Bugün mutfağımızdan çıkan en özel menülerle karşınızdayız! İşte güne lezzet katacak menümüz. Detaylar Kayseri Haber’de…
Günün yemeği köşemizde, mutfaklarınıza hem lezzet hem de pratiklik katacak tariflerle karşınızdayız. Her damak tadına hitap eden, kolayca hazırlayabileceğiniz ve sofralarınızı şenlendirecek yemek önerilerimizi kullanıma sunacağız.
İster ailece oturulan bir akşam yemeği, ister kendinize özel bir ziyafet... Bugünkü tarifimizle gününüzü lezzetlendirmeye hazır mısınız?
Hadi, malzemeleri hazırlayın ve mutfağın başına geçin!
Terbiyesi için;
Sosu için;
Bakliyatlarımızı yıkayıp, tencereye alın. Suyunu ilave edip yumuşamaya bırakın.
Yumuşayan bakliyatların terbiyesi hazırlanır.
Yoğurt, yumurta ve unu pürüz kalmayacak şekilde çırpın. Kaynayan tencereden 1 kepçe alıp terbiyeyle karıştırın. Hızlıca çırpın. Ardından tencereye ilave edip, kaynayana kadar karıştırın.
Sosu için tavaya yağı alın. Küp küp doğranmış soğanı ilave edip pembeleşsene kadar kavurun.
Baharatları ilave edip 2 dakika kızdırıp, tencereye ekleyin. Afiyet olsun.
Köftesi için;
Sebzeler;
Öncelikle köfteyi hazırlayıp uygun bir kabın içerisine soğanı ve ve sarımsağı rendeleyin.
Kıyma ,galeta unu, yumurta, tuz ,baharatlar ,karbonat ve ince kıyılan maydanozu da ilave edip yoğurun.
Köfte harcından küçük parçalar alıp yuvarlayıp şekil verin, hepsini bu şekilde hazırlayıp dinlenmesi için buzdolabına kaldırın.
Daha sonra yıkayıp soyulan patates ve havuçları küp küp doğrayın .
Kabuğunu soyulan arpacık soğanları ,bezelye,minik minik doğranılan sarımsak ,baharat ve tuzu fırın tepsiye alın, karıştırıp tepsinin tabanına yayın, üzerine köfteleri dizin.
Uygun bir sos tavasının içine yağ alıp salçayı ilave edip ocağa alın, 1 dakika kavurduktan sonra bir su bardağı su ilave edip bir iki taşım kaynatın.
Hazırladığımız sosu yemeğimizin üzerine eşit bir şekilde dökün, tepsinin üzerine önce fırın kağıdı sonra da alüminyum folyo ile güzelce kapatın.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında sebzeler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 45 dakika pişirin .
Daha sonra üzerindeki fırın kağıdını açıp 2-3 dakika da köftelerin kızarması için pişirmeye devam edin,bu aşamada dikkat edin köfteler kurumasın.
Daha sonra fırından alıp ilk sıcağı çıktıktan sonra servis edin. Afiyet olsun.
Şerbeti için;
İlk olarak şerbeti hazırlayın. Şeker ve suyu küçük bir tencereye alarak orta ateşte kaynatın.
Kaynamaya başladıktan sonra şerbete limon suyu ilave ederek kısık ateşte yaklaşık 10 dakika kadar daha kaynatıp ocağı kapatın. Şerbeti bir kenara alarak soğumaya bırakın.
Keki hazırlayın. Uygun bir karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak bol bol çırpın, karışım beyazlayıp köpük köpük olduğunda diğer malzemeleri de ilave ederek kek hamurunu güzelce çırpın.
Hamuru yağlanmış büyük boy borcama dökün.
Önceden 170 derecede ısıttığınız fırında üzeri pembeleşene kadar yaklaşık 35 dakika pişirin.
Fırından aldığımız tatlımız sıcakken soğumuş şerbeti üzerine dökün.
Tatlının şerbetini çekmesi için en az 2-3 saat dinlenmeye bırakın.
Dinlenen tatlımızı dilimleyip, üzerine isteğe göre Hindistan cevizi ya da Antep fıstığı serperek servis edebilirsiniz.