Tarih: 30.11.2024 15:02

Bugün ne pişirsem?

Facebook Twitter Linked-in

Günün yemeği köşemizde, mutfaklarınıza hem lezzet hem de pratiklik katacak tariflerle karşınızdayız. Her damak tadına hitap eden, kolayca hazırlayabileceğiniz ve sofralarınızı şenlendirecek yemek önerilerimizi kullanıma sunacağız.

İster ailece oturulan bir akşam yemeği, ister kendinize özel bir ziyafet... Bugünkü tarifimizle gününüzü lezzetlendirmeye hazır mısınız? 

Hadi, malzemeleri hazırlayın ve mutfağın başına geçin!

Güveçte Sebzeli Baget İçin Malzemeler

Sosu için;

Güveçte Sebzeli Baget Nasıl Yapılır?

  1. Tavuk bagetleri temizleyip üzerlerine bir iki çizik atıp kenara alın.
  2. Sebzeleri istediğiniz büyüklükte doğrayıp sırasıyla güvece yerleştirin.
  3. Sosu için su hariç bütün malzemeleri güzelce karıştırın yarım çay bardağı kadar su ilave edip sosu açın.
  4. Tavuk bagetleri sosun içine ilave edip güzelce harmanlayıp bagetleri sebzelerin üzerine dizin.
  5. Kalan sosun içine bir çay kaşığı kadar tuz atın ve 200 ml sıcak suyu ekleyip iyice karıştırın ve soslu suyu kenarlarından güvece dökün bir defne yaprağı ekleyin.
  6. Yağlı fırın kağıdını ıslatıp sıkın ve güvecin üzerini güzelce kapatın önceden ısıtılmış 190 derece fırında bir saat kadar pişirin.
  7. Daha sonra kağıdı çekip tavuk bagetler kızarıncaya kadar pişirin istediğiniz şekilde servis edin afiyet olsun! 

Sebzeli Tel Şehriyeli Muhteşem Tavuk Çorba İçin Malzemeler

Sebzeli Tel Şehriyeli Muhteşem Tavuk Çorba Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tavuk budu yıkanır ve uygun bir tencereye alınır.
  2. Üzerine su ilave edilir ve orta ateşte ağır ağır pişirilir. Çok kaynayarak pişirseniz tavuğun lezzeti gider. Haşlanmış tavuk soğuması için bir tabağa alınır ve küçük küçük didilir.
  3. Başka bir tencerenin içerisine tereyağı ve sıvı yağ alınır. Havuçlar 1 dakika sotelenir.
  4. Ardından rendelenmiş sarımsak, yeşil ve kırmızı biber ilave edilerek tekrar yarım dakika sotelenir. 1, 5 yemek kaşığı un ilave edilir ve kavrulur.
  5. Tavuk suyu bir süzgeçten geçirilir ilave edilir ve Karıştırılır. Kaynamaya başlayan çorbaya tel şehriye ilave edilir ve 5 dakika kaynatılır.
  6. En son didilmis tavukları koyup tuzu ve karabiberi de ekleyip 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
  7. En son maydanoz serperek servise edin. Deneyecek olanlara afiyet olsun!

Fırında Bal Kabağı Tatlısı  İçin Malzemeler

Üzeri için;

Fırında Bal Kabağı Tatlısı Nasıl Yapılır?

  1. Bal kabağını dikkatlice kesip dilimleyip orta kısmın da ki lifleri bıçak ile alıp kabuğunu soyalım.
  2. İrice dilimleyip tencereye alalım.
  3. Üzerine şeker ekleyip kapağını kapatalım bir gece dinlendirelim.
  4. Ertesi gün suyunu salan kabağı ocağa alalım önce yüksek ateşte daha sonra orta ateşe alalım yaklaşık 20 dakika da pişecektir .
  5. Pişen kabakları borcama alalım.
  6. Önceden ısıtılmış 200 derece fırına atalım üzeri kızarmaya başlayınca fırından çıkaralım soğuyan tatlımız servise hazır.
  7. Bol tahin ve ceviz ile sunum yapalım deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun yeni tariflerim görüşmek üzere.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —