Bugün ne pişirsem?

Bugün mutfağımızdan çıkan en özel menülerle karşınızdayız! İşte güne lezzet katacak menümüz. Detaylar Kayseri Haber’de…

Bugün ne pişirsem?
Güncel 3.12.2024 14:11:00 0

EDİTÖR

Dila Üstündağ

Haberi Sesli Oku

Günün yemeği köşemizde, mutfaklarınıza hem lezzet hem de pratiklik katacak tariflerle karşınızdayız. Her damak tadına hitap eden, kolayca hazırlayabileceğiniz ve sofralarınızı şenlendirecek yemek önerilerimizi kullanıma sunacağız.

İster ailece oturulan bir akşam yemeği, ister kendinize özel bir ziyafet... Bugünkü tarifimizle gününüzü lezzetlendirmeye hazır mısınız? 

Hadi, malzemeleri hazırlayın ve mutfağın başına geçin!

Yayla Çorbası İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı pirinç
  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı sıcak su (tavuk suyu veya kemik suyu)
  • Tuz

Terbiyesi için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un

Sosu için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı kuru nane

Yayla Çorbası Nasıl Yapılır?

  1. Yayla çorbası için ilk olarak pirinçler yıkanarak suda yumuşayıncaya kadar haşlanır.
  2. Yayla çorbamızın terbiyesi için diğer taraftan yumurta sarısı, yoğurt, un bir kasede iyice çırpılır.
  3. Pişen pirinçlere varsa et ya da kemik suyu yoksa 3 su bardağı sıcak su ilave edilir.
  4. Çorbanın suyundan 1-2 kepçe alınarak yavaş yavaş alınıp terbiyeye ilave edilir.
  5. Hafifçe sulanan bu karışım ılınmış olan çorbaya ilave edilir ve 1-2 taşım kaynatılır.
  6. En son tuzu ilave edilir, bir kaç dakika daha kaynatılarak ocak kapatılır.
  7. Üzerine sos için kuru nane eritilmiş tereyağında kızdırılarak gezdirilir. Yayla çorbamız servise hazır. Afiyet olsun.

Fırında Beşamel Soslu Pırasa İçin Malzemeler

  • 1 kg pırasa
  • 2 adet havuç
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ (60 ml)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber

Beşamel sosu için;

  • 2,5 su bardağı süt (500 ml)
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Üzeri için;

  • 200 gr kaşar peyniri

Fırında Beşamel Soslu Pırasa Nasıl Yapılır?

  1. Yıkayıp temizlenan pırasaları halka şeklinde küçük küçük doğrayın.
  2. Pişireceğiniz tava ya da tencereye sıvı yağı ekleyip, pırasaları ve rendelenmiş havuçları ilave ederek yumuşayana kadar pişirin.
  3. Salça ekleyip karıştırdıktan sonra tuz ve baharatları da ekleyerek birkaç dakika daha pişirin ve ocaktan alın.
  4. Beşamel sosu için sos tenceresine tereyağı ve sıvı yağı alın.
  5. Tereyağı eridikten sonra üzerine unu ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun.
  6. Bir taraftan karıştırırken diğer taraftan sütü ekleyin. Karıştırmaya devam ederek kıvamı koyulaşana kadar pişirin.
  7. Kıvam aldıktan sonra tuz ve karabiberi ekleyip karıştırarak ocaktan alın.
  8. Pişen pırasa ve havucu fırın kabına aktarın ve üzerine hazırladığınız beşamel sosu gezdirerek düzeltin.
  9. Üzerine kaşar peyniri rendesini de serpiştirdikten sonra önceden ısıtılmış fırında, alt üst fansız ayarda 180 °C’de 30 dakika pişmeye bırakın.
  10. Sürenin sonunda güzelce pişen beşamel soslu pırasamız servise hazır. Afiyet olsun!

Sadrazam Lokumu İçin Malzemeler

Keki için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı un

Kreması için:

  • 2,5 su bardağı süt (500 ml)
  • 1 paket vanilya
  • 4 yemek kaşığı un
  • Yarım su bardağı şeker

Üzeri için:

  • Hindistan cevizi

Keki Islatmak İçin;

  • 2 su bardağı soğuk süt (400 ml )

Sadrazam Lokumu Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye süt, şeker, un ve vanilyayı alıp, karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
  2. Keki için karıştırma kabına yumurtaları ve şekeri alarak beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpın.
  3. Üzerine un ve kabartma tozunu ekleyerek çırpmaya devam edin.
  4. Hazır olan kek hamurunu pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine alarak ince olacak şekilde spatula ile yayın.
  5. Kekimizi önceden ısıttığımız 170 °C fırında, alt üst fansız ayarda 12 dakika pişirin.
  6. Kolayca sarmak için fırından çıkan keki henüz sıcakken bir tur rulo yaparak açın.
  7. Ardından keki ortadan ikiye keserek altındaki pişirme kağıdını sıyırın.
  8. Kekin bir parçasını streç film üzerine alın ve üzerine hazırlanan kremadan sürün.
  9. Geniş kenarından başlayarak tekrar rulo yaparak sarın. Diğer kek parçasını da aynı şekilde hazırlayın.
  10. Ruloları 1-2 saat kadar dinlenmesi için buzdolabına kaldırın.
  11. Dinlenen pastayı dilediğiniz boyutta keserek önce süte sonra bolca Hindistan cevizine bulayın.
  12. Sadrazam lokumları servise hazır. Afiyet olsun!

Büyük Şehir Sanat Galerisi özel çocukların eserlerine ev sahipliği yaptı

Kayseri'de, özel çocukların yaptığı el emeği, göz nuru eserlerin yer aldığı sergi açıldı. Detaylar Kayseri Haber'de...

"Yasa dışı bahis olayına adınız karıştı" bahanesiyle dolandırıcılık yapan sanığa hapis cezası

Kayseri'de kendisini avukat olarak tanıtıp, "yasa dışı bahis olayına adınız karıştı" diyerek bir kişinin 12 bin lirasını dolandıran sanık 1 yıl 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Detaylar Kayseri Haber'de...

Kayseri Emniyet Müdürü Aydın'dan AA'ya ziyaret

Kayseri İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, Anadolu Ajansı (AA) Kayseri Bölge Müdürlüğünü ziyaret etti. Detaylar Kayseri Haber'de...

Talas’ta gerçeğini aratmayan deprem tatbikatı!

Kayseri Valiliği koordinasyonunda 286 arama kurtarma personelinin katılımıyla deprem tatbikatı gerçekleştirildi. Detaylar Kayseri Haber'de...

Arkadaşını bıçaklayarak öldüren sanığa 15 yıl hapis!

Kayseri'de, çalıştığı inşaatın sahibinden parasını alamamasından sorumlu tuttuğu arkadaşını bıçaklayarak öldüren sanık, 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Detaylar Kayseri Haber'de...

Bugün ne pişirsem?

Bugün mutfağımızdan çıkan en özel menülerle karşınızdayız! İşte güne lezzet katacak menümüz. Detaylar Kayseri Haber’de…

Kayseri nöbetçi eczaneler (4 Aralık)

Kayseri'de bugünkü nöbetçi eczaneleri sizler için derledik. 4 Aralık 2024 nöbetçi eczaneler listesine haberimizden ulaşabilirsiniz. Detaylar Kayseri Haber'de...

Ekolojik tarım çiftçiye 5,7 milyon lira kazandırdı

Kayseri'de, "Kocasinan Yüzde 100 Ekolojik Pazarı"nda bu yıl 200 ton 948 kilogram organik ürün satışı yapan çiftçiler, 5 milyon 756 bin 117 gelir elde etti. Detaylar Kayseri Haber'de...

Kayseri İtfaiyesi kasımda 959 olaya müdahale etti

Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, kasım ayında 959 olaya müdahale etti. Detaylar Kayseri Haber'de...

Kayseri Kent Konseyi şehrin geleceği için harekete geçti

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç öncülüğünde yeniden hayata geçirilen Kayseri Kent Konseyinin ilk çalışma grubu toplantısı yapıldı. Detaylar Kayseri Haber'de...

Başkan Çolakbayrakdar’dan özel sporculara tebrik

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Türkiye Salon Atletizm Şampiyonası'nda yarışan özel sporcuları tebrik etti. Detaylar Kayseri Haber'de...

Talas yazar okulu seminerleri gençlere ışık tutacak

Talas Belediyesi ve Türkiye Yazarlar Birliği Kayseri Şubesi işbirliğiyle düzenlenecek yazar okulu seminerleriyle kültür ve edebiyat dünyası ile gençlerle buluşacak. Detaylar Kayseri Haber'de...

Emine Avşar'dan olimpiyat hedefi

Para milli atlet Emine Avşar, olimpiyatlarda da rekor kırmak istiyor. Detaylar Kayseri Haber'de...

Uyuşturucu ile yakalanan şüpheli gözaltına alındı

Kayseri'de polis ekipleri, üzerinde uyuşturucu bulunan şüpheliyi gözaltına aldı. Detaylar Kayseri Haber'de...

Kayseri’de namaz vakitleri (4 Aralık)

Namaz, islam dininde Müslümanlar'ın günde beş vakit Allah'a yönelerek kıldıkları ibadettir. Kayseri’de namaz vakitleri ne zaman? Detaylar Kayseri Haber’de…

Kayseri'de çarşamba günü kurulan semt pazarları

Kayseri’de çeşitli mahallelerde haftanın 7 günü semt pazarı kuruluyor. Semt pazarları hangi gün ve nerede kuruluyor? İşte bugün kurulan semt pazarları… Detaylar Kayseri Haber’de…