Bugün mutfağımızdan çıkan en özel menülerle karşınızdayız! İşte güne lezzet katacak menümüz. Detaylar Kayseri Haber’de…
Günün yemeği köşemizde, mutfaklarınıza hem lezzet hem de pratiklik katacak tariflerle karşınızdayız. Her damak tadına hitap eden, kolayca hazırlayabileceğiniz ve sofralarınızı şenlendirecek yemek önerilerimizi kullanıma sunacağız.
İster ailece oturulan bir akşam yemeği, ister kendinize özel bir ziyafet... Bugünkü tarifimizle gününüzü lezzetlendirmeye hazır mısınız?
Hadi, malzemeleri hazırlayın ve mutfağın başına geçin!
Üzeri için;
Cennet çorbası için öncelikle patates ve soğanın kabuğunu soyarak iri parçalar halinde doğrayın.
Ocağa alınan uygun bir tencereye tereyağını alın.
Tereyağı eridikten sonra mısır ununu ilave edin ve yaklaşık 3 dakika güzelce kavurun.
İri bir şekilde doğranan soğan ve patatesi de ekleyin, birkaç dakika daha kavurun.
Sebzeler kavrulduktan sonra tuz, karabiber ve sarımsak tozu ekleyerek karıştırın.
Ardından tavuk suyu ve sıcak suyu da tencereye ekleyin. Sebzeler yumuşayana kadar ara ara karıştırarak pişmeye bırakın.
Pişen sebzeleri pürüzsüz bir kıvam alana kadar blender ile ezin. Eğer çorbanın kıvamı size yoğun gelirse tavuk suyu ve sıcak su ekleyerek kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
Çorba bir kaç dakika daha kaynattıktan sonra ocağı kapatın.
Üzeri için sos tavasına tereyağını alarak eritin. Üzerine toz kırmızı biberi ekleyerek kızdırın.
Kaselere koyulan çorbanın üzerine kızdırdığımız toz biberi gezdirerek servis edelim. Afiyet olsun!
Sosu için :
Bulgur uygun bir kap içerisine alınarak sıcak su ile ıslatılır ve şişmesi için 10 dk bekletilir.
Şişen bulgura un, yumurta, salça ve baharatlar eklenerek yoğurulur.
Küçük küçük yuvarlanan bulgurların üzerine serçe parmak batırılarak şekil verilir.
Bir tencerede köfteler 15- 20 dk kaynatılır.
Köfteler haşlanırken ayrı bir tencerede domates sosu hazırlanır.
Haşlanan köfteler sosla birleştirilir. Servis tabağına alınır. Afiyet olsun!
Üst sosunu hazırlama için
Üzeri için:
Islak kek tarifi için ilk olarak yumurta, şeker iyice çırpıldıktan sonra süt, sıvı yağ, kakao eklenerek tekrar çırpılır.
Kekimizi ıslatmak için bu karışımdan bir su bardağı ayrılır.
Kalan karışıma kabartma tozu, vanilya ve elenmiş un karıştırılarak kek hamuru oluşturulur.
Yağlanmış tepsiye ya da borcama dökülerek 170 derecede fırına sürülür, yaklaşık 35 dakika kontrollü bir şekilde pişirilir. Benim kullandığım borcamın ölçüsü 28*22 cm.
Keki beklerken üzeri için ayırdığınız karışımı uygun bir tavaya alarak üzerine süt ilave edilir ve ocakta 5 dakika kaynatılır.
Fırından çıkan kekin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra yani 10 dk kadar sonra dilimlenir.
Üzerine yavaş yavaş ılıyan sos her yerine gelecek şekilde dökülür.
Üzerine iri parçalanan ceviz serpilir. Siz dilediğiniz şekilde de süsleyebilirsiniz.
Kekin sosu güzelce çekmesi için en az 2-3 saat dinlendirildikten sonra ıslak kek dilimlenerek servis edilebilir.