Tarih: 16.12.2024 14:30

Bugün ne pişirsem?

Facebook Twitter Linked-in

Günün yemeği köşemizde, mutfaklarınıza hem lezzet hem de pratiklik katacak tariflerle karşınızdayız. Her damak tadına hitap eden, kolayca hazırlayabileceğiniz ve sofralarınızı şenlendirecek yemek önerilerimizi kullanıma sunacağız.

İster ailece oturulan bir akşam yemeği, ister kendinize özel bir ziyafet... Bugünkü tarifimizle gününüzü lezzetlendirmeye hazır mısınız? 

Hadi, malzemeleri hazırlayın ve mutfağın başına geçin!

Zeytinyağlı Patlıcan Yemeği İçin Malzemeler

Patlıcanları bekletmek için;

Zeytinyağlı Patlıcan Yemeği Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak patlıcanlar alacalı soyularak uzunlamasına 4’e bölelim, sonrasında küp küp dilimleyelim. Patlıcanlar tuzlu suda yaklaşık 20 dakika kadar beklemeye bırakalım.
  2. Bu arada soğanları yemeklik doğrayalım. Yeşil biberi de çok kalın olmayacak şekilde doğrayalım.
  3. Kırmızı biberin içlerini boşaltarak onları da aynı şekilde doğrayalım.
  4. Sebzeleri doğrama işlemi bittikten sonra tencereye zeytinyağını alarak soğanları ekleyelim, kavuralım.
  5. Soğanlar hafif pembeleştikten sonra biberleri de ekleyelim. Diriliği gidene kadar orta ateşte kavurmaya devam edelim.
  6. 2-3 dakika kavrulduktan sonra domates sosunu da ekleyerek karıştıralım.
  7. Tuzu da ilave ederek yemeğimizi tekrar karıştıralım.
  8. Tuzlu suyun içinden almış olduğumuz patlıcanları da ekleyerek dikkatli bir şekilde karıştıralım.
  9. Tencerenin kapağını kapatalım ve ara ara karıştırarak yemeğin kendi suyu ile pişmesi sağlayalım. Bu aşamada ocağın yüksek ateşte olmamasına dikkat edelim.
  10. Patlıcanlar yumuşayıp piştikten sonra ocak kapatalım ve servis edelim. Afiyet olsun.

Sebzeli Bulgur Pilavı İçin Malzemeler

Sebzeli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

  1. Tavaya yağları koyup küçük doğranmış olan biberleri güzel soteleyelim.
  2. Baharatlarını ilave edelim, ardından bulguru ilave edip güzel kavuralım.
  3. Suyunu koyup pişmeye bırakalım afiyet olsun.

Kereviz Salatası İçin Malzemeler

Süslemek için ;

Kereviz Salatası Nasıl Yapılır?

  1. Kerevizi temizleyip kabuklarını soyalım. Rendeden geçirelim.
  2. Yeşil elmayı da rendeleyelim.
  3. Bir kaseye yoğurdu alalım ,üzerine rendelenmiş kereviz ve yeşil elmayı ,ezilmiş sarımsak ile tuzu ekleyip karıştıralım.
  4. Ben tabanına portakal dilimi koydum hem servisi kolay hemde şık görünsün diye ama düz salata kasesine de koyabilirsiniz.
  5. Dere otu ile süsledim. Deneyecek olanlara afiyetle.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —