Tarih: 14.12.2024 14:21
Bugün ne pişirsem?
Fırın Tepsisinde Bütün Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet bütün tavuk
- Bebe patates
- Havuç
- Biberiye
- Limon dilimleri
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kekik
Marinesi için;
- Yarım limon suyu
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı sarımsak tozu
- 2 çay kaşığı tuz
Fırın Tepsisinde Bütün Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavuğun sosu için uygun bir kapta zeytinyağı, limon suyu, sarımsak tozu, karabiber, tuz ve toz kırmızı biberi alarak güzelce karıştıralım.
- Tavuğun sırt kısmını mutfak makasıyla boydan boya keselim.
- Göğsüne ufak bir çizik attıktan sonra ters çevirerek tavuğu açalım.
- Fırın tepsisine aldığımız tavuğu kağıt havluyla kurulayalım. Ardından, hazırladığımız sosu her yerine güzelce sürelim.
- Üzerini streç filmle kapatarak dinlenmesi için buzdolabına yerleştirelim. 2 saat kadar dinlenmeye bırakalım.
- Havuç ve patateslerimizi iri iri doğrayalım. Kekik ve tuzla birlikte elimizle karıştıralım.
- Dinlendirdiğimiz tavuğun yanına sebzeleri yerleştirelim.
- Fırına su haznesini yerleştirelim. Önceden ısıtılmış 200°C fırında yaklaşık 70 dakika pişmeye bırakalım.
- Üzeri nar gibi kızaran yumuşacık fırında tavuğumuz servise hazır. Deneyecek herkese şimdiden afiyet olsun.
Sebzeli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet patlıcan
- 2 adet domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 su bardağı bulgur
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 4 su bardağı sıcak su
Sebzeli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları soyarak küçük küçük doğrayalım ve tuzlu suda 15-20 dk kadar bekletelim.
- Soğanı yemeklik doğrayalım ve pembeleşene kadar sıvı yağda kavuralım.
- Biberleri doğradıktan sonra tencereye ekleyelim ve soğanla birlikte kavurmaya başlayalım.
- Patlıcanların suyunu süzelim, tencereye ekleyerek 3-4 dakika daha kavurmaya devam edelim.
- Ardından küçük küçük doğranmış domatesleri ekleyelim ve karıştıralım.
- Salçamızı da ekleyerek son kez karıştıralım ve tencerenin kapağını kapatarak orta ateşte, yaklaşık 3-4 dakika sebzeler pişene kadar bekleyelim.
- Pişen sebzelerin üzerine yıkayıp suyunu süzdüğünüz bulgurları ekleyip karıştıralım.
- Tuzu ve sıcak suyu da ilave ederek karıştıralım. Pilavın üzerini örtecek kadar su yeterli olacaktır.
- Tencerenin kapağını kapatarak kaynayana kadar önce yüksek ateşte daha sonra kısık ateşte bulgurlar şişip yumuşayana kadar pişirelim. Pilavın suyu yetersiz gelip tencerenin tabanına yapışmaması için ara sıra kontrol etmeyi unutmayın.
- Suyu azalmış ancak hala pişmemiş ise bir miktar daha sıcak su ekleyebilirsiniz.
- Pilav suyunu çekip göz göz olduktan sonra ocağı kapatalım. Daha sonra kapağın altına kağıt havlu sererek 15 dakika kadar demlendirelim.
Muhallebili Kadayıf Tatlısı Videosu Tarifi İçin Malzemeler
- 300-350 g kadar tel kadayıf
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1,5 su bardağı dövülmüş ceviz
Muhallebisi için:
- 1 litre süt
- 4 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 paket sıvı krema (200ml)
Muhallebili Kadayıf Tatlısı Videosu Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kadayıfı kavurarak muhallebili kadayıf tatlısının yapımına başlayalım. Kadayıfı ince ince kırın (kolay kırılması için 2 saat kadar derin dondurucuda bekletebilirsiniz).
- Teflon tencereye ya da genişçe bir teflon tavada tereyağını eritin ve şekeri, kadayıfı ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun.
- Son olarak cevizi ilave edin ve bir süre daha kavurup ocaktan alın. (Kadayıfları ocaktan aldıktan sonra tencerede bırakırsanız kızarmaya devam edecektir o nedenle ya karıştırmaya devam edin ya da bir kaba alarak soğumasını sağlayın)
- Tatlımızın muhallebisini hazırlayalım. Krema ve vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye alarak karıştırarak pişirin.
- Muhallebi kaynadıktan 3 dakika kadar sonra ocaktan alarak 10-15 dk. soğumaya bırakın.
- Daha sonra vanilya ve sıvı kremayı ilave edin ve mikser yardımı ile pürüzsüz bir görüntü alana kadar 4-5 dakika boyunca çırpın.
- Hazırladığımız krema ve kadayıfı tepsiye yerleştirelim. Yaklaşık 30cm çapında bir borcama kızartmış olduğunuz kadayıfların yarısını dökün ve borcamın tabanına güzelce yayın.
- Üzerine hazırladığınız kremayı dökün ve en üste kalan kadayıfları serin. Bu işlem için kelepçeli kalıp da kullanabilirsiniz.
- Tatlımızı soğumaya bırakalım. Tatlı oda ısısında ılındıktan sonra buzdolabına kaldırın.
- Buzdolabından 3-4 saat kadar dinlendirin.
- Dilimledikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Orjinal Habere Git
— HABER SONU —