Bugün ne pişirsem?

Bugün mutfağımızdan çıkan en özel menülerle karşınızdayız! İşte güne lezzet katacak menümüz. Detaylar Kayseri Haber’de…

Bugün ne pişirsem?
Güncel 11.12.2024 15:04:00 0

EDİTÖR

Yağmur Aksoy

Haberi Sesli Oku

Günün yemeği köşemizde, mutfaklarınıza hem lezzet hem de pratiklik katacak tariflerle karşınızdayız. Her damak tadına hitap eden, kolayca hazırlayabileceğiniz ve sofralarınızı şenlendirecek yemek önerilerimizi kullanıma sunacağız.

İster ailece oturulan bir akşam yemeği, ister kendinize özel bir ziyafet... Bugünkü tarifimizle gününüzü lezzetlendirmeye hazır mısınız? 

Hadi, malzemeleri hazırlayın ve mutfağın başına geçin!

Kayseri Yağlaması (Şebit) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 5 su bardağı un

İç harcı için;

  • 500 gr. kıyma
  • 2 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tutam maydanoz

Üzeri için;

  • 1 kase yoğurt
  • 3 diş sarımsak

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı sıcak su

Kayseri Yağlaması (Şebit) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tarifimiz için önce hamurumuzu hazırlayarak başlayalım.
  2. Kabımıza sütü, suyu, yağı, şekeri, mayayı ve tuzu koyup karıştıralım.
  3. Yavaş yavaş unu ilave edip yoğuralım.
  4. Üzerini kapatıp yarım saat mayalanmaya bırakalım.
  5. Diğer yanda iç harcını hazırlayalım.
  6. Tavaya kıymayı koyup suyunu çekene dek pişirelim.
  7. Yağları ilave edip kavuralım.
  8. Rondoda çektiğimiz soğanın suyunu sıkıp ilave edelim.
  9. Biberleri de rondoda çekip ilave edelim. İsteyen elinde doğrayabilir.
  10. İyice kavrulunca salçayı ve baharatları ilave edelim.
  11. İki büyük domatesi rendeleyip ilave edelim.
  12. En son sıcak suyu koyup 10 dakika pişirelim.
  13. Tuzu ve baharatı kendimize göre ayarlayalım.
  14. Mayalanan hamuru 12 eşit bezeye bölelim.
  15. Her birini unlayarak servis tabağı kadar açalım.
  16. Tavada bazlamaları pişirelim.
  17. Her pişen bazlamanın üzerine iç harçtan gezdirelim.
  18. 12 beze bitene kadar bu işlemi yapalım.
  19. En üstede iç harçtan sürelim.
  20. 4 parçaya keselim.
  21. Üzerine birer kaşık sarımsaklı yoğurt ve salçalı sostan koyalım. İsteyen sade isteyen yoğurt koyarak yiyebilir.

Afiyetler olsun

Dubai Profiterol Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 125 gr tereyağ
  • 3 yumurta

Fıstıklı krema için;

  • 4 su bardağı süt
  • 2.5 yemek kaşığı un
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 2.5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı fıstık kreması
  • 2 tatlı kaşığı toz fıstık

Çikolata sosu için;

  • 200 gr krema
  • 100 gr sütlü çikolata
  • 100 gr bitter çikolata

Süsleme için;

  • Kavrulmuş kadayıf
  • Fıstık
  • Fıstık kreması

Dubai Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Profiterol hamuru için ocağa aldığımız tencereye su ve tereyağını alarak eritip kaynatalım.
  2. Unu ekleyelim ve kokusu çıkana kadar sürekli karıştırarak kavuralım.
  3. Kıvam aldıktan sonra ocağı kapatalım ve hamurun soğuması için 10-15 dakika kadar bekletelim.
  4. Soğuduktan sonra içerisine yumurtaları teker teker kırarak, her yumurtayı hamura güzelce yedirelim.
  5. Hamurumuz hazır olduktan sonra 10 dakika kadar dinlendirelim ve ardından sıkma torbasına dolduralım.
  6. Pişirme kağıdı serdiğimiz tepsiye profiterol hamurunu aralıklı olacak şekilde sıkalım ve 180 °C fırında, alt üst fansız ayarda kapağını hiç açmadan 40 dakika pişirelim.
  7. Kreması için tencereye süt, şeker, un, nişasta ve yumurta sarısını alarak karıştıralım.
  8. Kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirelim.
  9. Kıvam aldıktan sonra tereyağı ve vanilyayı ekleyerek karıştıralım ve ocaktan alalım.
  10. Antep fıstığı kreması ve toz Antep fıstığını da ilave ederek karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
  11. Soğuyan profiterollerin içerisini sıkma torbasına aldığımız fıstıklı krema ile doldurarak üst üste sıralayalım.
  12. Üzeri için sos tavasına aldığımız kremayı kaynama noktasına gelene kadar ısıtalım.
  13. Çikolataları ekleyerek karıştıralım ve ocaktan alalım.
  14. Profiterollerin üzerine önce çikolata sosunu gezdirelim, ardından Antep fıstığı kreması gezdirip, kavrulmuş kadayıf ve Antep fıstıklarıyla süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun.

Meteoroloji'den don uyarısı...

Meteoroloji 7. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Kayseri genelinde don olaylarına karşı uyarı yapıldı.

Erciyes 38 FK sahasında takıldı

TFF 3. Lig 2. Grup 14. hafta mücadelesinde Erciyes 38 FK, sahasında Kahramanmaraşspor’u konuk etti. Kayseri Atatürk Spor Kompleksi Yan Açık Saha’da oynanan karşılaşmada gol sesi çıkmadı ve mücadele 0-0 eşitlikle sona erdi.

Huzurevinde hızlı değişim! 7 günde baştan sona yenileniyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Hacı Rukiye Gazioğlu Huzurevi’nin 780 metrekarelik çatı alanında yenileme çalışması başlattı.

ERÜ’den görme engelli sporcular ile anlamlı etkinlik

Erciyes Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri, Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında Goalball tanıtımı ve dostluk müsabakaları düzenleyerek görme engelli sporcularla farkındalık ve kaynaşma etkinliği gerçekleşti

Melikgazi Belediyesi kışa hazır

Kış aylarında yaşanabilecek yoğun kar yağışı ve buzladan etkilememek için hazırlıklarını tamamlayan Melikgazi Belediyesi, kar yağışına karşı gerekli tüm planlamaları yaptı.

Tomarza'da İlçe Afet Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı

Kayseri'nin Tomarza ilçesinde afetlere hazırlık kapsamında yapılan Koordinasyon Kurulu Toplantısı, İlçe Kaymakamı Selim Eser başkanlığında yapıldı.

Akçakaya ve Endürlük’te 30 prestijli parsel ihaleyle satışta

Talas Belediyesinin Ali Dağı ve Erciyes manzaralı Akçakaya ve Endürlük mahallelerinde satışa sunduğu prestijli villa parselleri için geri sayımda sona gelindi.

Büyükkılıç; Kartal Kavşağı altyapı çalışmalarını inceledi

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kartal Kavşağı altyapı çalışmalarının hızla sürdüğünü belirterek, Şubat ayında yer tesliminin yapılıp kavşak inşaatına başlanacağını söyledi.

KAYMEK'ten KPSS ve LGS öncesi deneme sınavları

KAYMEK, KPSS AGS adayları için deneme sınavı düzenleyerek sınav pratiği sağladı. Birebir etüt desteği sunan KAYMEK’te, hafta sonu LGS’ye hazırlanan öğrenciler de deneme sınavına girdi.

Kayak severlere müjde! Sezon o tarihte açılıyor...

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Erciyes Kayak Merkezi’nde tüm hazırlıkların tamamlandığını açıkladı. Yeni sezon 18 Aralık’ta başlayacak, ilk etapta Tekir Kapı 13 No’lu pist kayak severleri ağırlayacak.

Başkan Yalçın, “Dünya Türk Dili Ailesi Günü" programına katıldı

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 15 Aralık’ın UNESCO tarafından “Dünya Türk Dili Ailesi Günü” ilan edilmesi kapsamında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı Türk Dünyası Vizyon Belgesi Tanıtım Programı’na katıldı.

Büyükkılıç: "17 Aralık, bu milletin hafızasından silinmeyecek"

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç; 17 Aralık 2016’da Kayseri’de gerçekleştirilen hain terör saldırısının 9’uncu yıl dönümünde mesaj yayımladı. Detaylar Haberimizde...

Kayseri'de kar yağışı etkili oldu

Kayseri'de sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı güzel görüntüler oluşturdu.

Çolakbayrakdar: "Hemşehrilerimizin sağlıklı bir kış geçirmesi için hazırız"

Meteoroloji uyarıları sonrası Kocasinan Belediyesi, kar ve buzlanmaya karşı tüm önlemleri aldı. Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, ekiplerin 24 saat görev başında olacağını açıkladı.

İşçi servisi tır dorsesine arkadan çarptı: 22 yaralı

Kayseri'nin İncesu ilçesinde işçi servisinin park halindeki tır dorsesine çarpması sonucu 22 kişi yaralandı.

JEOTERMAL SERA OTB İHALESİ BAŞARIYLA TAMAMLANDI

Kayseri Ticaret Borsası öncülüğünde hayata geçirilmesi planlanan Jeotermal Kaynaklı Sera Organize Tarım Bölgesi (OTB) Projesi kapsamında önemli bir aşama daha başarıyla tamamlandı. Detaylar Kayseri Haber'de...