Bugün ne pişirsem?

Bugün mutfağımızdan çıkan en özel menülerle karşınızdayız! İşte güne lezzet katacak menümüz. Detaylar Kayseri Haber’de…

Bugün ne pişirsem?
Güncel 11.12.2024 15:04:00 0

EDİTÖR

Yağmur Aksoy

Haberi Sesli Oku

Günün yemeği köşemizde, mutfaklarınıza hem lezzet hem de pratiklik katacak tariflerle karşınızdayız. Her damak tadına hitap eden, kolayca hazırlayabileceğiniz ve sofralarınızı şenlendirecek yemek önerilerimizi kullanıma sunacağız.

İster ailece oturulan bir akşam yemeği, ister kendinize özel bir ziyafet... Bugünkü tarifimizle gününüzü lezzetlendirmeye hazır mısınız? 

Hadi, malzemeleri hazırlayın ve mutfağın başına geçin!

Kayseri Yağlaması (Şebit) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 5 su bardağı un

İç harcı için;

  • 500 gr. kıyma
  • 2 adet soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • 2 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tutam maydanoz

Üzeri için;

  • 1 kase yoğurt
  • 3 diş sarımsak

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı sıcak su

Kayseri Yağlaması (Şebit) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tarifimiz için önce hamurumuzu hazırlayarak başlayalım.
  2. Kabımıza sütü, suyu, yağı, şekeri, mayayı ve tuzu koyup karıştıralım.
  3. Yavaş yavaş unu ilave edip yoğuralım.
  4. Üzerini kapatıp yarım saat mayalanmaya bırakalım.
  5. Diğer yanda iç harcını hazırlayalım.
  6. Tavaya kıymayı koyup suyunu çekene dek pişirelim.
  7. Yağları ilave edip kavuralım.
  8. Rondoda çektiğimiz soğanın suyunu sıkıp ilave edelim.
  9. Biberleri de rondoda çekip ilave edelim. İsteyen elinde doğrayabilir.
  10. İyice kavrulunca salçayı ve baharatları ilave edelim.
  11. İki büyük domatesi rendeleyip ilave edelim.
  12. En son sıcak suyu koyup 10 dakika pişirelim.
  13. Tuzu ve baharatı kendimize göre ayarlayalım.
  14. Mayalanan hamuru 12 eşit bezeye bölelim.
  15. Her birini unlayarak servis tabağı kadar açalım.
  16. Tavada bazlamaları pişirelim.
  17. Her pişen bazlamanın üzerine iç harçtan gezdirelim.
  18. 12 beze bitene kadar bu işlemi yapalım.
  19. En üstede iç harçtan sürelim.
  20. 4 parçaya keselim.
  21. Üzerine birer kaşık sarımsaklı yoğurt ve salçalı sostan koyalım. İsteyen sade isteyen yoğurt koyarak yiyebilir.

Afiyetler olsun

Dubai Profiterol Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 125 gr tereyağ
  • 3 yumurta

Fıstıklı krema için;

  • 4 su bardağı süt
  • 2.5 yemek kaşığı un
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 2.5 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı fıstık kreması
  • 2 tatlı kaşığı toz fıstık

Çikolata sosu için;

  • 200 gr krema
  • 100 gr sütlü çikolata
  • 100 gr bitter çikolata

Süsleme için;

  • Kavrulmuş kadayıf
  • Fıstık
  • Fıstık kreması

Dubai Profiterol Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Profiterol hamuru için ocağa aldığımız tencereye su ve tereyağını alarak eritip kaynatalım.
  2. Unu ekleyelim ve kokusu çıkana kadar sürekli karıştırarak kavuralım.
  3. Kıvam aldıktan sonra ocağı kapatalım ve hamurun soğuması için 10-15 dakika kadar bekletelim.
  4. Soğuduktan sonra içerisine yumurtaları teker teker kırarak, her yumurtayı hamura güzelce yedirelim.
  5. Hamurumuz hazır olduktan sonra 10 dakika kadar dinlendirelim ve ardından sıkma torbasına dolduralım.
  6. Pişirme kağıdı serdiğimiz tepsiye profiterol hamurunu aralıklı olacak şekilde sıkalım ve 180 °C fırında, alt üst fansız ayarda kapağını hiç açmadan 40 dakika pişirelim.
  7. Kreması için tencereye süt, şeker, un, nişasta ve yumurta sarısını alarak karıştıralım.
  8. Kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirelim.
  9. Kıvam aldıktan sonra tereyağı ve vanilyayı ekleyerek karıştıralım ve ocaktan alalım.
  10. Antep fıstığı kreması ve toz Antep fıstığını da ilave ederek karıştıralım ve soğumaya bırakalım.
  11. Soğuyan profiterollerin içerisini sıkma torbasına aldığımız fıstıklı krema ile doldurarak üst üste sıralayalım.
  12. Üzeri için sos tavasına aldığımız kremayı kaynama noktasına gelene kadar ısıtalım.
  13. Çikolataları ekleyerek karıştıralım ve ocaktan alalım.
  14. Profiterollerin üzerine önce çikolata sosunu gezdirelim, ardından Antep fıstığı kreması gezdirip, kavrulmuş kadayıf ve Antep fıstıklarıyla süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun.

Kayseri'de güncel altın fiyatları ne kadar oldu? (12 Aralık)

Kayseri'de altın fiyatlarında, haftanın dördüncü işlem gününde yükselme yaşanıyor. Altına yatırım yapmayı tercih eden birçok Kayserili, güncel fiyatları yakından takip ediyor. Detaylar Kayseri Haber'de...

Kayseri güncel hal fiyatları (12 Aralık)

Kayseri'de vatandaşlar güncel hal fiyatlarını araştırıyor. Kayseri'de hal fiyatları ne kadar? Detaylar Kayseri Haber'de..

Kayseri'de perşembe günü kurulan semt pazarları

Kayseri’de çeşitli mahallelerde haftanın 7 günü semt pazarı kuruluyor. Semt pazarları hangi gün ve nerede kuruluyor? İşte bugün kurulan semt pazarları… Detaylar Kayseri Haber’de…

Kayseri’de namaz vakitleri (12 Aralık)

Namaz, islam dininde Müslümanlar'ın günde beş vakit Allah'a yönelerek kıldıkları ibadettir. Kayseri’de namaz vakitleri ne zaman? Detaylar Kayseri Haber’de…

Kayseri'de döviz kuru ne kadar oldu? (12 Aralık)

Dolar ve euro başta olmak üzere yabancı para birimleri, yerel para birimleri karşısında değer kazanmaya devam ediyor. Peki, döviz kuru bugün ne kadar oldu? Detaylar Kayseri Haber'de...

Okul çevresinde asayiş sorgulaması

Kayseri'de polis ekiplerince okul çevresinde yapılan asayiş uygulamasında 35 kişinin Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgulaması yapıldı. Detaylar Kayseri Haber'de...

BBP Genel Başkanı Destici, Kayseri'de konuştu

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, "Güven ortamı, huzur ortamı devam ederse ben Türkiye'de bulunan 2 milyon 900 bin sığınmacıdan 2 milyondan fazlasının gideceğini düşünüyorum." dedi. Detaylar Kayseri Haber'de...

Büyük Şehir’den “iki sanat arasındaki bağ” resim sergisi

Kayseri'de Büyükşehir Sanat Galerisi'nde, ressam Feray Koç Hançer'in "İki Sanat Arasındaki Bağ" isimli resim sergisi sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Detaylar Kayseri Haber'de...

Başkan İlmek, belediyenin borcunu açıkladı!

İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek, 2024 yılındaki hizmetlerini değerlendirdi.

Bugün ne pişirsem?

Bugün mutfağımızdan çıkan en özel menülerle karşınızdayız! İşte güne lezzet katacak menümüz. Detaylar Kayseri Haber’de…

Şehit Tuğgeneral İsa Baydilli, Kayseri'de son yolculuğuna uğurlandı

Isparta'da helikopter kazasında şehit olan Isparta Kara Havacılık Okul Komutanı Tuğgeneral İsa Baydilli (52), memleketi Kayseri'de toprağa verildi. Detaylar Kayseri Haber'de...

Kayseri nöbetçi eczaneler (11 Aralık)

Kayseri'de bugünkü nöbetçi eczaneleri sizler için derledik. 11 Aralık 2024 nöbetçi eczaneler listesine haberimizden ulaşabilirsiniz. Detaylar Kayseri Haber'de...

Meslek liseliler yatak üretiminde fark yaratıyor

'Bölge okulu' kapsamına alınan Türkiye Tekstil Sanayi İşverenleri Sendikası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin tanıtımı yapıldı. Detaylar Kayseri Haber'de

Kocasinan çölyak hastalarını unutmuyor

Kocasinan Belediyesi, 2017 yılında başlattığı uygulamayla ilçe genelinde ikamet eden ailelere toplam 6 bin 900 çölyak paketi dağıttı. Detaylar Kayseri Haber bülteninde...

Spor AŞ'nin 2. kış dönemi kurs kayıtları başladı

Avrupa'da 2024'ün en iyi spor şehri seçilen Kayseri'de, Büyükşehir Belediyesi Spor AŞ 2. kış dönemi spor okulları kayıtları başladı. Detaylar Kayseri Haber'de...

Dağcılık ve kayakta şampiyonlarının adresi: Erciyes

Kayseri'de Erciyes Dağı'nın eteklerindeki Hacılar ilçesi, hemen her evden birkaç kayakçı ve dağcı çıkartarak spora ve bölge turizminin tanıtımına katkı sağlıyor. Detaylar Kayseri Haber'de...