olarak çorbanın süt kremasını ilave edin ve 1-2 taşım kaynattıktan sonra çorbayı ateşten alabilirsiniz. Afiyet olsun.

 

Tavuklu Sultan Kebabı 

  • 2 adet yufka
  • 400g tavuk göğsü
  • 400g tavuk pirzola
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası (Birazını ketçap kullanabilirsiniz)
  • 1 su bardağı haşlanmış ya da konserve bezelye
  • 1 adet patlıcan
  • Pul biber
  • Kekik
  • Karabiber
  • Tuz

Beşamel sos için:

  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz

Üzeri için:

  • Kaşar peyniri rendesi

Tavuklu Sultan Kebabı Nasıl Yapılır?

Patlıcanı alacalı soyarak küçük küçük doğrayın ve sıvı yağ ile kızartın.

Süzgece alarak yağının süzmesi bekleyin bu arada tavukları soteleyin.

Tavukları kuş başı doğrayın, tencereye alarak arada karıştırarak pişirin.

Rengi dönüp suyunu saldığında yemeklik doğranmış soğanı ekleyin.

Soğanlar yumuşadıktan sonra salçayı ve isteğe bağlı kullanacaksanız eğer ketçabı ilave edin.

Kapağını kapatarak 4-5 dk. kadar pişmeye bırakın.

Suyunu çektikten sonra bezelye ve patlıcanı ilave edin.

Baharatları da ekleyerek 3-4 dk. daha pişirin.

Beşamel sos için, tereyağını eritin ve unu kokusu çıkana kadar kavurun.

Üzerine sütü ilave ederek çırpıcı yardımı ile topak kalmayacak şekilde koyulaşıp göz göz olana kadar karıştırarak pişirin.

Son olarak tuzunu ilave ederek ocaktan alın.

Küçük bir kaseye 4’e böldüğünüz yufkadan serin.

Yufkanın kenarlarından parçalar kopartarak çukur olan kısma bir kat daha serin.

Kaseye tavuklu harçtan koyarak, kasenin kenarlarından sarkan yufkaları üzerine kapatın.

Yağlanmış fırın kabına ters çevirin.

Tüm malzemeyi bu şekilde yaptıktan sonra üzerleri beşamel sostan her birine eşit miktarda olacak şekilde dökün.

190 derece fırında yufkalar pembeleşene kadar pişirin.

Sonra üzerine kaşar peyniri rendesi serpin ve tekrar fırına sürün.

Peynirler eriyip kızardığında alabilirsiniz.

 

Gavurdağı Salatası 

  • 3 adet domates
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 3-4 dal taze soğan
  • Maydanoz
  • 2 avuç iri kırılmış ceviz
  • Zeytinyağı
  • Nar ekşisi
  • Sumak
  • Tuz

Gavurdağı Salatası Nasıl Yapılır?

Domatesler ve yeşil biber küçük küçük doğranır.

Yeşil soğanlar ve maydanozlar da çok ince kıyılır.

Kuru soğan mümkün olduğunca küçük doğranarak biraz tuzla ovulur.

Bütün malzeme geniş bir kaba alınır, iri kırılmış cevizler, zeytinyağı ve nar ekşisi ilave edilir.

Göz kararı yaklaşık 1 yemek kaşığı sumak da eklenir.

Karıştırılarak servis tabağına alınır.

Zeytinyağının ve nar ekşisinin miktarını kendi zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.

Cevizi 1 su bardağına yakın ekleyin.

 

Magnolia Tatlısı 

  • 5 su bardağı süt (1 litre)
  • 4 yemek kaşığı un
  • 100 ml krema (yarım kutu)
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket bebe bisküvisi (yulaflı diğer bisküviler de tercih edilebilir)
  • 1 su bardağı fındık
  • Çilek

Magnolia Tatlısı Nasıl Yapılır?

Magnolianın muhallebisi için uygun bir tencereye süt,  toz şeker, un, yumurta ve  sıvı kremayı alın.

Malzemelerimizi tel çırpıcıyla karıştırarak pişirmeye başlayın.

Muhallebi koyulaşıp göz göz oluncaya kadar karıştırarak pişirin ve ardından ocağı kapatın.

İçerisine vanilya ilave ederek karıştırdıktan sonra muhallebiyi uygun bir karıştırma kabının içerisine alın.

Muhallebimiz beklerken üzerini streç filmle kapatın. Böylelikle üzerinin kabuklanmasını engellemiş olursunuz.

Diğer taraftan bebe bisküvisi ve  kavrulmuş fındığı rondoya alın ve rondodan geçirelim.

Soğuyan muhallebiyi mikserle iki dakika kadar çırpın. Artık tatlıyı sunum yapacağınız kuplara doldurmaya başlayabilirsiniz. Kupların tabanına ilk olarak fındıklı bisküvi karışımını yerleştirin.

Ardından kuplarımızın kenarlarına dilimlenmiş çilekleri yerleştirin.

Çilekleri sıraladıktan sonra muhallebiyi kuplara paylaştırın. Muhallebinin üzerini de yine kaşığın arka tarafı ile düzeltin.

Son olarak muhallebinin üzerine tekrardan hazırladığımız fındıklı bisküvi karışımından yerleştirin. Üzerini dilimlenmiş çilekle süsleyin.
Bu şekilde tatlıları en az 2-3 saat kadar buzdolabında dinlendirdikten sonra çilekli magnolialar servise hazır. 

İtikaf için 25 yıldır tarihi camilerin kapılarını aralıyor

Kayseri'de yaşayan 65 yaşındaki işçi emeklisi Hazım Perk, 25 yıldır ramazan ayının son 10 gününü tarihi camilerde itikafa girerek geçiriyor. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'in bülteninde...

Meteorolojiden zirai don uyarısı!

İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu ve Akdeniz'in iç kesimlerinde zirai don olayı bekleniyor. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'in bülteninde...

İftara ne pişirsem?

Bugün mutfağımızdan çıkan en özel menülerle karşınızdayız! İşte güne lezzet katacak menümüz. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'de...

1111 taneli tarihi tespih, ramazanda sabırla çekiliyor

Kayseri'nin Develi ilçesindeki Sivasi Hatun Camisi'nde 700 yılı aşkındır muhafaza edilen 13 metre uzunluğundaki 1111 taneli tespih, ramazan ayı ve dini günlerde sabırla çekiliyor. Detaylar Kayseri Haber'de...

Günlük elektrik üretim ve tüketim verileri

Türkiye'de dün günlük bazda 1 milyon 9 bin 664 megavatsaat elektrik üretildi, tüketim ise 1 milyon 524 megavatsaat oldu. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'in bülteninde...

Kayseri’de bugün vefat edenler (22 Mart)

Kayseri’de bugün vefat edenler kimler? Kayseri’de bugün 3 vatandaşımızı kaybettik. İşte 22 Mart'ta Kayseri'de vefat edenler. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'in bülteninde...

Kayseri’de namaz vakitleri (22 Mart)

Namaz, islam dininde Müslümanlar'ın günde beş vakit Allah'a yönelerek kıldıkları ibadettir. Kayseri’de namaz vakitleri ne zaman? Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'in bülteninde...

Bakan Memişoğlu, iftar programında konuştu

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, "Biz sadece dünyaya sağlık hizmeti veren bir ülke olmak yerine, sağlık teknolojisi üreten ve ihraç eden bir ülke haline gelmek istiyoruz." dedi. Detaylar Kayseri Haber'de...

Gazeteci Oktay Ensari son yolculuğuna uğurlandı

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Kayseri Şube Başkanı Oktay Ensari'nin cenazesi toprağa verildi. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'in bülteninde...

Hulusi Akar, Mektep Melikgazide tecrübelerini paylaştı

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, Mektep Melikgazi Sosyal Bilimler Okulu'nun öğrencileriyle söyleşi gerçekleştirdi. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'in bülteninde...

Bakan Memişoğlu'ndan 37 bin atamaya dair açıklama

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, 37 bin sağlık personeli alımına ilişkin, "Bununla ilgili arkadaşlarımız planlama yapıyorlar. İnsanlarımıza en iyi ve hakkaniyetli şekilde bu kadroları dağıtacağız." dedi.

Büyükkılıç’tan Dünya Su Günü açıklaması

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 22 Mart Dünya Su Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'in bülteninde...

İftara ne pişirsem?

Bugün mutfağımızdan çıkan en özel menülerle karşınızdayız! İşte güne lezzet katacak menümüz. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'de...

Karla mücadelede 203 mahalle yolu ulaşıma açıldı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, kar yağışı nedeniyle kırsal kesimlerde kapanan 203 mahalle yolunu ulaşıma açtı. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'in bülteninde...

"su dedektifleri" 5 yılda 10 milyon metreküp su kaçağını önledi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (KASKİ) ekipleri, son 5 yılda 10 milyon metreküp su kaçağını önleyerek ekonomiye 200 milyon liralık katkı sağladı. Detaylar Kayseri Haber'de...

Su Medeniyetleri Galerisi 160 bin 157 ziyaretçiyi ağırladı

Kayseri'nin Talas ilçesinde geçen yıl mart ayında açılan Su Medeniyetleri Galerisi, 160 bin 157 ziyaretçiyi ağırladı. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'in bülteninde...