Tarih: 04.12.2024 14:01

Bugün ne pişirsem?

Facebook Twitter Linked-in

Günün yemeği köşemizde, mutfaklarınıza hem lezzet hem de pratiklik katacak tariflerle karşınızdayız. Her damak tadına hitap eden, kolayca hazırlayabileceğiniz ve sofralarınızı şenlendirecek yemek önerilerimizi kullanıma sunacağız.

İster ailece oturulan bir akşam yemeği, ister kendinize özel bir ziyafet... Bugünkü tarifimizle gününüzü lezzetlendirmeye hazır mısınız? 

Hadi, malzemeleri hazırlayın ve mutfağın başına geçin!

Güveçte Sebzeli Baget Tarifi İçin Malzemeler

Sosu için;

Güveçte Sebzeli Baget Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tavuk bagetleri temizleyip üzerlerine bir iki çizik atıp kenara alın.
  2. Sebzeleri istediğiniz büyüklükte doğrayıp sırasıyla güvece yerleştirin.
  3. Sosu için su hariç bütün malzemeleri güzelce karıştırın yarım çay bardağı kadar su ilave edip sosu açın.
  4. Tavuk bagetleri sosun içine ilave edip güzelce harmanlayıp bagetleri sebzelerin üzerine dizin.
  5. Kalan sosun içine bir çay kaşığı kadar tuz atın ve 200 ml sıcak suyu ekleyip iyice karıştırın ve soslu suyu kenarlarından güvece dökün bir defne yaprağı ekleyin.
  6. Yağlı fırın kağıdını ıslatıp sıkın ve güvecin üzerini güzelce kapatın önceden ısıtılmış 190 derece fırında bir saat kadar pişirin.
  7. Daha sonra kağıdı çekip tavuk bagetler kızarıncaya kadar pişirin istediğiniz şekilde servis edin afiyet olsun

Trileçe Tarifi İçin Malzemeler

Keki İçin;

Şerbeti İçin;

Karamel Sosu İçin;

Üzeri İçin;

Tam Ölçüsünde Trileçe Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak tatlının keki için karıştırma kabına yumurtayı ve şekeri alalım, köpük köpük olana kadar çırpalım.
  2. Daha sonra su, sıvı yağ, un, vanilya ve kabartma tozunu ilave ederek, çırpmaya devam edelim.
  3. Hazırladığımız kek hamurunu, dikdörtgen büyük boy fırın kabına dökelim. Benim kullandığım fırın kabı 27 x 40 cm.
  4. Önceden ısıttığımız 170°C fırında, yaklaşık 30-35 dakika kekimizin üzeri pembeleşinceye kadar pişirelim.
  5. Kekimiz pişerken, tatlımızın karamel sosunu hazırlayalım. Bunun için; şekeri küçük bir tencereye alalım.
  6. Kısık ateşte, şeker eriyip karamelize olana kadar kaşıkla karıştıralım.
  7. Karamelize olan şekerimizin üzerine tereyağını ekleyelim.
  8. Son olarak çalkaladığımız Pınar Kremayı ilave edelim. Bu aşamada şekerler sertleşebilir. Karıştırmaya devam edin. Şekerler eriyecek ve çok güzel bir kıvamı olan karamel sos elde edeceksiniz.
  9. Hazır olan karamel sosumuzu, ocaktan alarak soğumaya bırakalım.
  10. Güzelce kabarıp pişen kekimizi fırından çıkartalım. Sıcağının çıkması için 10 dakika daha bekletelim.
  11. Bu arada kekimizi ıslatmak için derin bir kaba süt, şeker ve Pınar Kremayı alalım ve karıştıralım. Tamamen şekerleri eriyen şerbetimiz hazır.
  12. Kekimizin ilk sıcağı çıktıktan sonra, sütlü şerbeti güzelce çekebilmesi için üzerine kürdan ile delikler açalım.
  13. Sütün tamamını kekin üzerine gezdirelim. Sütü tamamen çekene kadar dinlenmeye bırakalım.
  14. Krem şantiyi üzerinde yazan şekilde hazırlayalım.
  15. Soğuyan ve sütü çeken kekimizin üzerine hazırlamış olduğum krem şantiyi sürelim. Bu aşamada tatlının üzerini süslemek için krem şantiden 2 kaşık ayıralım.
  16. Son olarak tamamen soğumuş olan karamel sosunu da tatlının üzerine gezdirelim. Burada önemli olan, karamel sosunun tamamen soğuk olması. 
  17. Ayırmış olduğumuz krem şanti ile tatlının üzerini ince ince çizgiler çizelim ve bir kürdan yardımı ile şekil verelim.
  18. Trileçe tatlımız hazır. Buzdolabına kaldıralım ve 4-5 saat dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis edelim. Afiyet olsun



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —