Bugün ne pişirsem?

Bugün mutfağımızdan çıkan en özel menülerle karşınızdayız! İşte güne lezzet katacak menümüz. Detaylar Kayseri Haber’de…

Bugün ne pişirsem?
Güncel 3.12.2024 14:11:00 0

EDİTÖR

Dila Üstündağ

Haberi Sesli Oku

Günün yemeği köşemizde, mutfaklarınıza hem lezzet hem de pratiklik katacak tariflerle karşınızdayız. Her damak tadına hitap eden, kolayca hazırlayabileceğiniz ve sofralarınızı şenlendirecek yemek önerilerimizi kullanıma sunacağız.

İster ailece oturulan bir akşam yemeği, ister kendinize özel bir ziyafet... Bugünkü tarifimizle gününüzü lezzetlendirmeye hazır mısınız? 

Hadi, malzemeleri hazırlayın ve mutfağın başına geçin!

Yayla Çorbası İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı pirinç
  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı sıcak su (tavuk suyu veya kemik suyu)
  • Tuz

Terbiyesi için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un

Sosu için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı kuru nane

Yayla Çorbası Nasıl Yapılır?

  1. Yayla çorbası için ilk olarak pirinçler yıkanarak suda yumuşayıncaya kadar haşlanır.
  2. Yayla çorbamızın terbiyesi için diğer taraftan yumurta sarısı, yoğurt, un bir kasede iyice çırpılır.
  3. Pişen pirinçlere varsa et ya da kemik suyu yoksa 3 su bardağı sıcak su ilave edilir.
  4. Çorbanın suyundan 1-2 kepçe alınarak yavaş yavaş alınıp terbiyeye ilave edilir.
  5. Hafifçe sulanan bu karışım ılınmış olan çorbaya ilave edilir ve 1-2 taşım kaynatılır.
  6. En son tuzu ilave edilir, bir kaç dakika daha kaynatılarak ocak kapatılır.
  7. Üzerine sos için kuru nane eritilmiş tereyağında kızdırılarak gezdirilir. Yayla çorbamız servise hazır. Afiyet olsun.

Fırında Beşamel Soslu Pırasa İçin Malzemeler

  • 1 kg pırasa
  • 2 adet havuç
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber

Beşamel sosu için;

  • 2,5 su bardağı süt (500 ml)
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Üzeri için;

  • 200 gr kaşar peyniri

Fırında Beşamel Soslu Pırasa Nasıl Yapılır?

  1. Yıkayıp temizlenan pırasaları halka şeklinde küçük küçük doğrayın.
  2. Pişireceğiniz tava ya da tencereye sıvı yağı ekleyip, pırasaları ve rendelenmiş havuçları ilave ederek yumuşayana kadar pişirin.
  3. Salça ekleyip karıştırdıktan sonra tuz ve baharatları da ekleyerek birkaç dakika daha pişirin ve ocaktan alın.
  4. Beşamel sosu için sos tenceresine tereyağı ve sıvı yağı alın.
  5. Tereyağı eridikten sonra üzerine unu ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun.
  6. Bir taraftan karıştırırken diğer taraftan sütü ekleyin. Karıştırmaya devam ederek kıvamı koyulaşana kadar pişirin.
  7. Kıvam aldıktan sonra tuz ve karabiberi ekleyip karıştırarak ocaktan alın.
  8. Pişen pırasa ve havucu fırın kabına aktarın ve üzerine hazırladığınız beşamel sosu gezdirerek düzeltin.
  9. Üzerine kaşar peyniri rendesini de serpiştirdikten sonra önceden ısıtılmış fırında, alt üst fansız ayarda 180 °C’de 30 dakika pişmeye bırakın.
  10. Sürenin sonunda güzelce pişen beşamel soslu pırasamız servise hazır. Afiyet olsun!

Sadrazam Lokumu İçin Malzemeler

Keki için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı un

Kreması için:

  • 2,5 su bardağı süt (500 ml)
  • 1 paket vanilya
  • 4 yemek kaşığı un
  • Yarım su bardağı şeker

Üzeri için:

  • Hindistan cevizi

Keki Islatmak İçin;

  • 2 su bardağı soğuk süt (400 ml )

Sadrazam Lokumu Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye süt, şeker, un ve vanilyayı alıp, karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
  2. Keki için karıştırma kabına yumurtaları ve şekeri alarak beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpın.
  3. Üzerine un ve kabartma tozunu ekleyerek çırpmaya devam edin.
  4. Hazır olan kek hamurunu pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine alarak ince olacak şekilde spatula ile yayın.
  5. Kekimizi önceden ısıttığımız 170 °C fırında, alt üst fansız ayarda 12 dakika pişirin.
  6. Kolayca sarmak için fırından çıkan keki henüz sıcakken bir tur rulo yaparak açın.
  7. Ardından keki ortadan ikiye keserek altındaki pişirme kağıdını sıyırın.
  8. Kekin bir parçasını streç film üzerine alın ve üzerine hazırlanan kremadan sürün.
  9. Geniş kenarından başlayarak tekrar rulo yaparak sarın. Diğer kek parçasını da aynı şekilde hazırlayın.
  10. Ruloları 1-2 saat kadar dinlenmesi için buzdolabına kaldırın.
  11. Dinlenen pastayı dilediğiniz boyutta keserek önce süte sonra bolca Hindistan cevizine bulayın.
  12. Sadrazam lokumları servise hazır. Afiyet olsun!

Cemre mi olsun, Cihan mı? İşte 2025'in trend isimleri!

Anne ve baba adayları dikkat! Kız ve erkek bebekleri için en popüler, anlamlı ve modern isimleri sizler için derledik! Detaylar Kayseri Haber’in bülteninde...

Hizmet-İş Ürgüp Belediyesi önünde eylem yaptı!

Hizmet-İş Sendikası üyeleri, Ürgüp Belediyesini protesto etti Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'de...

Zincirleme trafik kazası: 5 araç birbirine girdi

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde 5 aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında yaralanan 2 kişi tedavi altına alındı. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'de...

Kocasinan'dan gönülleri ısıtan "İkram Çeşmesi"

Kocasinan Belediyesi, 2015 yılında başlattığı "İkram Çeşmesi" projesiyle her sabah vatandaşlara sıcak çorba ikram ediyor. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber bülteninde...

Kartalkaya’daki faciada ölen Kayserili şef toprağa verildi

Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi'ndeki yangında yaşamını yitiren otelin şef aşçısı ve Erciyes Üniversitesi öğrencisi Eslem Uyanık'ın cenazesi Kayseri'de toprağa verildi. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'in bülteninde...

Bugün ne pişirsem?

Bugün mutfağımızdan çıkan en özel menülerle karşınızdayız! İşte güne lezzet katacak menümüz. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'de...

2024 yılında trafiğe 2,6 milyon araç eklendi

Türkiye'de 2024'te 2 milyon 598 bin 816 taşıtın trafiğe kaydı yapıldı, 36 bin 657 taşıtın kaydı silindi. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'in bülteninde...

Milli yas ilanının ardından Türkiye'de bayraklar yarıya indirildi

Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi'ndeki Grand Kartal Otel'de çıkan yangında 76 kişinin hayatını kaybetmesi nedeniyle 1 gün süreyle milli yas ilan edilmesinin ardından, Türkiye'de bayraklar yarıya indirildi. Detaylar Kayseri Haber'de..

Talas'ta hurdalardan 7,5 milyonluk kazanç

Talas Belediyesi, hurda malzemeleri değerlendirerek 7 milyon 500 bin liralık kazanç sağladı. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'in bülteninde...

AK Parti Kayseri İl Başkanlığına seçilen Okandan, mazbatasını aldı

AK Parti Kayseri 8. Olağan İl Kongresi'nde İl Başkanlığına seçilen Hüseyin Okandan, mazbatasını aldı. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'in bülteninde...

Vali Çiçek, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Anadolu Ajansının "Yılın Kareleri" seçkisindeki fotoğrafları inceleyerek, oy verdi. Detaylar Kayseri Haber'de...

Kartalkaya'daki otel yangını: Can kaybı 76’ya yükseldi

Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi'ndeki Otel'de çıkan yangın, yaklaşık 10 saat süren müdahaleyle kontrol altına alındı. 76 kişinin hayatını kaybettiği facia nedeniyle 1 günlük milli yas ilan edildi. Detaylar Kayseri Haber'de...

Kayseri’de namaz vakitleri (22 Ocak)

Namaz, islam dininde Müslümanlar'ın günde beş vakit Allah'a yönelerek kıldıkları ibadettir. Kayseri’de namaz vakitleri ne zaman? Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'in bülteninde...

Kayseri’de bugün vefat edenler (22 Ocak)

Kayseri’de bugün vefat edenler kimler? Kayseri’de bugün 6 vatandaşımızı kaybettik. İşte 22 Ocak'ta Kayseri'de vefat edenler.Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'in bülteninde...

Kara yollarında durum

Kara yollarının yapım, bakım ve onarım çalışmaları sürdürülen kesimlerinde yavaş gidilmesi, trafik işaret ve işaretçilerine uyulması gerekiyor. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'de...

Muaythai Kayseri Seçmeleri tamamlandı

Şehit özel harekat polisi Nuri Yazanel'in adını taşıyan Muaythai Şampiyonası, Kayseri'de yapıldı. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'de...