Fırın Tepsisinde Bütün Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
1 adet bütün tavuk
Bebe patates
Havuç
Biberiye
Limon dilimleri
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kekik
Marinesi için;
Yarım limon suyu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı sarımsak tozu
2 çay kaşığı tuz
Fırın Tepsisinde Bütün Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?
Tavuğun sosu için uygun bir kapta zeytinyağı, limon suyu, sarımsak tozu, karabiber, tuz ve toz kırmızı biberi alarak güzelce karıştıralım.
Tavuğun sırt kısmını mutfak makasıyla boydan boya keselim.
Göğsüne ufak bir çizik attıktan sonra ters çevirerek tavuğu açalım.
Fırın tepsisine aldığımız tavuğu kağıt havluyla kurulayalım. Ardından, hazırladığımız sosu her yerine güzelce sürelim.
Üzerini streç filmle kapatarak dinlenmesi için buzdolabına yerleştirelim. 2 saat kadar dinlenmeye bırakalım.
Havuç ve patateslerimizi iri iri doğrayalım. Kekik ve tuzla birlikte elimizle karıştıralım.
Dinlendirdiğimiz tavuğun yanına sebzeleri yerleştirelim.
Fırına su haznesini yerleştirelim. Önceden ısıtılmış 200°C fırında yaklaşık 70 dakika pişmeye bırakalım.
Üzeri nar gibi kızaran yumuşacık fırında tavuğumuz servise hazır. Deneyecek herkese şimdiden afiyet olsun.
Sebzeli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler
4 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan
1 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
1 adet patlıcan
2 adet domates
1 yemek kaşığı salça
2 su bardağı bulgur
1,5 tatlı kaşığı tuz
4 su bardağı sıcak su
Sebzeli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?
Patlıcanları soyarak küçük küçük doğrayalım ve tuzlu suda 15-20 dk kadar bekletelim.
Soğanı yemeklik doğrayalım ve pembeleşene kadar sıvı yağda kavuralım.
Biberleri doğradıktan sonra tencereye ekleyelim ve soğanla birlikte kavurmaya başlayalım.
Patlıcanların suyunu süzelim, tencereye ekleyerek 3-4 dakika daha kavurmaya devam edelim.
Ardından küçük küçük doğranmış domatesleri ekleyelim ve karıştıralım.
Salçamızı da ekleyerek son kez karıştıralım ve tencerenin kapağını kapatarak orta ateşte, yaklaşık 3-4 dakika sebzeler pişene kadar bekleyelim.
Pişen sebzelerin üzerine yıkayıp suyunu süzdüğünüz bulgurları ekleyip karıştıralım.
Tuzu ve sıcak suyu da ilave ederek karıştıralım. Pilavın üzerini örtecek kadar su yeterli olacaktır.
Tencerenin kapağını kapatarak kaynayana kadar önce yüksek ateşte daha sonra kısık ateşte bulgurlar şişip yumuşayana kadar pişirelim. Pilavın suyu yetersiz gelip tencerenin tabanına yapışmaması için ara sıra kontrol etmeyi unutmayın.
Suyu azalmış ancak hala pişmemiş ise bir miktar daha sıcak su ekleyebilirsiniz.
Pilav suyunu çekip göz göz olduktan sonra ocağı kapatalım. Daha sonra kapağın altına kağıt havlu sererek 15 dakika kadar demlendirelim.
Muhallebili Kadayıf Tatlısı Videosu Tarifi Nasıl Yapılır?
Kadayıfı kavurarak muhallebili kadayıf tatlısının yapımına başlayalım. Kadayıfı ince ince kırın (kolay kırılması için 2 saat kadar derin dondurucuda bekletebilirsiniz).
Teflon tencereye ya da genişçe bir teflon tavada tereyağını eritin ve şekeri, kadayıfı ekleyerek pembeleşinceye kadar kavurun.
Son olarak cevizi ilave edin ve bir süre daha kavurup ocaktan alın. (Kadayıfları ocaktan aldıktan sonra tencerede bırakırsanız kızarmaya devam edecektir o nedenle ya karıştırmaya devam edin ya da bir kaba alarak soğumasını sağlayın)
Tatlımızın muhallebisini hazırlayalım. Krema ve vanilya hariç tüm malzemeleri tencereye alarak karıştırarak pişirin.
Muhallebi kaynadıktan 3 dakika kadar sonra ocaktan alarak 10-15 dk. soğumaya bırakın.
Daha sonra vanilya ve sıvı kremayı ilave edin ve mikser yardımı ile pürüzsüz bir görüntü alana kadar 4-5 dakika boyunca çırpın.
Hazırladığımız krema ve kadayıfı tepsiye yerleştirelim. Yaklaşık 30cm çapında bir borcama kızartmış olduğunuz kadayıfların yarısını dökün ve borcamın tabanına güzelce yayın.
Üzerine hazırladığınız kremayı dökün ve en üste kalan kadayıfları serin. Bu işlem için kelepçeli kalıp da kullanabilirsiniz.
Tatlımızı soğumaya bırakalım. Tatlı oda ısısında ılındıktan sonra buzdolabına kaldırın.
Buzdolabından 3-4 saat kadar dinlendirin.
Dilimledikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.