Bugün ne pişirsem?

Bugün mutfağımızdan çıkan en özel menülerle karşınızdayız! İşte güne lezzet katacak menümüz. Detaylar Kayseri Haber’de…

Bugün ne pişirsem?
Güncel 18.12.2024 14:46:00 0

EDİTÖR

Yağmur Aksoy

Haberi Sesli Oku

Günün yemeği köşemizde, mutfaklarınıza hem lezzet hem de pratiklik katacak tariflerle karşınızdayız. Her damak tadına hitap eden, kolayca hazırlayabileceğiniz ve sofralarınızı şenlendirecek yemek önerilerimizi kullanıma sunacağız.

İster ailece oturulan bir akşam yemeği, ister kendinize özel bir ziyafet... Bugünkü tarifimizle gününüzü lezzetlendirmeye hazır mısınız? 

Hadi, malzemeleri hazırlayın ve mutfağın başına geçin!

Collejen Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 100 gram kadar karnabahar
  • 100 gram kadar brokoli
  • 2 diş sarımsak
  • 500 ml su
  • 1 su bardağı önceden hazırladığım collejen suyu 
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Terbiyesi için;

  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı süt

Collejen Çorbası Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak soğanlarımızı doğramakla başlıyoruz ,ince ince de oradan soğanlarımızı 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ ile kavuruyoruz.
  2. Ardından içerisine iki diş sarımsağımızı ilave edip sarımsakla beraber kavurmaya devam ediyoruz
  3. Ardından rendelenmiş olan havuçlarınızı ilave edip bir taşım böyle rengi dönene kadar pembeleşinceye kadar havuçlarınızı da kavuruyoruz .
  4. Ardından brokoli ve karnabahar içerisine ilave edip 500 ml kadar suyu ilave edip kaynama kaynamaya bırakıyoruz.
  5. Bu arada önceden yaptığım kemik suyu collejen hazırlamıştım bir su bardağı kadar ilave ediyoruz.
  6. Ardından çorbamız kaynamaya bırakıyoruz.
  7. Terbiyesi için iki yemek kaşığı unu iki yemek kaşığı tereyağı unumuzun kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  8. Çorbamızın suyundan ilave edip ben beşamel sos şeklinde hazırlıyoruz.
  9. Çorbamızı rondodan geçiriyoruz. Kavrulan unu içine ilave ediyoruz.
  10. Tencereyi tekrar ocağa alıp içerisine 1 bardak süt ilave ediyoruz deneyecek olan herkese afiyet olsun

Lahana Sarması İçin Malzemeler

  • 1 adet küçük boy sarmalık lahana

İç harcı için;

  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 büyük boy soğan
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Yarım demet maydanoz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Tuz
  • Nane

Lahana Sarması Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle lahananın baş kısmındaki sert yerini daire şeklinde keserek çıkartalım.
  2. Derin bir tencereye koyalım üzerine su ekleyip ocağın altını açalım.
  3. Kaynadıkça yumuşayan yaprakları sırayla alalım.
  4. Haşlama işlemi bitince iç harcına geçelim.
  5. Soğan ince küpler halinde doğrayalım, yağı dökelim ve uygun bir tencerede kavurmaya başlayalım.
  6. Kavrulan soğanın üzerine salça ekleyelim ve yıkanmış pirinç ekleyip kavurmaya devam edelim.
  7. Tuz ve baharatlar ilave edilir karıştırılır ve altı kapatılır.
  8. Lahanaları sarmak için sert yerleri bıçakla ayirip uygun büyüklükte parçalar kesip saralım.
  9. Tencerenin dibine önceden kesilen parçalardan biraz atalım ki yapışma vs olmasın ,sonra üzerine sardığımız sarmaları dizelim.
  10. Üzeri için ben ayrıyetten salçalı sos yapmıyorum onun yerine salçalı iç harcımızın kıvamı dengelediğini düşünüyorum. Bu yüzden üzerini biraz geçecek kadar su ekleyip kısık ateşte pişirmeye bırakalım.
  11. Pişirme sureleri farklılık gösterebilir dikkat edelim.

İzmir Bombası İçin Malzemeler

Hamuru İçin;

  • Yarım su bardağı ılık su
  • Yarım çay bardağından az sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1,5 su bardağı un 

İçi İçin;

  • Sürülebilir çikolata

İzmir Bombası Nasıl Yapılır?

  1. Tatlımızın hamuru için; derin bir kabın içerisine suyu, sıvı yağı, şekeri, vanilyayı alalım. Unu da hamurumuz ele yapışmayacak bir kıvam alana kadar yavaş yavaş ekleyelim ve karıştırıp, yoğuralım.
  2. Kıvam alan hamurumuzun üzerini streç film ile kapatalım ve 20 dakika kadar dinlenmeye bırakalım.
  3. Hamurumuza şekil verme aşamasına geçmeden önce, fırınımızı en yüksek derecede alt-üst ayarında çalıştıralım.
  4. Dinlenen hamurumuzu tezgaha alalım ve elimizle rulo şekli verelim.
  5. Daha sonra hamur kesme aparatı ya da bıçak yardımı ile hamurumuzu 18 parçaya ayıralım ve küçük küçük bezeler haline getirelim.
  6. Hazırladığımız bezelerden bir tanesini alalım, elimiz ile bastırarak hafifçe genişletelim.
  7. Daha sonra oklava yardımı ile hamurumuzu ince bir şekilde açalım. 
  8. Açtığımız hamurun ortasına kakaolu fındık kremasından kaşık ile koyalım ve bohça şeklinde kapatalım.
  9. Hamuru açıklık kalmayacak şekilde kapatalım, fazla gelen kısım olur ise makas yardımı ile keselim.
  10. Fırın tepsimize pişirme kağıdını yerleştirelim. 
  11. Hazırladığımız İzmir bombamızı topladığımız kısım alta gelecek şekilde, pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine alalım. Tüm bezelerimiz bitene kadar, sırası ile aynı işlemi uygulayalım
  12. Tatlımızı fırına sürelim ve fırınımızın ayarını 220°C’ye düşürelim, fanlı olarak pişirelim. Pişirme işlemini fırının başından ayrılmadan, dikkatli bir şekilde pişirmelisiniz. Tatlımız 5-6 dakika içerisinde pişecektir.
  13. İlk sıcağı çıkan İzmir bombalarını, servis tabağına alarak dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Hazreti Mevlana'nın 752. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri başladı

Hazreti Mevlana'nın 752. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri kapsamında "Huzur Vakti" yürüyüşü gerçekleştirildi. Detaylar Kayseri Haber'de...

TUSAŞ şehidi Ekici anısına 500 fidan toprakla buluşturuldu

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi'nin (TUSAŞ) Kahramankazan yerleşkesine düzenlenen terör saldırısında şehit olan mühendis Zahide Güçlü Ekici anısına, Atatürk Orman Çiftliği'nde 500 fidan dikildi.

Kayseri’de insan figürlü kaya resimleri ortaya çıktı

Kayseri'de bir vatandaşın ihbarıyla bulunan ve Neolitik Çağ'a ait olduğu değerlendirilen, insan figürlü kaya resimleri keşfedildi. Detaylar Kayseri Haber'de...

Niğde'de ilk fazı tamamlanan tesiste yıllık 7 bin ton likra üretiliyor

Niğde Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) ilk fazı tamamlanan yaklaşık 240 milyon dolarlık likra (kumaşın dayanıklı ve esnek olmasını sağlayan sentetik lif) fabrikasında yıllık 7 bin ton likra üretiliyor. Detaylar Kayseri Haber'de..

Yozgat'ta uyuşturucu operasyonunda 1 zanlı yakalandı

Yozgat'ta düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 1 şüpheli gözaltına alındı. Detaylar Kayseri Haber'de...

Kayseri nöbetçi eczaneler (7 Aralık)

Kayseri'de bugünkü nöbetçi eczaneleri sizler için derledik. 7 Aralık 2025 Pazar nöbetçi eczaneler listesine haberimizden ulaşabilirsiniz. İşte Kayseri'deki nöbetçi eczaneler, Kayseri Haber Gazetesi'nin haberlerinde...

Kayseri'de pazar günü kurulan semt pazarları

Kayseri’de çeşitli mahallelerde haftanın 7 günü semt pazarı kuruluyor. Semt pazarları hangi gün ve nerede kuruluyor? Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'in bülteninde...

Kayseri’de namaz vakitleri (7 Aralık)

Namaz, islam dininde Müslümanlar'ın günde beş vakit Allah'a yönelerek kıldıkları ibadettir. Kayseri’de namaz vakitleri ne zaman? Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'in bülteninde...

Kayseri’de bugün vefat edenler (7 Aralık)

Kayseri’de bugün vefat edenler kimler? Kayseri’de bugün 5 vatandaşımızı kaybettik. İşte 7 Aralık Kayseri'de vefat edenler. Kayseri son dakika haberleri Kayseri Haber'in bülteninde...

Yahyalı'ya bin 200 fidan dikildi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi şehirde yeşillendirme ve ağaçlandırma çalışmalarını sürdürüyor. Bu çerçevede ilçelerde de devam eden fidan dikim etkinliği bu kez Yahyalı ilçesindeki Ağcaşar Barajı bölgesinde gerçekleştirildi.

Develi'de Türkiye'de ilk ve tek akıllı sera kuruldu

Kayseri Büyükşehir Belediyesi; Kayseri Üniversitesi Develi Kampüsü'ne 2 milyon TL’lik asfalt yatırımı yaparak 1200 ton sıcak asfalt serimi gerçekleştirdi. Detaylar Kayseri Haber'de...

Başkan Çolakbayrakdar: "Kocasinan, farkındalığıyla da örnek oluyor"

Kocasinan Belediyesi tarafından, AFAD ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekiplerinin katılımıyla belediye personeline yönelik Acil Durum Tahliye Tatbikatı ve Yangın Tatbikatı gerçekleştirildi.

Talas; 5.0 hedefine bir adım daha

Talas Belediyesi; geçen hafta 'Talas’ta Dijital Dönüşüme Stratejik Adım' başlığıyla duyurduğu Talas 5.0 vizyonunu kararlılıkla sürdürüyor. Bu kapsamda masterclass iletişim eğitiminin ikinci oturumu Meclis Salonu’nda düzenlendi.

3'üncü kattan çarşafla indiler!

Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde ilginç bir olay yaşandı. İddiaya göre alkol içmek için gittikleri arkadaşlarını darp eden 2 şahıs, evin kapısının parmak iziyle açılması sebebiyle evden çıkamadı. Detaylar Kayseri Haber'de...

Kaza yapan alkollü sürücü, "Gazeteci çekerse üflemem" diyerek, ekiplere zorluk çıkardı

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde otomobil ile ticari taksinin çarpıştığı kazada 2 kişi yaralandı. Detaylar Kayseri Haber'de...

Erciyes 38 FK deplasmanda kaybetti

TFF 3. Lig 2. Grupta mücadele eden Kayseri ekibi Erciyes 38 FK, ligin 12. haftasında deplasmanda oynadığı maçta Kilis 1984 A.Ş’ye 3-1 mağlup oldu. Detaylar Kayseri Haber'de...